icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

arlette
5. jan 2014

@denimaty a receptíček na kaiserky by byl? 🙂
@evaon parádní mikiny 🙂 rukávy vypadají zajímavě, musím to někdy vyzkoušet.

zikie
5. jan 2014

@evaon Mikiny jsou super! Do těch rukávů jsem se zamilovala!

palosek
5. jan 2014

@caramilla mě právě na krk zabere jedině šalvěj, takže jsem kloktala i v tehu,obcas i polkla,ale taková trocha nevadí. Jinak šalvějovy čaj je hnusný, na zastavení laktace pomáhá... S obklady nevím. ☹

palosek
5. jan 2014

@zuzkasim docitam od konce....myslím, že salvejovy deodorant kojení snad nevadí??? Což? 😉

evaon
6. jan 2014

Jej, dakujem ste ma potesili. Usila som nejake pre moje baby...potom chceli nejake kamosky...a este skusam nejake predat na Sashe 😉

Je to teplakovina a vo vnutri podsite barančekom....
A islo to celkom rychlo...jena mikina komplet tak 2 hodky....coz na seba povazujem za vykon 😀 Dokonca pri tretej som uz ani nemusela paat zips 😀 😀 😀

mamata
6. jan 2014

@evaon nádherné mikči, můžeš mi prosím připomenout, odkud je střih??

evaon
6. jan 2014

@mamata Nemam strih, teda mam, ale som doupravovala podla strihu jednej bundy s kapucnou zo Zary.

evaon
6. jan 2014

@mamata Ale aj Ottobre ma vela strihov s ranglanovym rukavom.

mamata
6. jan 2014

@evaon já se ptám, ptž jsem tyto kapsy už tady na MK viděla a možná byly od tebe

katka82
6. jan 2014

@evaon nááádhera 😵 😵
@elixia taky miluju ooga booga 😉 😀

katka82
6. jan 2014

@palosek jj šalvějový čaj je blééé 😝 😝 taky ho nemusím 🙄

vianne
6. jan 2014

@katka82 kde by som nasla strih na detske boxerky? ale take ozaj malickke na 3 rocneho -...? diky

sinala
6. jan 2014

@vianne v ottobre 6/2010 😉

katka82
6. jan 2014

@vianne jj v Ottobre 6/2010 střih č. 16 😉

bordino
6. jan 2014

Nevíte, kde by se dala sehnat podobná plavkovina? http://www.unique-vintage.com/blog/wp-content/u...
střih už mám, ale z jiné to není ono

abigail1
6. jan 2014

když už jsme u těch bylin v těhotenství, tak bacha i na koření hřebíček a skořici. Můžou způsobit potrat nebo předčasný porod. Jinak souhlasím s názorem, že v těhu se nesmí skoro žádné byliny. Hodně jsem se o to v těhu zajímala a zjistila jsem, že v každý knížce píšou něco jiného, takže jsem došla k názoru, že nejlepší je se bylinám vyhnout úplně. Jestli mě pamět neklame, může se kmín. 😀

caramilla
6. jan 2014

@palosek kloktat mám taky povoleno, dokonce i jako prevenci kvůli spálové angíně. To je lokální použití, to by vadit nemělo a ta trocha, co omylem polkneš, podle mě taky ne. Podle mě furt bezpečnější kloktat šalvěj než mít ATB a nebo nedej bože tu spálovku, tak je prý v těhu dost blbá.

caramilla
6. jan 2014

@abigail1 Vyhnout a nebo používat v malém množství, to si myslím, že nevadí. I když třeba v restauraci mám v omáčce rozmarýn, tak to nevyhazuju. Skořici miluju, takže té v zimě taky neodolám, ale prostě v rozumném množství. Hřebíček do rýže taky běžně dáváme, ale je to o tom množství, svařák s hřebíčkem a skořicí každý den by asi ideální nebyl 😠

caramilla
6. jan 2014

@terezita na tebe vubec ty byliny pusobi nejak obracene nez maji 😀 Ja teda medunku na nervy pouzivam a funguje (placebo 😀 ), ale večer je to spíš blbé v tom, že pak v noci jdu 10x na záchod 😠

anfei
6. jan 2014

@bordino http://thefabricfairy.com/black-and-white-strip... jen se Ti prodraží doprava a proužky jsou asi o něco užší.

macin73
6. jan 2014

@caramilla Ty mě strasis... proč ne tymián a rozmaryn???

ivanka.7
6. jan 2014

@caramilla trosku nezaskodi... on aj zazvor vraj nie je vobec dobry, ale ked ma zena ranne nevolnosti, tak jej odporucia tie zazvorove lizatka z lekarne 😀 ja som cucala kandizovany zazvor, ale davala som si pozor, aby som ho nezjedla vela 🙂 a tak je to podla mna so vsetkym 🙂

ucitelka70
6. jan 2014

@evaon tie mikiny sú fakt bezvadné.. originálne a fakt využiješ všetky zbytky

snowwitch
6. jan 2014

@denimaty Byl by někde recept na kaiserky?
@evaon Mikiny jsou úžasné.

zuzu_epona
6. jan 2014

@evaon Famózne mikinky 😉

sufik1
6. jan 2014

@bordino pohlídej si flex-tex. V sezóně mívají moc pěkné, ale teda proužky jsme tam za poslední dva roky neviděla. Zato pěkné puntíky.
A co tohle??? http://www.roolltex.cz/latky/plavkovina-potiste...
nebo tohle http://www.lena-pradlosluzby.cz/album/plavkovin...

michamicha
6. jan 2014

@sufik1 já mam pěknou plavkovinu z flex-texu, ale už 2 roky a od ty doby jsem tam nic moc pěknýho taky nezahlidla ☹

bordino
6. jan 2014

díky za tipy, super!

vondandy
6. jan 2014

Hezke odpoledne, prosim, je na siti obloucku na OL nejaky figl nebo jsou to kilometry nasitych obloucku, ze to mate na plenkach tak hezke?
Kdyz nechavam latku orezavat, tak se mi tam casto nakrabati a zajede do ni spodni jehla a uz to nesije. Kdyz orezavat nenechavam, tak to zas neuhlidam a mam volne smycky 😨