Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
no já když jsem párala třeba rok starý plíny (v sušičce jsem si zlikvidovala lastin a porupalo to), tak jsem teda jen koukala, co z těch silných látek uvnitř zbylo. Tenký hadřík. I když jak co. Jedna várka č. bamb. flísu mi pelichá u vkládačky taky na osnovu a je to průhledný. Ale jen asi 2 vkládačky ze 40? A co se týká beránka, tak teda měla jsem ho asi na dvou, třech plínách a savostí a tloušťkou tak na novorozeneckou a ještě s vkládačkou.
@bordino teda červená karkulka hadr
Dievčatá, prosím Vás o radu - o koľko sa má strihať guma do nápletu kratšia ako je obvod pásu dieťatka? Doteraz som to robila len tak od oka a všetky tepláky sú malému v pásu voľné 😒 Je na to nejaký vzorček? Ja mám vzorce veľmi rada 😀
@zuzu_epona Tak můj vzorec je ten, že každou gumu střihnu přesně podle obvodu pasu bez přídavku na zapošití a sedí to. Stejně ale před všitím to zkouším oblíknout. Svému milému jsem šila tepláky a gumu jsem všívala 3x!, protože jsem mu ji změřila, ustříhla, sešila, vyzkoušel ji oblíknout, prý že dobrý, všila jsem do lemu, oblíknul a velký. Tohle proběhlo 3x a po čtvrté už bych ho asi vážně zabila 😠 .
@zuzu_epona, @koki_melo, tohle je různý, hrozně záleží na tom jakou gumu máte v ruce, pokud máte gumu,která se vytahuje už jen tím, že na ní podíváte, tak dávám poloviční, než je pas, protože to prostě pak nedrží, a hlavně takový gumy nemám ráda, a pak jsou gumy,které jsou pevné a ty stříhám o cca 3cm kratší než je pas
@ringcoriel , mam doma dve cisla Haberli, siti pro deti. Podzim/zima 2002 a jaro/leto 2004. Velikosti 62 az 170. Uz je nevyuziju. Fotky a cenu ti muzu poslat IP nebo na email.
@bordino nádhera a ta předloha je bezvadná 😀
@bordino Podle takové předlohy se to šije samo🙂 Krásná ukázka spolupráce. A muchomůrková mikina se zvířátky je taky nádherná. Nechceš mě adoptovat za dítě? Bych moc ráda, kdyby mi někdo takhle šil🙂
@allymally Tu kosmetiku Nobilis objednáváš někde výhodněji, nebo ceny vyjdou stejně jako v jejich e-shopu? Zaujal mě šalvějový deodorant... S čím konkrétně máte ještě dobrou zkušenost?
@zuzkasim objednávám za velkoobchodní ceny 🙂 šalvějový deodorant je super, mám doma již druhou várku. Jsem hodně potivý člověk, ale působí dobře, teda kromě léta, kdy je permanentně 35st ☹ To nepomáhá nic, jen lednička.
Ještě mám doma růžový, ten zase krásně voní a je na stejné bázi. Nelepí ani jeden, stopy nezanechává, je to takový příjemný krém. Jen teda samozřejmě nevoní neustále, jako ty komerční. Ale sama mám pocit větší čistoty, než s těma stříkacíma. Komerční roll-ony a tuhé antipersp. nepoužívám. Vřele doporučuju 😉
@anastazieb tak šáhnu po růži 🙂 já praktikuji po porodu několik dní či týdnů "přírodní odér". Přišlo mi to takové samozřejmé u prvního, že jej nechám ovoňat moji vůni a ne rovnou parfémy a další věci. Ještěže je zima 😀
@allymally
@anastazieb Šalvěj není dobrá při kojení? Já už najíždím na příkrmy, za chvíli mi zbude jen ranní a večerní kojení. Dala by se skloubit objednávka od Nobilis s tou od Lille? Klidně zaplatím každé hned, jak bude potřeba, na útratu pro sebe mám vždy nějakou rezervu🙂 spíš mi jde o poštovné, bohužel to prodražuje všechno, tak aby to šlo třeba v jednom balíku.

@saaralota @anfei @a_lexa @koki_melo Tak my budeme lille objednávat nakonec taky, já potřebuju celé role některých těch vzorů, co na ně čekám už měsíce a konečně je to skladem, tak budeme objednávat samostatně. Já už si teď s břichem na to netroufám, i když ještě leden normálně pracuji, bude stříhat a posílat Petra P. A mělo by to proběhnout rychle, protože já na nějaké látky nutně spěchám. Zatím nemáme tabulku atp. kdo byste pak měly zájem, pište IP a pošlu vám info. Jen teda euro brutálně stouplo, takže je třeba počítat s vyšší cenou ☹