Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bulinka jj musí být na to spešl kleště: http://sijemdetem.cz/produkt/kleste-na-patentky 😉 ale jako fakt je používám hodně 🙂 užila jsem je hlavně na plenky,ale i na mikinky na zapínání,na ten rukávník na kočárek a i třeba místo knoflíku na kalhoty a šortky 🙂
prosim Vas, mohli by ste mi napisat aka dlha je vrchna plienka PUL pre novorodenca. tlacim si strihy z internetu a nie som si ista, ci mam spravne nastavenie. staci mi len dlzka a sirka. dakujem vam velmi pekne.
@laeela mam silver 9300E , taky: http://kremik.sk/sijacie-stroje-na-230-v/domace... a ked ste tu uz preberali tie OL, ja nemam bratra :D ale tiez silver a som velmi spokojna 😉
@katka82 tak super, objevila jsem asi ty samé u Gabinky a má je v akci http://www.gabinka.cz/plastove-patenty-druky/36..., tak do nich půjdu 😀
@bulinka zkus galanterky nebo obchody s látkama, občas ho mívaj. Kdybys ho mocí mermo chtěla dřív, došla bych ti ho koupit a poslala poštou, je to tuším šíře 90 a metr stojí 110 nebo 140kč, teď si to nepamatuju. Určitě do krámu s látkama brzy půjdu, takže není problém ti ho poslat.
@bulinka Tak jestli jej chceš, tak písni kolik. Jinak nedělej si iluze, že v praze je to extra lepší, občas mi příjde, že tam i to zboží leží od socíku. Jednu super úžasnou galanterku jsem objevila ve Frýdku Místku, taky socík jak vyšitej, ale i ceny byly socíkové, ne jak v praze knoflík za 35kč, ten samej tam měli za 9kč a hromady zboží.
Kdyby chtěl ten vliesofix i někdo další, tak napište. Zjistím přesnou cenu, ale myslím, že to bylo kolem těch 110-115 Kč plus teda poštovné a nějaká pevnější obálka.
idem trochu zaspamovat, fotky nic moc, vybehla som len rychlovka na dvor, dieta ovrestane vo vnutri... moje posledne diela.. este asi tolko ma do vianoc caka.. ked uz nevladzem tak si spomeniem na @crawler a tie jej kopky na okne 😀
kupila som babiku pre b. . uplne ma odrovnal ten vyber, nieco strasne.. same kable, flase a cumle a tie ceny.... nakoniec som nasla tak vzadu v igelite zabaleneho chlapceka , uplne naheho, tak sa mi ho ulutustilo a uz som ho aj zaodela, dufam, ze b. prezije, ze to nie je dievcatko .. ma vsetko co k chlapcovi patri 😀
dve tuniky pre 4 rocne dievcatko, dnes este pre jej mamu musim spichnut, a sukne pre baby, sila som ich 4ks, 2+2 :D
jaj a dalsia moja prvotina, zakrytie stehu na golieri.. to ruzove bolo prve, to zelene uz slo lepsie :D
@zojec krása! A ta panenka vypadá jako živé miminko 😀
@behulka 😀 😀 ani nestras, ze sa b. nebude pacit a dufam, ze po podlahe sa valat nebude 😉 este musim dat kocik od teba do poriadku, potom ju do neho vpichnem 😉
a aplikacie su klasika hustym cikcakom, nastavenie sirka 3 a hustota 0,4, len som to podlozila peciacim papierom, lebo tie chlpy to nechcelo dobre sit, s papierom to slo dobre 😉 flis na kapsy podkladam vlizelinom, lebo bez neho dost vlni.. tieto chlpy su ale pevne, tak nevlnilo 😉
Holky, obdivuju vás, které šijete na kšeft a máte hromady šití ještě před sebou, já šiju jen dárky pro rodinu a kámošky, takže když to nezvládnu, tak se houby stane a fakt se těším na to, až postavím stroje do kouta a aspoň týden na to nesáhnu.
Děvčata tak já dokonce bydlím v 1+1, Šiju na kuchyňským stole a strašně mě nebaví pořád vyměňovat rovnosteh za OL a naopak. Takže se taky snažím prvně na OL víc věcí a potom rovnosteh, ale občas to nejde.
tak z nemocnice už sme doma tak sem dneska i zasedla ke stroji a ušila B. šatičky k Vánocům zítra snad stihnu ušít ještě jedny sem hrozná ostuda dělat takhle dárky na poslední chvíly, ale je fakt že mě zdržela ta nemocnice no :( akorát mám teda pocit že sou příliš sladké bude v nich ve školce jak bonbon
Viděly jste? Jdu se zahrabat...
https://www.modrykonik.cz/blog/garzonka/album/q...

@katka82 a nemusí na to být nějaké spešl kleště? Klidně si něco pořídím, jen aby to bylo jistý že to bude držet a dobře to přidělám