Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zuzu_epona radšej dlhšie tričko, predpokladám, že už nočníkujete, tak je to nepraktické a ak je dostatočne dlhé tričko, tak to aj dlhšie vynosí ako body
má niekto záujem o tučniakov? vedela by som z každej farby pustiť niečo
@zuzu_epona řeším to samé. Dítě na nočník chodí, ale raději mu ještě stále dávám pleny. Body mi velmi vyhovuje, protože má záda krásně v teple, ale říkám si, jestli na to už není velký.. takže taky zvažuju, co šít dál, jestli body nebo trička.. trička se mi šijou líp, protože tam odpadá lemování v rozkroku, jehož šití mě zabere hrozě času.. ale nějak si na nošení pouze triček stále nemůžu zvyknout... zrovna včera jsem mu jedno body došila 😀 takže taky nevím, no.. asi mu ještě pár bodýček ušiju. Dávám na ně 2 řady patentek, právě aby se dalo zmenšit, až bude bez plen úplně https://www.modrykonik.cz/blog/abigail1/album/m...
a taky si říkám, že bodýčko se dá přešít na tričko kdykoliv 😉
LILLE - holky, kdo z vás by měl zájem o ty motýly na hnědé z lille:
http://www.lillestoff.com/product_info.php?info...
Petra je do objednávky dávat nechce, protože sama je brát nebude a chce vzít jen to, co pak sama dohodí na celá balení, aby to bylo jednodušší pro administrativu. Kdybyste nasbíraly přesně 6m, tak vám je veme, ale jinak tam nebudou.
@zuzu_epona Měla jsem to stejně jako ostatní holky, body se přestalo nosit, když se začalo s nočníkem, u nás byla výhoda, že to u obou dětí bylo v létě. Aby byly záda v teple, nosili kluci hodně lacláče, ty jsem teda musela samozřejmě rozepínat před čuráním já, holkám se to dá zase vyřešit těma tunikama.
babule odkiaľ kupujete tú kožu na capačky???
@sufik1 Já právě nemám žádné zkušenosti. U prvního dítka jsem zvažovala látkování a nakonec se k tomu nedostala. A teď čekám druhé (v pátek plánovaný císař), tak už bych to opravdu chtěla uskutečnit. Takže zatím mám ze všech informací jen hlavu jak pátrací balón a do praxe budu uvádět teprve teď 😀 Děkuji za radu 😉
@anastazieb Děkuji za radu 😉 nudle ušetří místo i na šňůře při sušení, to je fakt 😉
a kruci... já sem fakt nesmím... ona je hromadka z lille? ouuuuu dáte mi odkaz?
a jinak to s čím sem lezu - sháním střih na šaty ve stylu 30let ve větší velikosti (v Burdě a OOTOBRE mám vel. 52), bzdu vděčná za jakýkoli tip.
@palosek všechnokrásný,ale nejvíc mne dostaly kalhotky 😵 paráda - takový by se líbily i mě 😀
@winnyfred naprosto úžasné 😵 no vidíš - mě hlava nebere, že když dokážeš vyplodit něco tak krásného,že plenky nee,ale mileráda ušiju...já si totiž myslela, že ty newborn už chceš, jako motivaci pro to, aby se vám rychleji zadařilo😀
@schnek http://www.unuodesign.cz/unuodesign/eshop/7-1-M...
Objednává se jako normálně, to co je na objednávku, má tu lepší cenu 😎
Jo a modelce neladěj ponožky, to taky omluvte 😎 .
@karchinka, @sufik1, @koki_melo, @anastazieb, @sinala, @mitape, @zikie, @snowwitch, @ucitelka70, @abigail1, @zuzkasim Ďakujem všetkým za cenné rady, fakt ste mi pomohli, keďže som taká nerozhodná 😀 😀 😀 Na nočník sa zatiaľ nepýta, ale tak skúša tam sedieť, ono je to hlavne o tom, že ja ešte nie som dosť dôsledná... Takže idem šiť tričká 😉
@olivka84 Tiež dosť šijem z tohto merina a áno, žmolkuje. Ja to beriem tak, že žmolkovanie je prirodzená vlastnosť vlny, zmeniť to aj tak neviem 😉 Syn nosí kuklu denne tri mesiace, na začiatku to rýchlo zožmolkovao, ale v určitom bode sa to zastavilo. Síce kukla vyzerá ako po dvoch deťoch, ale mne stačí vedieť, že nosí fakt kvalitný materiál 😉
@ucitelka70 Ajajaj 😉 to je veľmi lákavá ponuka... IP
Holky háčkařky, mám dotaz... už jste háčkovaly něco jakou nákrčník, nebo šálu? Já jestli mám radši uplést šálku, nebo se dá uháčkovat i nějaký ten nákrčník, případně jestli s tím máte dobré zkušenosti. Holky včera vyrazily v duhových čepičkách a něco na krk by to k nim chtělo... 😕. Díky!
@zuzu_epona to je mi jasne ze bude zmolkovat len ma to prekvapilo ze hned po prvom prani takto ozmolkovalo ale na druhu stranu je teple takze maly nema studene rucicicky ako ked beha doma v pancuchach takze klady urcite prevazuju. a teda dostala som novy odzmolkovavac tak mozem vyskusat 😀
@olivka84 Napíš potom, či odžmolkovač pomohol...
https://www.modrykonik.sk/blog/marmes/album/pil...
Videli ste tento album?Je krásny,plný inšpirácií ako na šitie tak aj materiály sú nádherné.Kto si nevie predstaviť ako tá ktorá látka vyzerá,tuto nádherná ukážka už na hotovom kuse.Waw:)!!!

@sinala myslíš na tuhle zimu ????? To už je zbytečný, néé 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@sufik1 HM a snad i další takový velkoshopy 😀 dělají body do velikosti 104, aspoň takový mám doma ☹