icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

laeela
10. jan 2014
lip72
10. jan 2014

@snowwitch ještě ne, čekám na něj 🙂

anastazieb
10. jan 2014

Vkládám fotku kamarádky, rozebraný stroj Tesco (pro ty, co mají FB) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3945950...

lip72
10. jan 2014

Tak jsem dočetla a koukám, že už ho všichni mají...kde je chybá?? Kdo si počká... 😀

macin73
10. jan 2014

@piecee tak nevím, jestli je to výpustková kapsa, ale uklízím si v té miliardě uložených odkazů a našla jsem toto: http://sewaholic.net/minoru-sew-along-6-the-sec... - třeba to pomůže?

macin73
10. jan 2014

@anastazieb mazec 😕

anastazieb
10. jan 2014

@macin73 viď? Ty plastový kolečka... Ještě se chystá rozebrat Janome 920.

zuzkasim
10. jan 2014

@anastazieb Hm, to je síla:( Sew Mini mám doma, jestli ho taky rozebere, dej odkaz, ať vím, co očekávat.

arlette
10. jan 2014

přidávám fotku tepláků, ve kterých mám doma zákaz chodit 😀 Manžel je alergický na typ na ty nasrávačky :-a ještěrkový komplet. Sice jsem tu fotky už dávala, ale zvlášť a tady je na modelce komplet 😀

arlette
10. jan 2014

teď jsem si všimla, že jsem vybrala rozmazanou fotku 😒

a_lexa
10. jan 2014

@anastazieb jéé, to jsi mě tedy pobavila - já snad ani nechci vědět co pod tím pláštěm ukrývá můj stroj 😅 😀
@arlette ještěrky nádherné a tepláky také. Ani jako nasrá....y nevypadají - to bych chtěla vidět co by říkal kdybys měla ten sed až ke kolenům 😀 😀 . Jinak máme stené demary jen v modrém 😉 A PS: co měli v MTX?

macin73
10. jan 2014

@arlette teda, moc se mi líbí ta kombinace u té softí soupravy... dělala jsi to podle nějakého svého střihu? taky mám v plánu (fakt jo 😕 ) ještěrkové softky pro holky a zatím netuším, jak to nakombinovat...

caramilla
10. jan 2014

@zuzimia aha, tak já jsem moc totiž nepochopila, co řešíte🙂 Co řešíte?
Já u COL nemám jinou patku než tu průhlednou... asi jsem nějak mimo 😝

@laeela nic si z toho nedělej, já zase závidím průmyslový OL.... 😝 Stále je co závidět a po čem toužit, je to nekonečné 😠

Zvířátkové počiny od Caramilly... a zase letím makat 😝 😝 😝

caramilla
10. jan 2014

@arlette ´parádní 😵

a_lexa
10. jan 2014

@caramilla tak ten had mě dostal - božííííí. 🙂

kamishek
10. jan 2014

@caramilla @a_lexa souhlasím, všechno dobrý, ale had je nejlepší 😵

ucitelka70
10. jan 2014

@caramilla fakt je to božie.......

caramilla
10. jan 2014

@kamishek ; @a_lexa Fakt? 😕 😕 😕 To jsem teda nečekala, mě se nejvíc líbí papoušek a krokodýl dal nejvíc práce 😀

macin73
10. jan 2014

@caramilla Já hlasuju pro papouška a pro lva 😀

kamishek
10. jan 2014

@caramilla jako za mě je fakt had nejlepší, hrozně pěkně a vtipně zpracovaný nápad 🙂 a hned za ním papoušek.... ale práce to muselo dát hromadu už takhle od pohledu, šít bych to nechtěla 😀

a_lexa
10. jan 2014

@caramilla hlasuju pro hada a papouška 😀

caramilla
10. jan 2014

@kamishek Šít to bylo už v pohodě, to už mám v ruce, ale co bylo strašné bylo kreslení a vystřihování těch potvor, já jich tolik zmrvila, to by člověk neřekl, jak dlouho trvá, než se nakreslí lev, aby to vypadalo jako lev a ne jako medvěd křížený s ještěrem 😀 😀 😀 😀

mahafi
10. jan 2014

@caramilla krásné 😵 ... tohle by madlenka ocenila.. taky jsem měla v plánu zvířecí aplikace, ale já narážím na naprostý nedostatek výtvarného talentu, takže všechno mnou nakreslené vypadá velmi abstraktně 😀.

rina76
10. jan 2014

U nás stále frčí kočky... Zimní bunda (věřím, že zima teprve přijde) - kent, vatelín, fleece

kamishek
10. jan 2014

@caramilla já bych to i řekla :D já se obávám, že být to u mě, tak zůstane u toho hybrida 😀 😀 😀 a nebo to dám zpracovat výtvarně nadaným kamarádkám 😎

kamishek
10. jan 2014

teda, při pohledu na aplikace zde zobrazené v poslední době, mě fakt asi definitvně přešla chuť jakkoli s aplikacemi vůbec začít 😀 holky, jste fakt šikovné 🙂

mahafi
10. jan 2014

@rina76 to je náhderna 😵 😵 😵
@kamishek mám podobné pocity 😀

caramilla
10. jan 2014

jak jsme se bavily o te podobnosti, tak ukazuju na blogu mine, jak vypadala jako miminko a nasla jsem tohle
http://ekozahrada.blog.cz/1102/retro-aneb-najdi...
😀

caramilla
10. jan 2014

@mahafi já měla z výtvarky právě taky vždycky blbé známky 😝
@rina76 to je fakt nádhera!

mahafi
10. jan 2014

@caramilla tomu je těžké uvěřit 🙂, máš to opravdu nádherné 🙂. já se chystám na želvu a krokodýla, ale myslím, že to asi vzdám 😀, původně jsem chtěla udělat u "jezera" právě krokodýla, želvu a i plameňáka, ale od toho už jsem asi opustila 😀, no uvidím.. zítra jdu střihnout na softku 😀 (aneb přivolávám zimu 😀).