icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
5. jan 2014

@saaralota @anfei @a_lexa @koki_melo Tak my budeme lille objednávat nakonec taky, já potřebuju celé role některých těch vzorů, co na ně čekám už měsíce a konečně je to skladem, tak budeme objednávat samostatně. Já už si teď s břichem na to netroufám, i když ještě leden normálně pracuji, bude stříhat a posílat Petra P. A mělo by to proběhnout rychle, protože já na nějaké látky nutně spěchám. Zatím nemáme tabulku atp. kdo byste pak měly zájem, pište IP a pošlu vám info. Jen teda euro brutálně stouplo, takže je třeba počítat s vyšší cenou ☹

caramilla
5. jan 2014

@allymally Hele a NT objednavat jeste v lednu budes nebo az po porodu? 😉

caramilla
5. jan 2014

@bordino roztomilé 😎

allymally
5. jan 2014

@caramilla já ti nevím 🙂 zatím jsem nad tím až tak nepřemýšlela. Potřebuješ něco nutně, nebo ještě vydržíš nějaký pátek?

sufik1
5. jan 2014

no já když jsem párala třeba rok starý plíny (v sušičce jsem si zlikvidovala lastin a porupalo to), tak jsem teda jen koukala, co z těch silných látek uvnitř zbylo. Tenký hadřík. I když jak co. Jedna várka č. bamb. flísu mi pelichá u vkládačky taky na osnovu a je to průhledný. Ale jen asi 2 vkládačky ze 40? A co se týká beránka, tak teda měla jsem ho asi na dvou, třech plínách a savostí a tloušťkou tak na novorozeneckou a ještě s vkládačkou.

@bordino teda červená karkulka hadr

aronek
5. jan 2014

@petkasv to je dobrý nápad, to bych mohla zkusit 😉
@sufik1
@terezita dík za rady 😉

caramilla
5. jan 2014

@allymally no. úplně akutně ne, nějaký pátek počkám, ale záleží, kolik by těch pátků mělo být. Akutně mám teda všechno, ale Jasmí už chodí a říká, že nám dojde mýdlo a musíme dokoupit. Ale je tam ještě docela dost 😎 A i krémy ještě mám. Tak na mě mysli 😀

allymally
5. jan 2014

@caramilla tak já zkusím obeslat kamrádky, zda by se někdo přidal či chtějí ještě počkat 🙂 Zatím si můžeš vybírat, co bys ráda 😀

Kdyby někdo chtěl tedy objednat Nobilis-přírodní kosmetiku, tak pište 😀 Je fakt parádní 😀

petkasv
5. jan 2014

Tak přidávám své počiny 😀

bordino
5. jan 2014

A ještě jedna podle nákresu milostivé

caramilla
5. jan 2014

@bordino ty brďo, tak to je boží!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😵 😵 😵

koki_melo
5. jan 2014

@bordino krásná práce, ovšem podle takové předlohy to jde samo 🙂

barcav
5. jan 2014

@bordino krása
@katka82 krásné 😵
@koki_melo ty jsou super 😵
@arlette ty polštářky jsou dobrý 😀

zuzu_epona
5. jan 2014

Dievčatá, prosím Vás o radu - o koľko sa má strihať guma do nápletu kratšia ako je obvod pásu dieťatka? Doteraz som to robila len tak od oka a všetky tepláky sú malému v pásu voľné 😒 Je na to nejaký vzorček? Ja mám vzorce veľmi rada 😀

mamata
5. jan 2014

@bordino tak to nebudu mladý ani ukazovat, těžko bych její výtvory realizovala

koki_melo
5. jan 2014

@zuzu_epona Tak můj vzorec je ten, že každou gumu střihnu přesně podle obvodu pasu bez přídavku na zapošití a sedí to. Stejně ale před všitím to zkouším oblíknout. Svému milému jsem šila tepláky a gumu jsem všívala 3x!, protože jsem mu ji změřila, ustříhla, sešila, vyzkoušel ji oblíknout, prý že dobrý, všila jsem do lemu, oblíknul a velký. Tohle proběhlo 3x a po čtvrté už bych ho asi vážně zabila 😠 .

petkasv
5. jan 2014

@zuzu_epona, @koki_melo, tohle je různý, hrozně záleží na tom jakou gumu máte v ruce, pokud máte gumu,která se vytahuje už jen tím, že na ní podíváte, tak dávám poloviční, než je pas, protože to prostě pak nedrží, a hlavně takový gumy nemám ráda, a pak jsou gumy,které jsou pevné a ty stříhám o cca 3cm kratší než je pas

vondandy
5. jan 2014

@ringcoriel , mam doma dve cisla Haberli, siti pro deti. Podzim/zima 2002 a jaro/leto 2004. Velikosti 62 az 170. Uz je nevyuziju. Fotky a cenu ti muzu poslat IP nebo na email.

anastazieb
5. jan 2014

@bordino nádhera a ta předloha je bezvadná 😀

zuzkasim
5. jan 2014

@bordino Podle takové předlohy se to šije samo🙂 Krásná ukázka spolupráce. A muchomůrková mikina se zvířátky je taky nádherná. Nechceš mě adoptovat za dítě? Bych moc ráda, kdyby mi někdo takhle šil🙂

@allymally Tu kosmetiku Nobilis objednáváš někde výhodněji, nebo ceny vyjdou stejně jako v jejich e-shopu? Zaujal mě šalvějový deodorant... S čím konkrétně máte ještě dobrou zkušenost?

allymally
5. jan 2014

@zuzkasim objednávám za velkoobchodní ceny 🙂 šalvějový deodorant je super, mám doma již druhou várku. Jsem hodně potivý člověk, ale působí dobře, teda kromě léta, kdy je permanentně 35st ☹ To nepomáhá nic, jen lednička.

Ještě mám doma růžový, ten zase krásně voní a je na stejné bázi. Nelepí ani jeden, stopy nezanechává, je to takový příjemný krém. Jen teda samozřejmě nevoní neustále, jako ty komerční. Ale sama mám pocit větší čistoty, než s těma stříkacíma. Komerční roll-ony a tuhé antipersp. nepoužívám. Vřele doporučuju 😉

mahafi
5. jan 2014

@bordino to je super, předloha i výsledek.. 😵

anastazieb
5. jan 2014

@zuzkasim @allymally holky s tou šalvějí opatrně při kojení 😉

allymally
5. jan 2014

@anastazieb tak šáhnu po růži 🙂 já praktikuji po porodu několik dní či týdnů "přírodní odér". Přišlo mi to takové samozřejmé u prvního, že jej nechám ovoňat moji vůni a ne rovnou parfémy a další věci. Ještěže je zima 😀

elixia
5. jan 2014

@allymally my tiez pouzivame Nobilis, teda hlavne kremy pre maleho,kedze ma taku problematicku pokozku...ponuka za velkoobchodne ceny znie lakavo :D ako vyberat, objednas podla toho,co by som chcela alebo mam vybrat z toho,co objednas?

allymally
5. jan 2014

@elixia objednávám dle eshop.nobilis.cz . Tam je i dostupnost, co mají skladem. Ještě musím zjistit, kolik že to mám na tento rok slevu 🙂

elixia
5. jan 2014

@allymally vdaka, popozeram a dam vediet. Mne to nijako nesuri....

zuzkasim
5. jan 2014

@allymally
@anastazieb Šalvěj není dobrá při kojení? Já už najíždím na příkrmy, za chvíli mi zbude jen ranní a večerní kojení. Dala by se skloubit objednávka od Nobilis s tou od Lille? Klidně zaplatím každé hned, jak bude potřeba, na útratu pro sebe mám vždy nějakou rezervu🙂 spíš mi jde o poštovné, bohužel to prodražuje všechno, tak aby to šlo třeba v jednom balíku.

petkasv
5. jan 2014

@zuzkasim to není, není vhodná pro děti do tří let, proto není vhodná pro těhotné ani při kojení, protože "ničí mozkové buňky" doslova ne,ale ničí nějaké ty spoje, přesně to nevím, ale prostě není dobrá pro rozvoj a vývoj mozku 😉

petkasv
5. jan 2014

@zuzkasim jo a to že už najíždíš na příkrmy a za chvilku ti zbude ranní a noční kojení tak to bych chtěla taky umět 😀 moje dítě je sice přes den bez prsa ale v noci si to chce jak si vynahradit 😀 šílený, to se od prsa snad nehne 😀