Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
a finerib z MTX sa aj mne potrhal na patente.. ale len v jednej varke - tyrkysovy... ale tak, ze sa normalne odtrhol na 5 cm.. ziadne male dierky..
@caramilla luxusní pletení, fakt moc hezký, ty na co sáhneš, to ti jde, to obdivuju. 🙂
Já dopletla včera super nákrčník pro sebe a dnes jdu začít svetr pro Filipa. Furt hledám chvilku, abych si k tomu sedla, ale mám to blbě nastavený, musí být pohodička, klídek, čajíček a to teda ještě dnes nebylo. 😀
@laeela Tak pak hoď fotku nákrčníku.
Jinak na co sáhnu, pářu. Každou čepici jsem párala min. 2x. a to tak jako že polovinu 😀 A to si dělám už i vzorky kvůli počtům ok, to jsem se už poučila, že intuicí neodhadneš, ale i tak jsem neodhadla počet ok a pak zase výšku čepice, kolik ok ubrat a tak. Ale tak hlavně, že to rychle přibývá 😀 Ono z té krásné vlny nejde snad uplést něco hnusného 😀
@petkasv tak proč mi manžel říká "velrybo" ? 😀
Ahojte dievčatá. Odpočinutá po Vianociach som opäť vybalila stroje (už mi chýbali) a hlásim sa 😉 Všetko dobré každej jednej z Vás v novom roku, ste super a mám túto diskusiu fakt rada.
Plevelím zase merinom a kuklami. Pre Ondrejka som ušila bobrové body, aby bol fešák ku stromčeku. Som unesená z Mylly, výborne sa s tým šije a fakt dobre sedí.
@zuzu_epona jo, tak přesně tohle bobrové body teď chystám pro Oskara 😵 Tak vidím, že bude hezké 😀
@caramilla Je to suprová látka, mne sa potom zdalo, že rukávy som mohla dať jednofarebné, ale nakoniec som si už zvykla a páči sa mi to takto.
@caramilla nádherná čepice, obě teda, ale ta tvoje je překrásná! Já se snad dám na pletení 😀 Ale to už by se mi sem fakt nevešlo.
@anastazieb Já už mám od Decidy skoro vše vypleteno, to prostě dlouho ležet nenecháš 😀 Zbývají mi poslední 4 přadena Alpaky taky té duhové kombinace, co mi dělala na přání (a barvila mi to na 3x, aby to bylo přesně, co chci) a z toho bude mít Mína ještě jednu zimní čepici (má jich málo 😀 ) a rukavičky.
A pak zase hr do šití... ale tentokrát budu háčkovat, pletení až zase na Oskárka svetřík, ale to odložím asi až na únor. Je to na malých jehlicích tak do toho se mi nějako nechce 😠
@petkasv Jako svatá pravda, to si snažím užít, že mě prudí jen jedno dítě, ale dneska jsem fakt málem nedošla z procházky, hrozně mě bolelo a tvrdlo břicho a bolely záda a nemohla jsem dýchat, vůbec to nechápu, včera procházka 1,5 hodiny úplně v pohodě a dneska jsem nedala ani okruh, co jsem chodila s Mínou do porodu. Snad to byly jen ty kapustové karbanátky k obědu, jinak fakt nevím.
@zuzu_epona Já jsem v tomhle nějaká šáhlá a nepatřím k většině, mě se z lille látek líbí právě ty celoobrázkové, ty kombinace moc nemusím, leda vrstvené, ale jinak se mi to moc nelíbí, vůbec nechápu proč... ale třeba k tomu dospěju, když většina to považuje za estetičtější 😀
@sinala ta kráčející patka se připíná jen ke klasickému stroji nebo i k OL? Já mám totiž starší Toyotu (kupovanou z 2. ruky) a zatím šije. Chtěla bych tu kráčející patku ale nechce se mi kupovat originál za 800,-, dá se pořídit nějaký levnější univerzál? Jak jste dávali odkaz na ten tenex, to je jen na Slovensku nebo se dá něco podobného pořídit i u nás?
@petkula kráčející se dává na normální stroj. OL jí nepotřebuje, u toho se úplety nevlní (od toho OL je 😉 ).
@anastazieb díky, jsem začátečník, tak mám takové dotazy 🙂 A dá se pořídit nějaká ta univerzální?
Dievcata zlate, poradte mi prosim vas. 100-percentny jemny hodvab mam endlovat ako rulicku alebo naplocho? Mam 3x 1,5m / stvorce, endlovat musim vsetky strany, lebo som to kupila ako metraz. Rukou by to bolo strasne dlho. Vyuzitie je to len na hranie pre dceru, farebne satky. Tie co uz mame kupene hotove su taka uplne nevidietelna rulicka. Ale ja mam len domacu Singerku, nie industrialnu masinu.
teda holky...já vás asi nedočtu, myslela jsem,že tu bude mrtvo a teď koukám kolik stránek naskákalo 😕 😕 😕
dostala jsem se jen 2 strany zpět, tak koukám, že pletete...no já bych si asi jehlicemi vypíchla oči, tak to radši ani nebudu zkoušet...nějak mě to nepřitahuje...a ještě bych začla syslit klubka, jak píšete...ale co mě zaujalo @caramilla Peti, Ty jsi nějaká jiná - nebo to dělá ta pletená čepka na hlavě? 😕 koukám na Tě a fakt úplně jiné rysy ve tváři...a bříško nádherný 😵

@caramilla dakujem za odpoved, tak to uz viem co je :D take mam asi vo vybave stroja.. som to tusim raz skusala a tiez som mala z toho taky pocit ako ty.. slubujem si uz dost dlho, ze to skusim so sikmym pruzkom, to by mohlo byt lahsie, ale neni casu..
@alenf tiez mam kracajku aj oba stroje z tenexu :D a pouzivam ju naozaj dost casto. oplati sa investovat.. kracajku, zipsovu, gombikovu a klasicku pouzivam najviac.. skusala som aj priesvitnu na aplikacie, ale nejaky velky rozdiel oproti obycajnej nevidim.. inak som si myslela, ze si sa pytala na nasivanie patentu okolo krku, preto som rozmyslala aky zakladac sa tam dava :D 🙂 ale uz som si pospala, tak mi aj lepsie dochadza 😀 😉