Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bubulakovo No vidíš, tvůj obchod jsem neznala, máš tam spoustu lákadel🙂 Škoda, že je pošta ze Slovenska tak drahá. Jako vnučka Slováka si asi nikdy úplně nezvyknu, že jste jiný stát...
@caramilla nádhera jako vždycky!!!
@diapozitiv01 je to jeden z pružných stehů, co mám na stroji, vypadá jako cikcak a dvojjehla v jednom. Mám ho moc ráda a je takovou mojí značkou na oblečení 😉
@bubulakovo ježiš, to je nádhera! A ty barvy ... 🙂
@caramilla já nevím, jeslti mám tvoje výtvory ještě komentovat, když to máš zase všechno tak kráááásné 🙂
@zuzkasim To áno. Poštovné je blbé. Posielame preto cez zasilkovna.cz a tam to vychadza 2,60 + dobierka 0,40 .Lepšie ako tých 7 E za Poštu🙂
@bubulakovo nádherné 😵
@stassy me se zase vic libi to flekateni 😀 Asi takhle "flekateni" docilis jen velmi nahodou, radkovani je pravdepodobnejsi. Pokud pleteš dokola a nevracíš se tam a zpět, tak ti nesmí prostě ta vlna sednout na obvod, ale to zjistíš jen tím, že nahodíš oka a zkusíš. U rukaviček si myslím, že ti to flekatit nebude a u šály taky ne, jen ta čepice, tam se to musí zkusit, ale mě se to právě líbí 😀
Šálička taky bude, ale jen nějaká tenká a malá, protože už mám jen jeden a kus přadenka 😖
@caramilla palčáky jsem už obdivovala na blogu, fakt krásně povedené barvení, takové hezky jasné. A kolik že máte vlastně těch vestiček a bundiček 🙂 Super je ta čepka, že ji natočíš, dle barvy oblečení 😉
@stassy to řádkování záleží na té vlně, jak je nabarvená a jak ti to vyjde ve vzoru (na kolik ok budeš plést atd.), takže opravdu jen vyzkoušet. 😒
@daisyr já to radši nepočítala, strašně se za to stydím, u mě jsou péřové bundy a vesty a boty horší jak ty látky! ☹ Ale uklidňuju se tím, že to všechno prodám, to se totiž dobře prodává na MMB 😀 Tahle zelená je teda z loňska, ale to asi není omluva, že? Tu jsem si nechala jen kvůli focení na Fler, protože je krátká a má unisex barvu, jinak máme kabátky dlouhé a nebo růžové a ono to k těm mašinkám a autům blbě vypadá, ale asi to taky není omluva co? 😀
@loocie_h No, ale u šály pleteš tam a zpátky, ne? U čepičky dokola. Já bych teda flekatou šálu chtěla, ale nějak nevím ,jak na ni😀 Leda nákrčník, ten by šel, že by se pletl na výšku a dala bych 2x tolik ok jako jsem měla u čepičky a tím by to ty fleky snad dělalo. Ale jinak nevím. Ale ráda si nechám poradit, já právě plést skoro neumím 😀
Holky, dá se šála uháčkovat, nebo je lepší ji normálně uplést? Ptám se jako jouda, omlouvám se... 😕
@caramilla nádhera, jako vždy 😀.
Holky, mám dotaz, v poslední burdě je tričko (je i na titulce-bílo/černé pruhované) a na boku na nahoře v raglanovém švu má řasení, v návodu píšo o našití gumky/lastinu. Co se stane, když ho tam nedám? Řasila bych na roznostehu a šila na OL, tak si říkám, že by to nemělo praskat. Co si o tom zkušené šičky myslí? Díky za rady, chci šít své první Lille a nerada bych to zmrvila 😀
@koki_melo nebude to pružné, bude se ti to různě posouvat a trhat. Ten lastin (nebo možná by šla i normální guma, já jsem dělala i žabičkování na takovém místě) bude pružný.
@caramilla Jeeej ďakujem. Vážim si pochvalu 🙂
@a_lexa jo, boty vím, ale ona ta výprava fotit se se stativem a oblékat sebe a dítě do jakýchkoliv bot s břichem, byla tak strašná, že jsem se na leštění bot kvůli fotce upřímně řešeno vysr... Ony jsou takové matné a mají mapy i tak, ale hodina leštění by to spravila, ale já dělám jen to, co je nezbytně nutné 😀 A teda na zahradu nejsou, jsou na procházky. Ale já teď chodím v podstatě jen v nazouvacích crocsech, vejdu se do všeho, ale ohnout se a zapnout a natož ohnout se a sundat, je nadlidský výkon - a bude hůř 😖
nějak mi to tu nefunguje, nemůžu dávat "to se mi líbí" eni odpovídat, nechápu, co s tím mám ☹. tak hromadně, všechny výtvory jsou nádherné 🙂, klobouk dolů 🙂! taky jsem měla šicí víkend, ale nejdou mi nahrát ani fotky.... grrrr, tak příště... ☹.

@petkula mě byla doporučena, nikdy jsem to normálně nezkoušela, takže ti nepovím, jak se to chová když to nešiješ s ní 😖