icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
14. jan 2014

@petkula mě byla doporučena, nikdy jsem to normálně nezkoušela, takže ti nepovím, jak se to chová když to nešiješ s ní 😖

zuzkasim
14. jan 2014

@bubulakovo No vidíš, tvůj obchod jsem neznala, máš tam spoustu lákadel🙂 Škoda, že je pošta ze Slovenska tak drahá. Jako vnučka Slováka si asi nikdy úplně nezvyknu, že jste jiný stát...

caramilla
14. jan 2014

Počiny... kalhoty nejsou bohužel moje, ale jsou teda fakt super 😵 , střih jsem dělala dvě hodiny, ale sedí fakt perfektně, ať žije konstrukce! 😀
A palčáky z aplaky od Decida, stejná vlna jako čepička 😀

anastazieb
14. jan 2014

@caramilla nádhera jako vždycky!!!

anastazieb
14. jan 2014

@diapozitiv01 je to jeden z pružných stehů, co mám na stroji, vypadá jako cikcak a dvojjehla v jednom. Mám ho moc ráda a je takovou mojí značkou na oblečení 😉

arlette
14. jan 2014

@bubulakovo ježiš, to je nádhera! A ty barvy ... 🙂
@caramilla já nevím, jeslti mám tvoje výtvory ještě komentovat, když to máš zase všechno tak kráááásné 🙂

arlette
14. jan 2014

nevíte jak na to triko s tím přehybem? To bych si strašně ráda ušila, ale nic takového doma nemám, abych to ozkoumala.

caramilla
14. jan 2014

@arlette ale pochvala přece potěší úplně každého, proč myslíš, že to sem dávám 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

caramilla
14. jan 2014

@arlette typovala bych lodičkový výstřih a pak tam přišitý rovný "nákrčník", který se ohne, ale nikdy jsem takové triko neměla, tak střílím od boku.

caramilla
14. jan 2014

@loocie_h už jsem se lekla, že jsi to ušila za večer 😀 Mě nejvíc dostal penál, ten nemá chybu 😵 Ale softová souprava je taky super.

bubulakovo
14. jan 2014

@zuzkasim To áno. Poštovné je blbé. Posielame preto cez zasilkovna.cz a tam to vychadza 2,60 + dobierka 0,40 .Lepšie ako tých 7 E za Poštu🙂

stassy
14. jan 2014

@caramilla Duhove palcaky jsou super, zrovna vcera Bara obdivovala v tramvaji slecnu ktera mela komplet cepice-rukavice-sala a ze pry potrebuje taky. 😀 Jen by me zajimalo, jak predejit tomu "flekateni" jako je na cepici, me se vic libi to radkovani. Netusis?

caramilla
14. jan 2014

@bubulakovo nádherné 😵

caramilla
14. jan 2014

@papajka7 wow 😕

caramilla
14. jan 2014

@stassy me se zase vic libi to flekateni 😀 Asi takhle "flekateni" docilis jen velmi nahodou, radkovani je pravdepodobnejsi. Pokud pleteš dokola a nevracíš se tam a zpět, tak ti nesmí prostě ta vlna sednout na obvod, ale to zjistíš jen tím, že nahodíš oka a zkusíš. U rukaviček si myslím, že ti to flekatit nebude a u šály taky ne, jen ta čepice, tam se to musí zkusit, ale mě se to právě líbí 😀
Šálička taky bude, ale jen nějaká tenká a malá, protože už mám jen jeden a kus přadenka 😖

loocie_h
14. jan 2014

@caramilla já si právě myslím, že u šály by to flekatět mohlo docela dobře. Vždyť i tu čepičku pleteš do ujímání pořád na stejný počet ok. Teď už moc nepletu, ale před šitím jsem jehlice nepustila z ruky 🙂 A děkuju za pochvalu. Od mistra potěší dvojnásob. 😎

daisyr
14. jan 2014

@caramilla palčáky jsem už obdivovala na blogu, fakt krásně povedené barvení, takové hezky jasné. A kolik že máte vlastně těch vestiček a bundiček 🙂 Super je ta čepka, že ji natočíš, dle barvy oblečení 😉

@stassy to řádkování záleží na té vlně, jak je nabarvená a jak ti to vyjde ve vzoru (na kolik ok budeš plést atd.), takže opravdu jen vyzkoušet. 😒

caramilla
14. jan 2014

@daisyr já to radši nepočítala, strašně se za to stydím, u mě jsou péřové bundy a vesty a boty horší jak ty látky! ☹ Ale uklidňuju se tím, že to všechno prodám, to se totiž dobře prodává na MMB 😀 Tahle zelená je teda z loňska, ale to asi není omluva, že? Tu jsem si nechala jen kvůli focení na Fler, protože je krátká a má unisex barvu, jinak máme kabátky dlouhé a nebo růžové a ono to k těm mašinkám a autům blbě vypadá, ale asi to taky není omluva co? 😀

@loocie_h No, ale u šály pleteš tam a zpátky, ne? U čepičky dokola. Já bych teda flekatou šálu chtěla, ale nějak nevím ,jak na ni😀 Leda nákrčník, ten by šel, že by se pletl na výšku a dala bych 2x tolik ok jako jsem měla u čepičky a tím by to ty fleky snad dělalo. Ale jinak nevím. Ale ráda si nechám poradit, já právě plést skoro neumím 😀

macin73
14. jan 2014

Holky, dá se šála uháčkovat, nebo je lepší ji normálně uplést? Ptám se jako jouda, omlouvám se... 😕

koki_melo
14. jan 2014

@caramilla nádhera, jako vždy 😀.

Holky, mám dotaz, v poslední burdě je tričko (je i na titulce-bílo/černé pruhované) a na boku na nahoře v raglanovém švu má řasení, v návodu píšo o našití gumky/lastinu. Co se stane, když ho tam nedám? Řasila bych na roznostehu a šila na OL, tak si říkám, že by to nemělo praskat. Co si o tom zkušené šičky myslí? Díky za rady, chci šít své první Lille a nerada bych to zmrvila 😀

abigail1
14. jan 2014

@macin73 šála se dá upést i uháčkovat 😉 je to jedno, jde o to, co se ti líbí

macin73
14. jan 2014

@abigail1 no chtěla jsem to k háčkovaným čepičkám... tak já jdu pohledat, jak se háčkuje rovně 😝

anastazieb
14. jan 2014

@koki_melo nebude to pružné, bude se ti to různě posouvat a trhat. Ten lastin (nebo možná by šla i normální guma, já jsem dělala i žabičkování na takovém místě) bude pružný.

bubulakovo
14. jan 2014

@caramilla Jeeej ďakujem. Vážim si pochvalu 🙂

a_lexa
14. jan 2014

@caramilla Parádní. Ta vlna má úžasný barvy 😵 a ty máš dokonalý boty 😉 . PS: nic ve zlém - mám na zahradu podobné. A když jsem byla těhu, tak jsem se nevešla do žádnejch 😝 😝.

allymally
14. jan 2014

@macin73 pak bude asi až v červnu 🙂 tak si radší udělej zásobu 😉

caramilla
14. jan 2014

@a_lexa jo, boty vím, ale ona ta výprava fotit se se stativem a oblékat sebe a dítě do jakýchkoliv bot s břichem, byla tak strašná, že jsem se na leštění bot kvůli fotce upřímně řešeno vysr... Ony jsou takové matné a mají mapy i tak, ale hodina leštění by to spravila, ale já dělám jen to, co je nezbytně nutné 😀 A teda na zahradu nejsou, jsou na procházky. Ale já teď chodím v podstatě jen v nazouvacích crocsech, vejdu se do všeho, ale ohnout se a zapnout a natož ohnout se a sundat, je nadlidský výkon - a bude hůř 😖

mahafi
14. jan 2014

nějak mi to tu nefunguje, nemůžu dávat "to se mi líbí" eni odpovídat, nechápu, co s tím mám ☹. tak hromadně, všechny výtvory jsou nádherné 🙂, klobouk dolů 🙂! taky jsem měla šicí víkend, ale nejdou mi nahrát ani fotky.... grrrr, tak příště... ☹.

allymally
14. jan 2014

@caramilla tak s botama ti rozumím 😀 já mám zimní merrelly s několika úchyty a je to za trest ☹ parní lokomotiva hadra 😀 ale zase se zahřeju a pak venku čerpán teplo (pokud je teda zrovna malinko chladněji) 😀

a_lexa
14. jan 2014

@caramilla 😀 Néééé, já jsem si dělala legraci. 😉 No upřímně obdivuji, že ještě šiješ a fotíš..... no prostě děláš spoustu věcí. A s tím obouváním to je fakt, ale co boty /nazouváky to jistily/, ale ponožky to byl tedy nadlidský úkon a bohužel kolikrát i nedosažitelný 😅 .