icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

arlette
20. jan 2014

@fraufrt já ten solvercrest z lidlu mám a nevím no. Mě tam nefunguje kolečko napětí horní nitě, i přes reklamaci a opravu nic. Pak mi nejde šít dvojjehlou, nevím, čím to je, ale neprovazuje mi nit, takže to už ani nezkouším. Na staré veritasce jsem dvojjehlou v pohodě šila. Ale zase jsem prošila tady na tom krámu kde co, i několik vrstev montérek. Tak bych řekla, že na takové to rekreační pošívání, jak píšou i holky, to stačí. Já jsem tam ocenila regulaci délky a šířky stehu, ale kdyby mi za něj vrátili prachy, tak si určitě koupím brother nebo janome.

palosek
20. jan 2014

@koki_melo 😨 břicho? Při tvých mírách??? Leda obrácené :D Normálně jste mě z toho trika zviklali 🙂 A to jsem chtěla taky kytkatý..... 😀 😀 😀 😀

palosek
20. jan 2014

@fraufrt kolegyně ted dceři koupila Brothera myslím BN 37....dcerka je nadšený začátečník...tak snad jí stroj poslouží a nějakou dobu vydrží... 😉

barcav
20. jan 2014

@caramilla krásnýýý 😵 teda ty jsi je vyhnala v takovýhle zimě ven 😕 😀 mám omrzliny až na zadku 😀

koki_melo
20. jan 2014

@palosek Ale jo, mám špekáčka na břichu, dvě kilča když půjdou dolů, tak budu spokojená. Já budu ráda, když ho někdo ušijete, třeba jsem fakt zvolila blbou látku a velikost, to tričko je jinak moc hezké. A ještě teda jednu věc bych mu vytkla, že ten cíp na boku je docela dlouhý.
Dneska prostě nebyl šicí den, dcerunka si rozstříhala tepláky, mě prostříhla rukáv k tomu slavnému triku, prostě den k sednutí si k puzzlím a kostičkám a ne ke stroji 🙂

petkasv
20. jan 2014

@koki_melo jj takové dny mám taky, fakt je lepší když to nejde sednout si k legu a nic nehrotit 😀

koki_melo
20. jan 2014

@petkasv Jj, přes den jsme seděli u kostek, večer já u Batani 😀

palosek
20. jan 2014

@koki_melo tak mě se šilo dobře, ušila jsem dceři funkční triko a muži spoďáry 😀 😀 😀 Prý můžu i více :D 😀 😀 😀 U toho trika bych si pro sebe zkrátila délku celkově...já jsem nižší než ty...právě jsem si myslela, že vyšší postavě by to sedělo líp 😉 ... a teda já bych si takhle dlouhý triko na kalhoty nedala 😝 ...leda pak jako šaty k legínám. 😀 😀 😀 ..ale to bych to zas prodloužila...no je to dilema 😅 😅 😅 😅 😅 A Batani je lepší než kostky 🙂

a_lexa
21. jan 2014

Holky, kdo máte předplatné na Ottobre, chtěla bych se zeptat. Teď jsem si koupila Ottobre 1/2014 a k němu bylo zdarma přiloženo ještě jedno ott. 6/2011 🙂 bylo to celé zabaleno v zavařené folii, tak mě jen zajímá, jestli to byla jen záležitost obchodu, nebo je to i u předplaceného. Díky.

vondandy
21. jan 2014

@a_lexa , ahoj, ja k predplatnemu nikdy nic navic nedostala, zacala jsem s nim na podzim, takze mam zatim dve cisla detskeho a jedno damske. Ale siklo by se i starsi cislo a ne, ze ne...

S tim vlastne souvisi i dotaz, co uz jsem driv chtela napsat. Nechcete nekdo stare Burdy? Mam jich asi dvacet, 90.leta, o vikendu si je privezu, tak budu vedet konkretni cisla. Jen za postovne. Je mi je lito dat do sberu, kdyz tricka se siji porad stejne, detem taky apod.

majkafer
21. jan 2014

Ahojte, chcem sa opýtať, či nepoznáte niekoho, čo by si objednal na dúmlatek.cz. Samej sa mi to neoplatí.

zuzkasim
21. jan 2014

@a_lexa Tak to máš nějaký bonus🙂 Já nikdy navíc nic nedostala, naopak, starší čísla si občas k předplatnému přiberu, ale za plnou cenu.

koki_melo
21. jan 2014

@zuzkasim Včera mi chlap kupoval střihový papír a jako bonus dostal gumu tučňáka. Škoda, že na papíře dělá černé šmouhy 😀.

zabza40
21. jan 2014

@a_lexa a odkud jsi objednávala ,přímo nebo z Pattistudia?

a_lexa
21. jan 2014

@zabza40 Ne ne, já ho právě kupuju v obchodě 😉 v německu, tak mě zajímalo, jestli bylo to číslo navíc i u předplatného.

stassy
21. jan 2014

@a_lexa Jeee, ja chci taky vytisk Ottobre zdarna. :D

zuzkasim
21. jan 2014

@koki_melo 🙂

petkasv
21. jan 2014

@majkafer ahoj, tady z diskuze tam nikdo nenakupuje, existují kvalitnější obchody, co sháníš?

aerin
21. jan 2014

@a_lexa ja akorat vim, ze jako novy predplatitel mas narok na jedno starsi cislo zdarma

koki_melo
21. jan 2014

@petkasv 😀 😀 Já po včerejším zprzněném Lillouši taky dneska vytáhla nějaký prapra úplet z onoho nejmenovaného obchodu s tím, že na zkoušení a zničení je to tak akorát 😉

zuzkasim
21. jan 2014

No vidíte, a já bych byla tak vděčná za to, kdyby měl Dům látek obchod v Brně... Pokud tady chci koupit něco v kamenném obchodě, nemám velký výběr, to pražáci si můžou dokonce zvolit, kde nakoupí a který obchod budou bojkotovat🙂

olivka84
21. jan 2014

@petkasv dum latek neni dobry? tiez som nad nim uvazovala a co MarLen latky aj od tial som chcela

petkasv
21. jan 2014

@olivka84 nejsou tam tak kvalitní látky jako v jiných obchodech, Marlen je dobrý, kvalitní obchod 😉

koki_melo
21. jan 2014

@zuzkasim Zuzko, zase si nedělej iluze, že Praha je natřískaná obchody s látkama a je tu šílený výběr všeho. Osobně vím o možná třech dalších obchodech, z čehož jeden je Kotva se zbožím z roku raz dva (alespoň tak to bylo naposledy, kdy jsem tam vlezla), Atelier, který má ale spec. designovky, Flex-tex a dumlatek. Určitě jich je víc, zas nemám čas prolejzat každý kout a navíc, kdo by to platil 😀. Na druhu stranu, když jsem vlezla do galanterky ve Vysočanech, tak guma do gatí stále 23Kč/m! Já v domelatek nakupovala, když jsem začínala šít a kdy jsem neznala Mellu a Batani a Unuo a Ally a další a další obchůdky, které jsou sice dražší, ale pak člověk nebrečí, že se s nějakým oblečkem pracně dělá a šije a on po vyprání vypadá jak..., protože prostě ta látka není kvalitní. Když se pak k tomu přidá nějaká další negativní zkušenost z osobního jednání, tak pak si skutečně říkám, že nejsem tak bohatá, abych si kupovala levné věci. A není to tak dávno, co jsem nakupovala pouze a jen tam a pěla ódy na to, jak je to príma obchod.

koki_melo
21. jan 2014

Ale abych je jen nehanila, dobrý je jejich outlet, kde se dají občas najít zajímavé kousky za dobré ceny, designové úplety s drobnýma tiskovýma chybkama za pár peněz, to zas jo!

zuzkasim
21. jan 2014

@koki_melo Já jedu 99% všechn nákupů ohledně šití přes internet, ale občas by si to člověk rád osahal nebo potřebuje najít pasující odstín a to je pak sázka do loterie, nemluvě o poštovném. V Domě látek jsem nakupovala několikrát, většinou teda na ten můj patchwork a dětské blbinky, takže plátna, jsou zahraniční, neokoukané vzory a dobrá kvalita. Pár úpletů, které tam teď vidím, mám třeba v jiných barvách odjinud, tak doufám, že nebudou špatné. Rychlost mého zpracování nějak neodpovídá množství mých zásob, pak už si ani nebudu pamatovat, co jsem kde koupila. Pamatuju si, jak jste tu psaly o "jistém jednání", k tomu není moc co říct, obchodník se má starat o svůj obchod.

elentari
21. jan 2014

@zuzkasim a co v Brně u Kalců?

elentari
21. jan 2014

holky, prosím vás, máte někdo tohle?
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
jaké to je? bylo by to vhodné na tričko? není tenký/ nepříjemný na omak? Já abych nevyhodila peníze za něco, co je jen kus hadru.
Díky!

koki_melo
21. jan 2014

@elentari Já ho měla, je to viskozový úlet, mě byl příjemný, mám z něj turky a tuniku, po vyprání žádná změna, drží, nechlupaní, nežmolkuje.

caramilla
21. jan 2014

Tak dneska naopak jarní a letní věci na sněhu 😀 😀 😀