icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
10. jan 2014

@abigail1 já taky beru 1m, když přesně nevím co z toho, ale už se mi to nevyplatilo, protože na starší děti mi už metr nestačí, tak začínám brát 1,5 - 2m 😀

petkasv
10. jan 2014

@zuzimia já koukala na průhlednou patku ale jako 600,-- je hustá cena 😀

sinala
10. jan 2014

@petkasv a není na ebay?

crawler
10. jan 2014

@piecee tak místo abych psala jak na to (těžko bych hledala pochopitelné výrazy), tak jsem Ti oskenovala postup,podle kterého jsem ty kapsy dělala já. Je to z burdy a podle obrázků to určitě krok za krokem dáš😉 Jen to chce absolutní přesnost a to, i když jsem se snažila, mi ze softu moc nešlo - jde totiž o milimetry a na to mi přijde soft moc humpolácká látka,jestli mi rozumíš. možná si vyzkoušet prvně tu kapsu ušít z nějakého plátna, abys viděla,které rozměry jsou nejpodstatnější a kde se nesmíš utnout a pak teprve ze softu...držím palce a neboj se toho, není to tak zlý 😉

zuzimia
10. jan 2014

@petkasv
Ved prave, za ten kus plastu...ale zase by sme presne videli, kade sijeme. No uvidime casom.

crawler
10. jan 2014

@zuzimia přesně tak 😉máš taky tu janome? já se toho taky děsně bála, když tu kolovaly tak hrozný zkazky😀 no přesně,pořád tu látku nadzvedávám,abych se podívala na rub, zda to mám dobře a zatím se orientuju podle těch 3 zářezů na patce...taky se to dá...průhledná by sice byla lepší,ale říkala jsem si, že je to stejně jen o cviku, tak proč vyhazovat další peníze...🙂

zuzimia
10. jan 2014

@crawler Ano aj mam Janome 1000. Riadim sa tiez presne podla tych zarezov na patke, len tym, ze je dost dlha, tak to co plati vpredu, uz celkom neplati vzadu (snad to pisem zrozumitelne). Ale akurat teraz cez vikend som myslela na to, ze tie patky maju nieco do seba, lebo: som leniva a ked sijem na starej veritaske, tak pouzivam vacsinou univerzalnu patku (a este zipsovu), lebo sa mi nechce ju prekladat. Ale ked som presivala teraz na softke popri svikoch a chcela som pekne rovno, dala som patku na rovny sev a hned to bolo ovela lepsie. Bez spendlenia a velkej namahy som popresivala pekne rovno tak 2mm od kraja...Tak mozno by rovnaky efekt nastal aj na coveri? Co ty na to @caramilla asi tu priehladnu patku mas?

caramilla
10. jan 2014

@zuzimia Průhlednou patku mám, ale k pfaff je dost hrozná, taková krátká a krabatí látku, takže ji vůbec nepoužívám. Co se mi nejlépe osvědčilo, jak u brotheru, tak u pfaff je patka, co je kovová a má průhlednou plošku uprostřed, kde se šije a je to tam vidět, ale ta patka je celá uzavřená jako klasická patka. tak tou se šije perfektně, hezky rovná látku a na aplika je přes ní skvěle vidět. Já patku měním jen za zipovou a knoflíkovou, jiné nepoužívám 😉

snowwitch
10. jan 2014

Holky, už vám přišel nový OTT?

zuzimia
10. jan 2014

@caramilla
Tak ja som myslela tuto na cover

terezita
10. jan 2014

@snowwitch vcera..

petkon
10. jan 2014

@snowwitch včera

macin73
10. jan 2014

Holky, já už chci mít kde šít!!! Normálně mám poprvé v životě absťák 😝. Jako záclony mě zcela neuspokojily (i když teda radost z nich mám, to jo), rovnosteh mám šice vybalený na jídelním stole, ale nemám kromě špendlíků, metru a nůžek nic vybaleného a nevím ani moc, kde je "hlavní krabice"... sice už jsem včera koketovala s myšlenkou, že bych na rovnostehu aspoň ušila nějakou hračku, ale jako na potvoru nemůžu žádný uložený odkaz najít (třeba toho slona nebo žirafu) a taky nemám čím hračku vycpat (čím se vlastně vycpávají???). Jinak bych potřebovala ušít starší spoďárky, pyžama a legíny, a taky trénovat trička, abych mohla střihnout do Lille... a pracovna stále v nedohlednu. Jsem netušila, že jednou v takovém stavu budu 😀

vondandy
10. jan 2014

@snowwitch , vcera a je krasny...

petkasv
10. jan 2014

@sinala no když jsem Jirkovi řekla, kolik stojí tady, tak řek že to není možný a musí být všude jinde levnější, omyl, fakt se nikde pod 600,-- nedá sehnat, kus blbýho plastu, dobrý co, a žádná uni na to nejde, protože patka na cover musí být na 3jehly a musí být dlouhá, zkoušela jsem to všemožně očůrat 😀 a prostě oni to mají tak ošetřeno, že musí být dlouhá protože tam jiná prostě divně překáží 😀

terezita
10. jan 2014

@macin73 ja do hracek cpu ty naplne z ikeackych polstarku, byly bledemodre.. ted tam maj tyhle.. http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/8024...

laeela
10. jan 2014

@snowwitch mě taky včera a rovnou dva.
Večer jsem kontrolovala předplatné, jestli jsem neudělala chybu já a ne, mám to v pořádku. Tak jsem jim napsala, že jsem dostala jedno číslo navíc.
Dnes se mi omluvili s tím, že si jej mám nechat, že to byla jejich chyba. Chcéééš? Prodávat se mi to příčí a už od rána přemýšlím, komu s tím udělat radost. 😀 Taková exkluzivní nabídka. 😀

zuzkasim
10. jan 2014

@macin73 @terezita Jo jo, ty náplně z ikea polštářků na hračky stačily. Teď ty polštáře mají blbém dezénu (černé klikyháky jsou pod většinou povlaků vidět) a ještě o desetikačku dražší☹

laeela
10. jan 2014

@macin73 tak to plně chápu, já se včera navztekala u strojů se softem, s vypětím sil jsem došila a dnes mě mrzelo, že jsem musela zaklidit stroje a všechny roztahané věci, kvůli pracovní schůzce.
Asi si to tam zas roztahám, ale ten prázdný stůl je tak krásný. 😀

terezita
10. jan 2014

@zuzkasim se mi zdalo, ze staly driv jen 19 kacek..

laeela
10. jan 2014

@zuzimia já jsem si furt říkala, že cover je blbost a už vám ho závidím. 🙂 A to jsem radši nekoukala na videa, jak to maká.

macin73
10. jan 2014

@laeela já ciii 🙂 - klíďo i něco přispěji 🙂

vianne
10. jan 2014

ahojte, mam nazvys z moraviatexu - cierne frote http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... a kremovy obojlic http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route..., z kazdeho cca 1m, ak mate niekto zaujem...nech to neskladujem rok 🙂

laeela
10. jan 2014

@macin73 hi hi, tak vydrž, co napíše snowwitch, ju? 😉

snowwitch
10. jan 2014

@laeela
@vondandy
@petkon
@terezita Tak jsem běžela natěšená do schránky a pořád nic ☹ A to je to poslední číslo, co mám předplacené....No, snad ještě dorazí ☹ @laeela mohla bych ho kdyžtak nějak odkoupit od tebe?

laeela
10. jan 2014

@snowwitch udělám to takto, když ti nedorazí, je tvoje, když ti dorazí, dostane ho macin ju?
Já peníze fakt nechci, psala jsem pro pořádek do Finska, jestli to budou chtít vrátit, vrátit ho nechtějí, takže já peníze taky nechci. 😉

laeela
10. jan 2014

@snowwitch poslala bych ho teda v pondělí, až budeš vědět, jestli dorazilo nebo ne. 😉

zuzimia
10. jan 2014

@laeela
Ja som si este pred 2-3 mesiacmi hovorila, ze ha - naco mi je cover! ja to dam aj bez neho. Ale ked clovek chce mat tie s laskou usite vecicky (vacsinu pre deticky) stale krajsie a krajsie a pohodlnejsie na nosenie a elastickejsie a funkcnejsie a .....

macin73
10. jan 2014

@laeela jasan, to je samozřejmostí 😉 (jsem to zapomněla napsat)

snowwitch
10. jan 2014

@laeela Seš zlatá, tak já se v pondělí ozvu, ju? 😉