Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 jj všechno je z flísu ale je to takový dost o nervy furt sem to ještě nevychytala
Po tom veledíle sem teda nemá cenu skoro nic vkládat, ale tak pro inspiraci 😀 Taky jsem šila do 2 do rána, ale veledílo to teda neni 😝
A ještě nosorožčí šílenství, teď jdu konečně na to Jasmíny triko s nosorožci 😀
Jinak echo, že k nosorožcům perfektně ladí tenhle bambus http://www.unuodesign.cz/unuodesign/eshop/7-1-M...
Holky máte typ kde jinde než u Voldemorta koupit dyftýn?????
@winnyfred ať si taky najde závislost a bude klid, můj miluje auta, máme jich tu nespočet a těch náhradních dílů 😀 😀 😀 😀 😀 takže hudrovat nemůže, jsme si kvit, horší je to, že on mi sice stroj koupit může, protože na to prachy má, ale já nemám ty miliony na to abych mu koupila jeho vysněný auto 😀
@winnyfred to je zase nádherné dílo 🙂 Ale jinak v té školce bych byla fakt zlá, i když to asi prd pomůže 😒 Napadlo mě, jestli to malé třeba nevzala jiná holčička, které se to líbilo. Mohla si to dát do skřínky, někdy tam mají děti takový binec, a když jde vyzvedávat tatínek, tak si ani nevšimne, že tam je něco cizího... Já bych zapátrala. Nám už se párkrát stalo, že jsme měli věci v cizí skřínce.
Prosim vas o radu. Skusam usit svoju prvu patchworkovu deku len tak podla navodou co najdem na nete. Dnes som si spojila vsetky tri vrstvy rucnym sitim, aby mi drzali pokope a caka ma presivanie kociek na stroji. Aky steh mam zvolit a mozem to sit po riadkoch napriklad najskor a potom po stlpcoch. Mozem sit aj klasicky rovnym stehom? Pozerala som si aj navody na quiltovanie, ale radsej by som nieco jednoduchsie na zaciatok.
@kuna hihi, Jasmí bude mít už teď s dlouhým a Oskárek bude mít bodýčko, ale taky mi přijde 56 že to by byl tak jeden nosorožec na celé body, tak asi užiju až na jaro, jasmí pak ušiju i krátké rukávy, ale jí tahle látka tak moc sluší, že musí mít i s dlouhým 😵 Na sourozenecká trička je to fakt dokonalá látka 😎

Mal by dakto na predaj asi tak 30cm čierneho softu s fleecom čiernym 5/10?Ak máte prebytok či zbytok vzala by som,chýba mi.🙂Veľká vďaka🙂.