Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@koki_melo @lillyzelvicka to by mělo být to horní kolečko, to mě taky napadlo i jsem to zkusila štelovat, ale přišlo mi, že se to nezměnilo
@jemi to je buď hodně napnutá spodní nit a nebo hodně volná horní. Zkus znova navléknout nitě, třeba je tam někde kousíček nitě zaseknutej...
@anastazieb
@palosek díky zkusím, je pravda, že jsem to od té doby nenavlékala, protože na tom pásku mi to zas tolik nevadilo, ale zítra budu šít mantinel do postýlky, tak už by bylo dobré aby stroj šil jak chci 🙂
Holky, tady je moc hezká taška, střih ke stažení zdarma:
http://www.robertkaufman.com/quilting/quilts_pa...
Tak sice to není šicí počin (mimochodem záclony a závěsy už visí 🙂 ), ale abyste si nemyslely, že jen tlachám a nic nevytvářím... holkám rostou hlavy, tak jsem využila upoutání na gauč po amnio a uháčkovala starší novou čepičku s upgradem kytičky... konečně mám pocit, že aspoň vzdáleně chápu ty malůvky, co vždycky všude přikládají k návodům... tuhle jsem dala napoprvé a líbí se jak mně, tak majitelce... 😵
@whitelilith Na pevné látky máš nejlepší starou veritasku a podobné stroje. Třeba brothery hobby jsou takové šmukavky, spíš na fajnovější šití (nedám na ně dopustit, ale draci to nejsou), já jsem kupovala kvůli tomu pfaff a jsem v tomto ohledu celkem spokojená, takový průměr mezi veritas a brother v té síle tažnosti nebo jak to napsat 😀
@jieff Zkusila bych fler
@terezita ty jsi fakt případ 😀 😀 😀 A po panáku chodíš konečně rovně?
Což mi připomíná, jak jsem léčila nízký tlak, strašně se mi jednou o zkouškovém motala hlava, že jsem nemohla ani chodit, musela jsem kolem nábytku a Dr. mi doporučila běh, kafe a becherovku. A když jsem si dala 2 skleničky vína, tak se mi přestala točit hlava a byla jsem konečně OK a po dalších dvou už se zase točila, ale na druhou stranu? 😀
@winnyfred máš neskutočný talent, krásne... to všetko šiješ z flízu? aj aplikácie?

@jemi řekla bych že máš povolené horní napětí nitě