Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@piecee tak místo abych psala jak na to (těžko bych hledala pochopitelné výrazy), tak jsem Ti oskenovala postup,podle kterého jsem ty kapsy dělala já. Je to z burdy a podle obrázků to určitě krok za krokem dáš😉 Jen to chce absolutní přesnost a to, i když jsem se snažila, mi ze softu moc nešlo - jde totiž o milimetry a na to mi přijde soft moc humpolácká látka,jestli mi rozumíš. možná si vyzkoušet prvně tu kapsu ušít z nějakého plátna, abys viděla,které rozměry jsou nejpodstatnější a kde se nesmíš utnout a pak teprve ze softu...držím palce a neboj se toho, není to tak zlý 😉
@zuzimia přesně tak 😉máš taky tu janome? já se toho taky děsně bála, když tu kolovaly tak hrozný zkazky😀 no přesně,pořád tu látku nadzvedávám,abych se podívala na rub, zda to mám dobře a zatím se orientuju podle těch 3 zářezů na patce...taky se to dá...průhledná by sice byla lepší,ale říkala jsem si, že je to stejně jen o cviku, tak proč vyhazovat další peníze...🙂
@crawler Ano aj mam Janome 1000. Riadim sa tiez presne podla tych zarezov na patke, len tym, ze je dost dlha, tak to co plati vpredu, uz celkom neplati vzadu (snad to pisem zrozumitelne). Ale akurat teraz cez vikend som myslela na to, ze tie patky maju nieco do seba, lebo: som leniva a ked sijem na starej veritaske, tak pouzivam vacsinou univerzalnu patku (a este zipsovu), lebo sa mi nechce ju prekladat. Ale ked som presivala teraz na softke popri svikoch a chcela som pekne rovno, dala som patku na rovny sev a hned to bolo ovela lepsie. Bez spendlenia a velkej namahy som popresivala pekne rovno tak 2mm od kraja...Tak mozno by rovnaky efekt nastal aj na coveri? Co ty na to @caramilla asi tu priehladnu patku mas?
@zuzimia Průhlednou patku mám, ale k pfaff je dost hrozná, taková krátká a krabatí látku, takže ji vůbec nepoužívám. Co se mi nejlépe osvědčilo, jak u brotheru, tak u pfaff je patka, co je kovová a má průhlednou plošku uprostřed, kde se šije a je to tam vidět, ale ta patka je celá uzavřená jako klasická patka. tak tou se šije perfektně, hezky rovná látku a na aplika je přes ní skvěle vidět. Já patku měním jen za zipovou a knoflíkovou, jiné nepoužívám 😉
Holky, už vám přišel nový OTT?
Holky, já už chci mít kde šít!!! Normálně mám poprvé v životě absťák 😝. Jako záclony mě zcela neuspokojily (i když teda radost z nich mám, to jo), rovnosteh mám šice vybalený na jídelním stole, ale nemám kromě špendlíků, metru a nůžek nic vybaleného a nevím ani moc, kde je "hlavní krabice"... sice už jsem včera koketovala s myšlenkou, že bych na rovnostehu aspoň ušila nějakou hračku, ale jako na potvoru nemůžu žádný uložený odkaz najít (třeba toho slona nebo žirafu) a taky nemám čím hračku vycpat (čím se vlastně vycpávají???). Jinak bych potřebovala ušít starší spoďárky, pyžama a legíny, a taky trénovat trička, abych mohla střihnout do Lille... a pracovna stále v nedohlednu. Jsem netušila, že jednou v takovém stavu budu 😀
@sinala no když jsem Jirkovi řekla, kolik stojí tady, tak řek že to není možný a musí být všude jinde levnější, omyl, fakt se nikde pod 600,-- nedá sehnat, kus blbýho plastu, dobrý co, a žádná uni na to nejde, protože patka na cover musí být na 3jehly a musí být dlouhá, zkoušela jsem to všemožně očůrat 😀 a prostě oni to mají tak ošetřeno, že musí být dlouhá protože tam jiná prostě divně překáží 😀
@macin73 ja do hracek cpu ty naplne z ikeackych polstarku, byly bledemodre.. ted tam maj tyhle.. http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/8024...
@snowwitch mě taky včera a rovnou dva.
Večer jsem kontrolovala předplatné, jestli jsem neudělala chybu já a ne, mám to v pořádku. Tak jsem jim napsala, že jsem dostala jedno číslo navíc.
Dnes se mi omluvili s tím, že si jej mám nechat, že to byla jejich chyba. Chcéééš? Prodávat se mi to příčí a už od rána přemýšlím, komu s tím udělat radost. 😀 Taková exkluzivní nabídka. 😀
ahojte, mam nazvys z moraviatexu - cierne frote http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... a kremovy obojlic http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route..., z kazdeho cca 1m, ak mate niekto zaujem...nech to neskladujem rok 🙂

@abigail1 já taky beru 1m, když přesně nevím co z toho, ale už se mi to nevyplatilo, protože na starší děti mi už metr nestačí, tak začínám brát 1,5 - 2m 😀