icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
21. jan 2014

@terezita tak to je dobrý 😀 😀 😀

terezita
21. jan 2014

pokud byste nekdo chtely delat trochu jiny polstar.. http://www.jolijou.com/2014/01/kissen-schnittmu...

sufik1
21. jan 2014

@kuna normálně kruh a obvod. Za mě nejlepší rozměr kruh cca 60 a výška 40. Uvnitř vložka s kuličkama a krátkým zipem, zvenku co nejdelší zip na potahu. Jezdec ten na povlečení bez tahací tyčky.
šila jsem podle tohohle návod http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=3699
a nebo vycpat peřinama, dekama...
jo a urči prošít napřed na OL pak otočit a ještě rovnosteh. šila jsem jen OL a neudrží to. A zip v metráži 5mm, ten 3mm zlobí a taky určo prošít kolem zipu a pořádně, vytrhává se.

zuzkasim
21. jan 2014

@laeela Vyjde to předplatné z Finska líp jak u nás?

terezita
21. jan 2014

@zuzkasim od pattistudia mas detske predplatne na rok za 1460, od zdroje za 42,50 eur.. myslim ze na 35 Kc za euro jeste nejsme.. 😉

zuzkasim
21. jan 2014

@terezita wow, a to včetně poštovného? Myslím, že teď mi přijde poslední číslo z mého předplatného, takže bych to mohla pořešit. Jsem na tom s angličtinou bídně, ani mě nenapadlo, objednat si časopis z Finska.

kuna
21. jan 2014

@petkasv souhlasím s @terezita, mám doma origoš fatboy na sucháč a ten je nemožný rozepnout, jednou jsem to zkusila (abych viděla, co je uvnitř 😀 ) a podařilo se mi tak 5cm 🙂

terezita
21. jan 2014

@zuzkasim tak jestli umis lip nemecky, francouzsky, holandsky, finsky ci svedsky, muzes si ho nechat posilat v tom jazyce a ne v anglictine. na to postovne jsem ted koukala a pisou tam snad 10 eur, ale to se plati jen na ten prvni rok, kdyz se tam to predplatne automaticky prodluzuje, doplacis jen tech 42,50..

saaralota
21. jan 2014

@terezita @zuzkasim teď jsem na to koukla, ale pokud to chápu správně, do ČR bude ještě 10,35 navíc za poštovné...takže to vychází nakonec docela nastejno.

janula18
21. jan 2014

@caramilla krásna suknička a nohavice. Z akého materialu je to šite. Dik

terezita
21. jan 2014

@saaralota a patti ti k tomu pripocte taky postovne, ale jen 100. naschval jsem ted koukala do me objednavky (ale to byl rok 2011), objednavala jsem si predplatne a k tomu dalsich 7 cisel a pocitali mi postovne 7,20..

zuzkasim
21. jan 2014

@terezita @saaralota Jo jo, dívám se teď na to, při současném kurzu eura to vychází nakonec stejně. Výhodou je snad jen to, že z Finska už to asi máte doma, zatímco já od Patti ještě ne, protože dodávka německých výtisků přijde později.

terezita
21. jan 2014

@zuzkasim no a pak pokud to nechces odebirat jen rok, ale dyl, tak pak uz se ti to finsko vyplati.

saaralota
21. jan 2014

@terezita no já teď koukala jen na to finsko... tak to se pak asi opravdu vyplatí. A další roky už si to poštovné neúčtují? To by bylo fajn 🙂

terezita
21. jan 2014

@saaralota mne chodi faktura jen na tech 42,50.. tak snad se ozve jeste nekdo z holek, co predplatne ma.. 😉

esteruska
21. jan 2014

@zuzkasim @saaralota @terezita baby zkuste ještě promyslet jak je na tom u vás pošta, mě se čísla začali ztrácet, měla jsem sice objednáno z pattitstudia, ale chodilo to přímo ze zahraničí obyčejně do schránky v obálce s jasným popiskem, takže jsem radši do dalšího předplatného nešla a objednávám si jen čísla co se mi hodí...hádat se s poštou jestli mi do schránky někdo hodil/nehodil časopis za 250Kč se mi opravdu nechce a na pattitstudiu už je myslím taky možnost zasílat v obálce přebalené, což o něčem svědčí

laeela
21. jan 2014

@zuzkasim já vůbec netuším, já si objednala napřímo, protože mi to přišlo takové normální. Já furt něco objednávám po světě, už mi to ani nepřijde. 😀

terezita
21. jan 2014

@esteruska tak mne se za ty 3 roky neztratilo ani jedno cislo. jednou mi omylem poslali jine, tak mi pak to spravne doposlali a to spatne jsem si mohla nechat. takze ja na ne nedam dopustit 😉 musim to zaklepat, ale nastesti jsem s postou nemela tady co bydlime problemy. farbenmix taky posila obyc, a to mi cvrkala prdel, kdyz jsem delala hromadky za 700 eur a taky to bez problemu dorazilo.

petkula
21. jan 2014

holky, nevíte prosím, ve kterém Ottobre jsou chlapecké trenky - boxerky? Našla jsem akorát v 6/2010. Jsou ještě v nějakém novějším?

baarca
21. jan 2014

@terezita Já tu mám akorát aktuální fakturu, co mi dorazila s jarním číslem, na EUR 52.85, což odpovídá tomu poštovnému EUR 10.35. Jinak taky musím říci, že s poštou jsem nikdy problém neměla, všechno přišlo vždycky rychle a bez problémů.

denimaty
21. jan 2014

V neděli jsem ušila šatičky do školky. Nejvíce času mi zabralo vybrat látku na kapsu, aby ladila. Střih Amelie od Farbenmix.

koki_melo
21. jan 2014

Holky, prosím pěkně, šila jste některá tuto tuničku - druhý obrázek zleva nahoře?. Jak se tam dělá to řasení, gumou, lastinem? Moc díky za info.

zuzkasim
21. jan 2014

@denimaty Ale vybrala jsi dobře! Ladí krásně🙂
@laeela Já byla zvyklá látky objednávat z ameriky, ale od dob zavedení těch extra nízkých limitů DPH, jsem to už neriskovala. Po Evropě nebyla bavlna nikdy levnější jak u nás. Tak už mě ani nenapadne dívat se na zahraniční e-shopy.

zuzkasim
21. jan 2014

@koki_melo Myslím, že ji šila Jitka, nebo aspoň vypadá hodně podobně, třeba tady http://jituli.blogspot.cz/2013/12/jahudkovy-kom...

petkula
21. jan 2014

@arlette ještě se chci zeptat, ty boxerky jsou podle Ottobre 6/2010? Chtěla bych si totiž koupit pár čísel a teď nevím, jestli lépe sedí ty z 6/2010 nebo 1/2013? Nemáte někdo zkušenost? Nejsou spíše na hubeňoury?

jieff
21. jan 2014

@petkasv uplně vidim to focení. "Holky ke dveřím... koukněte na mě... Bětko hlavu nahoru, Rozárko kam jdeš... ještě chvíli tam vydržte. uuuaaa snad něco vyberu "😉

jieff
21. jan 2014

@terezita ještě chvíli mi někdo bude přihrávat odkazy s tima úžasnýma látkama od Jolijou, tak je snad koupim! Tahle kolekce je nádherná!

terezita
21. jan 2014

@jieff ja si na ne zuby brousim.. 😅 jen musim nejdriv neco vysit a pak.. pak!! 😀 snad to nebude jeste vyprodane..

petkasv
21. jan 2014

@jieff naprosto si to vystihla 😀 😀 😀 😀 😀 😀

anastazieb
21. jan 2014

@petkula byly v nějakém loňském, myslím v prvním.

Holky prosím poraďte jak se dělá takové to kroucené zakončení na OL u dívčích triček?
Díky