icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zuzkasim
8. jan 2014

@alenf Mě se album nezobrazí☹ Musela bych se registrovat na slovenském koníkovi.

terezita
8. jan 2014

@zuzkasim registrovat se netreba, prihlasis se tam stejne jako na ceskeho kone.

aronek
8. jan 2014

@sufik1 tak jsem právě zjistila, že máš krásný blog. Brzy že? 😅 Každopádně s dvěma raubíři za krkem nemám šanci moc ho prohledat, takže se ptám takhle. M?š tam někde postup a střih, jak šiješ kapsaovky? Jsou nádherné, tak bych se taky pokusila. Z venku chci dát PUL a dovnitř mi Petra z unuo poradila kojenecký plyš, myslíš, že by to šlo? Budu ráda za každou praktickou pomoc a radu 😉

laeela
8. jan 2014

@olivka84 já teda nevím, mám doma stejné merino a teda nežmolkuje mi. Peru pouze v programu na vlnu - 30 stupňů a bez velkých otáček na ždímání, suším nad kamny.
Nebude to tím?

olivka84
8. jan 2014

@laeela tiez periem v programe na vlnu v tekutom prostriedku naruby otocene susim volne na susiaku tak neviem

olivka84
8. jan 2014

@laeela teraz pozeram ze uberas na zmychani otacky ja mam na 800 otacok zeby to bolo tym ?

ellysa
8. jan 2014

@macin73 ja som uhačkovala pre oboch toto http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=7784 a super že zakryje aj pliecka

crawler
8. jan 2014

@olivka84 já tohle merino peru v ruce, ždímám vymačkáním do ručníku a žmolkuje minimálně.pak ještě třeba použít marseillské mýdlo proti žmolkům,nejvíc je to ale o údržbě a používání. žmolky tak jako tak budou, ale my jich máme fakt tak málo,že esteticky nám to vůbec nevadí

ellysa
8. jan 2014

@crawler o tom mydle počujem prvý krát 😕

ellysa
8. jan 2014

ja som to perino zatiaľ prala len raz na vyzrážanie na 40 a trochu žmolklo, tak budem teda už len v ruke prať

ellysa
8. jan 2014

hehe merino

olivka84
8. jan 2014

@crawler takze ručne v marsejlskom mydle a zmychat do uteraka dobre som pochopila?

laeela
8. jan 2014

@olivka84 taky mám 800 otáček v programu na vlnu. 🙂 Tak to je záhada.

zuzkasim
8. jan 2014

@terezita Díky, v podstatě sem chodím jen na tuto diskuzi, většina funkcí je pro mě zatím utajená. Už jsem na album mrkla, jednoduché šatičky, znám je z amerických stránek, vždycky jsem si říkala, kéž bych jednou měla holčičku🙂 Mám je v plánu určitě zkusit.

zabza40
8. jan 2014

@caramilla já chci motýlů tak 1,6m při nejhorším 2m dost je chci pro sebe na tuniku 🙂

sufik1
8. jan 2014

@aronek upozorňuju, že se jedná o můj osobní názor
za mě cokoliv savého (rozuměj co táhne vlhkost) je špatně. Ušít kapsovku tak, aby nikde neprovlhla, je fakt hodně velké umění.
Takže do kapsovky za mě ideálně suedecloth http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/eshop/... posílají za české poštovné a nebo slabý flís.
bavlněný kojoplyš podle mě na plíny vůbec vhodný není, nebo jen jako dekorační horní vrstva na kahotkovky, podle mě nesaje na rozdíl od bambusu (např. aksamit). A jako vnitřní vrstva naopak tu vlhkost bude tahnout ven.
Samozřejmě, že je to lepší než čtverce, ale bavlna u mě na plíny neeeeee. Mám ráda komfort a nebudu přebalovat každou hodinu. Takže za savost u mě vede mikrovlákno (pouze dovnitř kapsovek, do kalhotkovek neeeee) http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/eshop/... a český bamb. flís http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/eshop/... a oboustr. froté ( je i barevné) http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/eshop/...

lillyzelvicka
8. jan 2014

holky potřebuju poradit: kde sehnat igelit který bývá na jané sporťáku nenapadá vás ?

sinala
8. jan 2014

@sufik1 šťastné matky, kterým dítě v látce vydrží déle než jedno počůrání 😀 😀 😀

macin73
8. jan 2014

@ellysa přesně toto jsem si taky vygooglila, ale na to asi nebudu mít dost vlny... uvidím, zkusím propočítat... díky!

terezita
8. jan 2014

@lillyzelvicka jako plastenku? na mimibazaru? nebo prodavali i v dm drogerii, ale nevim, jestli to nebylo jen na hlubokou korbu..

sufik1
8. jan 2014

@sinala hele já přebaluju po 2-3 hodinách, s dvojčatama bych to jinak nedala. Takže hurá bambusu a mikroflísu

lillyzelvicka
8. jan 2014

@terezita no myslím spíš jako "metráž" chci přešít sporťák

macin73
8. jan 2014

Jo, a teda ještě jedno "chlubení" - konečně jsem něco vytvořila i pro mého úžasného muže... 😵

terezita
8. jan 2014

@lillyzelvicka jako kdysi davno meli neco podobneho u voldemorta.. ono se to da teoreticky z takove te metraze na umele ubrusy, ne?

anastazieb
8. jan 2014

@lillyzelvicka taky myslím, že se na tento účel používá průhledný umělý ubrus...

koki_melo
8. jan 2014

@zabza40 už jsem si je vzala, na kimono tuniku 1,5m, bude krásná, už se na ni těším! 🙂

schnek
8. jan 2014

@caramilla jo, dík, bude se brát holčička na farmě?

zuzkasim
8. jan 2014

Mě nejdou tučnáci z hromadky vložit do košíku, už nejsou nebo dělám něco špatně?

petkula
8. jan 2014

@papajka7 krásné 😉 zopakuji dotaz od @ellysa protože mě to taky zajímá: Kde se prodává kůže na takové botky?

elentari
8. jan 2014

holky, odhodlávám se ušít softshellové kalhoty... už si je opravdu ale opravdu musím ušít 😀 akorát se bojím, abych neplýtvala materiálem, vzala jsem si toho tip top. Jak jste řešily střih? Mám doma jen Burdy, ale co jsem nedávno stříhala sukni, tak i když jsem se přeměřovala, tak mě to pak bylo velké.... Navíc to číslo, co mi po přeměření vyšlo, mě docela urazilo 😀 Jaké máte zkušenosti s Burdou?