icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sufik1
10. jan 2014

u nás taky letí softky. Jedny ještěrkové se zdvojenýma kolenama a zipama dole a jeden traktůrkový model s odendavací zateplenou vložkou. Trošku to tu zahltím...

anastazieb
10. jan 2014

Holky budu brát autíčka modrý, zelený a minizoo. Ještě mám cca 4 metry volný, od autíček. Kdo chcete pište, ať můžu zítra objednat, než to bude pryč.

anastazieb
10. jan 2014

@sufik1 odkud jsou ty autíčka na softkách? Díky

palosek
10. jan 2014

@sufik1 jo, ta odepínací vrstva se mi loni moc osvedčila..... 😉 Moc pěkný 😉

macin73
10. jan 2014

@anastazieb to minizoo tedy už volné není, jestli to dobře chápu?

anastazieb
10. jan 2014

@macin73 vlastně asi můžeš, zatím se nasbíralo cca 1kg. Tak mi napiš IP, já to pak nějak zarovnám.

lemuritto
10. jan 2014

Ahoj holky, ráda bych objednala nějakou hezkou látku od Lillestof, ale mám jen rovnosteh, nejste tu náhodou některá, která z těch úpletů šije na rovnostehu? Jak to jde?
Pak jsem se chtěla zeptat, jestli jste náhodou některá nezkoušela tu pružnou teplákovinu z unuodesign, jaká je? A taky tu miminkovskou plyš, k čemu je dobrá? Mám 15měsíční dítě, tak na tepláčky už asi ne, co? A na pyžamko třeba ten bambusový úplet? Ach jo, nemůžu si to nikde ošahat, a se šitím mám spíš pramalé zkušenosti, tak se zkouším optat zde 🙂 Děkuju moc!

anastazieb
10. jan 2014

@lemuritto úplety šít na rovnostehu taky jde, hůř sice, ale jde 😉 Ale musíš šít nějakým pružným stehem. Pružná teplákovina je bezvadná, jemná, krásné barvy a dobře se z ní šije. Kojenecký plyš se dá taky použít na tepláčky, spíš na menší děti, ale na 15m taky klidně jde, si myslím 😉

Na pyžámko se hodí jakýkoli úplet, i bambusový.

jemi
10. jan 2014

@lemuritto já chvíli uplety na rovnostehu šila (ted už mám OL) a klidně bych to zkusila, ale asi ne z Lillestofu (to mi přijdou jako hodně drahé látky na vyzkoušení rovnostehu)-nutnost je ale mít kráčející patku a na stroji pružný steh. A k tomu kojoplyši, tak na 15m dítě bych z něj už nešila=nekupovala. Dcerka má 23m a nevím co jí z toho ušít, ten je fakt spíš na miminka.

hermiona368
10. jan 2014

@pifina sucham, sucham, ale uz ma bolia ruky a nejako nic moc 🙂

pifina
10. jan 2014

@hermiona368 bud si chcela odpisat niekomu inemu alebo mam ja deravu hlavu, lebo vobec neviem, o com tocis 😅

hermiona368
10. jan 2014

@pifina hehe, bolo to uz davno. Radila si mi, ze ked mam tvrde plienky, mam ich uschat v ruke 🙂)) no ale nejako to nezabera :-ň

pifina
10. jan 2014

@hermiona368 jaj 😀 mne to pomaha ... este vraj pomaha dat ich susit vonku, kde fuka vietor 😀 ale mozno by stacil aj ocot do prania ako avivaz 😅

abigail1
10. jan 2014

@lemuritto ahoj,
já šiju na rovnostehu všechno, b-hužel na OL nemám. Je třeba rozhodně použít pružný steh - cikcak, nebo tříkrokový cikcak, nebo tříkrokový rovnosteh. Když budeš šít klasickým rovným stehem, stehy se hned potrhají. Kráčející patka je určo lepší, ale není to nutnost. Tu já taky nemám 😀 😅 A můj oblíbený článek plný rad, jak šít z úpletu 😉 http://www.fler.cz/blog/ako-na-uplety-9235

hermiona368
10. jan 2014

@pifina aj ocot som skusala, ale zase ten sa nema davat na bambusove plienky...a suchat 3O plienok kazdy druhy den sa mi teda moc nechce

kryska5
10. jan 2014

Žienky zo Slovenska je hromádka VTC, kto potrebuje nejakú galantérku píšte IP 😉

laeela
11. jan 2014

@lemuritto já z toho kojeneckého plyše šila i na nejstarší - 13-letou - tepláky a nestěžovala si. 😉

laeela
11. jan 2014

Koukám, co píšete na ten kojenecký plyš, to jsem fakt sama, co z něj šije i na starší děti?
Já třeba měla takovou oblíbenou mikinu, v HM jsem si jí kupovala. U nás z něj má každý něco, velké holky mají takové tepláky i z normálního obchodu.

palosek
11. jan 2014

@laeela já se taky divila.....viděla jsem z kojoplyše spoustu mikin i pro dospělé a moc se mi to líbí, je to měkkoučké a příjemné. D má z něj i takové skoro legínky je to vcelku teploučké a že se to časem vydře....??? Nic netrvá věčně 😀 😉

anfei
11. jan 2014

@laeela sila jsem k vanocum z kojo plyše 14letý neteři mikinu a nadšená 🙂 ted jsem objednala další 😀 Dělám z něj i aplikace, přijdou mi někdy lepší než z úpletu. 😉

anastazieb
11. jan 2014

Tak holky Wendy objednáno, potřebuji udat ještě cca 2-3 metry zelených miniautíček http://www.produktservis.cz/katalog/wendy/oboul.... Zbytek podle toho, kolik pošlou.

lemuritto
11. jan 2014

@anastazieb
@jemi
@abigail1
@laeela Holky moc děkuji za odpovědi! Úplet zatím objednávat nebudu, možná zkusím z dadky či nějaký levnější
. Nevím moc, jak se to chová. Zatím jsem šila tepláčky od caramilly a tam jsem používala úplet jen na kapsy a ještě jej podšívala teplákovinou. Jinak to nebylo nic moc, neumím si zatím moc poradit s nastavením nití a navíc jsem tu měla nitě prastaré, různé kvality a nejspíš i materiálu, tak jsem se s tím docela prala. Už mám koupeny nové a je to moc lepší. Tak díky ještě jednou a pěkný víkend!

koki_melo
11. jan 2014

@laeela Taky šiju z kojoplyše pro 2,5 letou, klidně bych z toho šila domácí oblečení pro sebe. Paradoxně moje holky jako miminka z plyše nic neměly.

koki_melo
11. jan 2014

@lemuritto Ještě by bylo dobré si pořídit nové strojové jehly na úplety, tupá jehla udělá někdy pěknou paseku.

winnyfred
11. jan 2014

@barcav mám doma ještě modré jen do nich stříhnout já sem v tomhle hrozná dycky si nakoupím a pak se na ně chodím jen dívat protože se bojím do toho stříhnout abych to nezničila 😀

jitu22
11. jan 2014

já mám kojoplyš taky ráda i na starší, ale chce to výraznější barvy. Mám z něj pro sebe domácí tepláky a jsou skvělé.

sinala
11. jan 2014

@jemi @lemuritto já jsem kojoplyš jako metráž v ruce neměla, ale mám tady doma kupované tepláky po holkách a myslím, že je to ono a jsou to větší velikosti, nosily je do školky a byly dobré 😉

alenf
11. jan 2014

Tak a dokončila som pánsku softshellovú bundu pre môjho manžela.

mamata
11. jan 2014

@laeela ahoj, já z něj šiju hodně tepláky pro holku vel. 122-8, velká spokojenost, ale po kolenou moc neleze, měla z něj dvě delší domácí sukně, pro mě super, mám nachystáno i na mikiny, ale nejdřív musím nějaké stávající vyřadit

danielahe
11. jan 2014

@winnyfred wow nemam slov 😉 😵 😵 😵 😵 😵 😵