icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alenf
3. jan 2014

@kuna a kam mám pozrieť?Kde to je?

sinala
3. jan 2014

@alenf šití z úpletu je daleko jednodušší, pro mě co jsem kdysi šila jen z tkaných látek a musíš si to přesně nastříhat, tak tady se nějaká nerovnost ztratí 😀 😀 😀

kuna
3. jan 2014

@alenf promiň, odkaz by se hodil 😀 😀
http://www.made-by-rae.com/2012/02/what-is-a-wa...

abigail1
3. jan 2014

tak pro mě je snazší šít z tkaných látek. 😀 ale šití prostě miluju!

sinala
3. jan 2014

@abigail1 a máš OL?

alenf
3. jan 2014

@kuna :D
@sinala Však aj ja som zvyknutá na presne vystrihnuté,upravené na postave a podobne,a pri úplete sa mi to vidí také jednoduchšie🙂.A z ktorého shopu nakupujete také cenovo primerané tie úplety a patenty?Nech neobjednám dačo drahé a potom budem nadávať ako som to posr...la:D a ešte na drahej látke:D!Nechystáte sa daktorá dačo take objednať?

ellysa
3. jan 2014

@zojec jeeeeeeeeej sneh, tak to som už dlho nevidela 😵 , na víkend hlásia 10 stupňov, ideme na Oravu, min. týždeň som si vzala svetre a zimnú bundu a potila som sa, tento týždeň už iba ľahký kabátik 😅 , a apríli chceme ísť lyžovať, tak vtedy bude -20

alenf
3. jan 2014

@kuna Tak už viem prečo sa mi vlnilo tričkokeď som pár krát skracovala:(.Pozerala som to video,musím si to zaobstarať,asi je to aj dosť drahé,však?A dá sa šiť s tou pätkou aj soft?Tam sa mi tiež vlní spodok bundy trošku.

sinala
3. jan 2014

@alenf detvbavlnke.sk, levnější úplety na sijemdetem http://sijemdetem.cz/katalog/látky-doplňky/bavl... , pak je batani.cz

alenf
3. jan 2014

Koľko ste investovali do tej kráčajúcej pätky?Mne tu ukázalo na brother dáku za 34,90€!!!To môže byť?Fú,no dosť!

laeela
3. jan 2014

@caramilla i moraviatex se plete v Polsku? O Wendy vím.

abigail1
3. jan 2014

@sinala b-hužel OL nemám.

sinala
3. jan 2014

@alenf to je hodně, holky Ti na brother určitě poradí i levnější neznačkovou. Já jsem koupila za 600 Kč a pak jsem zjistila, že se dala koupit i za 300 😠

kamishek
3. jan 2014

@laeela moraviatex má pletárnu u Vsetína, ne?

sinala
3. jan 2014

@abigail1 tak to proto ☹ , časem možná bude, ne? 😉

lenasss
3. jan 2014

@caramilla Peti můžu být ta tvá pletená čepka i pro kluka? Se mi děsně líbí ale nějak pořád váhám.Merino jsem objednala a teď jen vybrat vzorek 😅

abigail1
3. jan 2014

@sinala kéž by. peníze jsou pořád potřeba někde jinde.. 😒

sufik1
3. jan 2014
ucitelka70
3. jan 2014

@alenf kráčajúcu brali aj kočky z čiech od tenex.sk.... výborná cena a kvalita - prichytenie kovové, umelé nekupuj, lebo sa láme plast.... však @sufik1

ucitelka70
3. jan 2014

@sufik1 tomu sa hovorí telepatia..... v tej chvíli odpovedáme...

caramilla
3. jan 2014

@lenasss Já bych pro kluka udělala hladkou, lem a hladce nahoru a ubírat oka, pletla jsem teď takovou pro sebe, jdu stahnout fotky. Takovou budu plést i oskarovi🙂 Ty bobky mi přijdou takové už holčičí, ty bych asi klukovi nedělala, jestli myslíš tuhle "mou čapku" 😉

alenf
3. jan 2014

@sufik1
@ucitelka70
@sinala Idem omrknúť tú lacnejšiu teda,lebo no dost je taká suma.

caramilla
3. jan 2014

@laeela prý jo. Ono je to tak, že oni si nechávají plést různě, takže něco se plete v česku, něco se jen třeba barví v česku a něco se jen prodává v česku, ale 100% to samozřejmě nevím, co kde je dělané. To asi vědí jen oni.

caramilla
3. jan 2014

@zojec Tam strčíš proužek látky a on se ti sám stočí na ty třetiny (podehrne se) a ty to pak prošiješ. Montuje se to k jehle. Já jsem do zakladače snad v životě nedostala ten proužek tak, aby to z toho lezlo správně, furt se to tam muchlalo a většinou jsem to tím zakladačem ani neprostrčila. Nesnáším zakladače, fakt strašně je nesnáším 😀 A to samé lemovací patka, jak ji někdo do nebe chválí, tak mě to jde líp prostě ručně, to to mám krásně rovné, ale s lemovací patkou, hrůza. I se mi to pak vlní, fakt nevím, nejsme si souzeny 😠

@koki_melo Teplákovinu z Rumitexu prodává Batani 😉 To samé úplety. A s nima mám opravdu velmi dobrou zkušenost, jsou fakt skvělé. Po hodně opráních tam chloupek je, ale to je asi na všem. A ani MOC za ty úplety není nějak hrozná, já ne beru MOC, protože mi to přijde pružnější, co jsem brala v hromadě, tak mám na skladě ještě 3m od hitových barev a zabírá to místo, ale nedám 😀
Z MTX mám ráda bioberánka a ribové patenty, ty jsou dobré. A pak climayarn tam kupuju. Jinak finerib už nekupuju vůbec, nejen že to chlupatí, dělá žmolky, ale dělají se v tom i díry a to fakt je už na mě moc, něco šít hodiny a pak po 3 vypráních zašívat díry... 😝 Nepoužívám to ani místo patentu, protože i náplet od softshellek by měl být celkem ucházející a bez děr...

lenasss
3. jan 2014

@caramilla díky,asi máš pravdu.Ve mě se pořád něco pralo s tím,že je to holčičí 😅 Tak bude hladká a budu si přát v roce 2014 holčičku a třeba jí dostanu a bude tvá čepka 😀 😀 klukům tam prdnu nějakou aplikaci a bude že 😅

jemi
3. jan 2014

@caramilla asi záleží od kusu, já mám doma 3 pyžama z fineribu(mtx) pro Elu-peru a suším v sušičce pořád už 6měsíců a teda dírku nemám ani jednu- chloupek a žmolky jo, ale ty jsem přikládala extremnému vytížení 🙂 Tak doufám, že i ty další fineriby co jsem koupila budou podobné, protože já je právě kupovala proto, že jsem s materiálem moc spokojná.

caramilla
3. jan 2014

Tak pletací spam a ještě jsme přefotili těhutriko červené s puntíky. Tak já nevím, to ty fotky tolik přidávají? 😀

caramilla
3. jan 2014

@jemi on možná jen nedává napnutí, já to používala na triko pro sebe, kde to mám obeplé na těle a mám u podpaží, u rukávů a na bocích, kde se ta látka jakoby natahuje, dírky. Jako uteklá oka. To samé lem, taky dírky v místech, kde se to natahuje u švu.

caramilla
3. jan 2014

@lenasss si tu bobkovou můžeš uplést pro sebe 😎
Jinak doufám že ti Ježíšek holčičku přinese! 😵

lenasss
3. jan 2014

@caramilla Kuš babo.Budu muset udělat větší objednávku merina 😝 Jenže o bude chtít i manža a teda ze syslení látek k syslení klubíček nemám daleko 😀 😀 😀