icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkula
13. jan 2014

@papajka7 děkuji za inspiraci, pokusila jsem se taky ušít první botky. Nejdřív jsem zkusila skřítkovské ale ty mi vyšly celé nějak nakřivo a špatně seděly, tak jsem zkusila ten druhý typ.

koki_melo
13. jan 2014

@anastazieb @anastazieb Hurá, že vidím pejska! Já se kdysi přehrabovala ve všemožných šicích albech zde a na školkovou besídku jsem se nechala inspirovat a pajcla jsem pejska. Jenže pak jsem nevěděla, kde jsem jej viděla a komu ukradla, tak jsem se s ním radši ani nechválila. A můj teda nemá nožky...ale zas má ocásek, z farbenmix stužky 🙂.

anastazieb
13. jan 2014

@palosek to ucho je strčené pod tím pejskem (pod aplikací) a pak je ten pejsek celý přišitý a ucho volně padá. Pak je ještě to ucho "zapnuté" dole na plastový patentek, aby neplandalo, ale tady to není vidět, fotila jsem to předtím.

@koki-melo krásné!!! ? Můj má taky ocásek - taky puntíkovaný 😉 zezadu, tam má ještě pokračování tělíčka.

koki_melo
13. jan 2014

@anastazieb já pajcla jen předek 🙂)) A stejně mě na konec ve školce požádali, aby dítě dostalo na besídku jednobarevný stejnokroj, jelikož neladí s ostatními. Besídku a své vystopení dcera nakonec probrečela u mně na klíně ☹

a_lexa
13. jan 2014

@koki_melo no toto 😠 chudinka malá ☹

kuna
14. jan 2014

@jitu22 moc hezké, sluší vám to, holky!
@anastazieb krásná souprava, toho pejska asi taky někdy pajcnu 🙂
@papajka7 máš můj obdiv, já bych si na kalhoty pro manžela netroufla!
@petkula super botičky!
@koki_melo proč se nepochlubit, je to moc hezké! A chudák dcera, u nás to, naštěstí, bylo všem jedno, co má dítě na sobě.

koki_melo
14. jan 2014

To jsem špatně napsala, ona nebrečela kvůli kostýmu, který ji nakonec stejně oblíkli, ale holt jak ti dvouleťáci viděli v herně sedět maminky, tak samozřejmě začali sborově vedle v místnosti bulet, že chtějí za maminkama. Bohužel před nimi vystupovali 20minut velké děti (to jsem nepochopila, proč maloši museli čekat zavření a nevystupovali jako první)´, takže jeden po druhém dostávali záchvaty a plakali pak maminám na klíně 😖 . Takže jsem si říkala, jestli ty komentáře k oblečení musely být.

petkula
14. jan 2014

@kuna děkuji, akorát jsou trochu malé, takže můžu šít další 😉 jinak, protiskluzovou podrážku jsem vyrobila z podložky z Ikea: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/9013... a nekloužou. A omlouvám se, že jsem je vložila 2x 😲

zuzkasim
14. jan 2014

@jitu22 Nádherné tričko, zrovna před pár dny jsem si taky objednala toto Ottobre, hlavně kvůli střihu na dámské tričko. Jo a nemám dojem, že bys měla jakékoliv potíže s přesným šitím🙂
@anastazieb Ta tvoje souprava je prostě parádně sladěná, je mi až líto, že kluci jsou už velcí a tyhle obrázky by u nich neuspěly.

crawler
14. jan 2014

@jitu22 já padám - jste tak krásné - Tobě to strašně sluší - triko nádherný...no prostě bomba 😵postavičku závidím, tak si nestěžuj - jsi krásná maminka !😵

crawler
14. jan 2014

@anastazieb taky nádhera!!!

@papajka7 no comment - to je vyšší level! Parádní - klobouk dolů 😵

bubulakovo
14. jan 2014

Ahojte kočky🙂 Dllllho som sa neozývala, ale sledujem vás keď mi zvýši čas🙂
Chcela by som sa vám pochváliť. Vďaka vám som začala šiť a našla som tu kooopec skvelých rád, vďaka ktorým sa zdokonaľujem pomaly. Som samouk, tak trošku prižmúrte očko🙂

A ospravedlňujem sa za menšie zaspamovanie obrázkami. Poctivo som trénovala celé sviatky🙂

zuzkasim
14. jan 2014

@bubulakovo Máš to krásné, bezva nápady. A pro mě dost neznámých látek🙂

nelibeli3
14. jan 2014

@bubulakovo nadherne, na to ze sa vraj ucis, nemas sa za co hanbit, ta babika na poslednej fotke je krasna 🙂

sufik1
14. jan 2014

@zuzkasim to se musíš podívat k ní do e-shopu 😉

bubulakovo
14. jan 2014

@zuzkasim všetko sú to americké látky z nášho eshopu🙂 Aj keď mi bolo najskôr ľúto sa na nich učiť:DDD

bubulakovo
14. jan 2014

@nelibeli3 som skutočne len začiatočník🙂))Na veľa vecí sa snažím prísť sama, že ako sa to robí a keď nič tak idem sem🙂)) Asi to mám v krvi. U nás šije celá rozvetvená rodina🙂

ellysa
14. jan 2014

babule idem po radu, nemáte nejaký link na tutorial ako sa šije taška so zipsom hore, zips som ešte nevšívala teda raz hneď v počiatku na sedací vak, vypadá to hrozne a slúži, ale vôbec netuším kedy a ako to tam všiť,

ellysa
14. jan 2014

@anastazieb ten jeeeeee 😵 😵 😵 môžem pajcnúť havina?

petkasv
14. jan 2014

Tak capáčky zase frčí, ale ne,měla jsem nastříháno dlouho, jen jsem čekala až se rozpadnou ty první 🙂 a konečně jsem se dokopala k tomu je i podšít, zkusila jsem bioberánká, uvidíme co to udělá, holky jsou nadšené a mě se líbí jednoduchost 🙂

janula18
14. jan 2014

@bubulakovo tie tváričky na tie vankušiky si prišívala, alebo to je nejaká taká látka

petkasv
14. jan 2014

Mě se ty fotky nezobrazují, tak se omlouvám, pokud tu budou dvakrát 🙂

petkasv
14. jan 2014

tak tu jsou dvakrát, bože nám ten net zase funguje 😀

bubulakovo
14. jan 2014

@janula18 Je to zvlášť z panelu z tej kolekcie vystrihnuté a nažehlené obojstanných novopastom🙂
Teraz som sa zamilovala do novopastu lebo hocičo si takto nažehlím a nemusím krvopotne našívať🙂 Bála som sa, že nevydrží pranie, ale zvládol to bez problémov. Neodlepuje sa vôbec

anastazieb
14. jan 2014

@ellysa určitě 😉

loocie_h
14. jan 2014

Ahoj, něco málo ode mě, je to za delší čas.

diapozitiv01
14. jan 2014

@anastazieb
Prosim ta co to je za typ stehu na tych vreckach ? Vyzera paradne. 🙂

petkula
14. jan 2014

@petkasv krásné jsou. Mně se to taky včera nechtělo zobrazit a pak jsem to tam měla dvakrát 🙂 Prosím tě, na ty kožené musíš mít nějakou speciální jehlu?

petkasv
14. jan 2014

@petkula šila jsem ostrou jeanskou a kráč. patku 🙂 nic víc 🙂 ale jeans nějaká 80, víc nemám 🙂

petkula
14. jan 2014

@petkasv díky a ta kráčející patka je nutná?