icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkula
21. jan 2014

@anastazieb díky, a šila jsi je? Našla jsem 6/2010 a pak ty 1/2013, tak teď nevím, který mám objednat. Nemáš zkušenost, které lépe sedí?

arlette
21. jan 2014

@koki_melo já jsem ji šila, tam měl být myslím tunýlek a byla tam protažená šňůrka. Na to jsem ale byla moc líná, tak jsem to nařasila pružnou nití a efekt stejný 🙂 Akorát mi tam teda chyběla ta mašlička .-)

@petkula to byl střih, co jsem kdysi našla někde na netu, návod byl ve španělštině tuším. S ottobre neporadím nebo to nemám. ale očekávám svůj první výtisk každým dnem 🙂

petkasv
21. jan 2014

@anastazieb diferenciál na 0,7 a natahovat před i za patkou

caramilla
21. jan 2014

@janula18 tkaná bavlna Kaffe Fassett nebo jak se ten vopičák píše 😀

anastazieb
21. jan 2014

@petkula šila jsem ty 6/2010 a jsou dobré, sedí dobře. Ale máme zatím jen v nejmenší velikosti.

anastazieb
21. jan 2014

@petkasv díky a napětí nití? Já jsem to zkoušela a mám ty nitě nějaké volné a nevlní se to...

terezita
21. jan 2014

@anastazieb napeti nite klasicke jako kdyz sijes normalne. ono taky zalezi, z jakeho upletu to sijes. nektere se moc nevlni..

anastazieb
21. jan 2014

@terezita já právě šiju z batani a moc mi to nejde 🙄

terezita
21. jan 2014

@anastazieb ja mela problemy s nekterymi jednolici z mtx a wendy.. ale treba fineriby nebo nemecke uplety, ty sly vzdycky uplne paradne.

koki_melo
21. jan 2014

@arlette Děkuju a ještě jeden dotaz, jak se řasí pružnou nití? Navinu ji do cívky, při návinu atahuju a pak s ní normoš šiju? Nikdy jsem to nedělala, děkuju.

palosek
21. jan 2014

@koki_melo já ji při návinu nenatahovala, aspon ne umyslně 😅 Jen jsem pak utáhla napětí dolní nitě (což bude nejspíš stejný princip 😅 ) ...vyzkoušela jsem si to nanečisto, dle potřeby pak ještě napětí doladila....toť vše... 😉

daisyr
21. jan 2014

Má troška za poslední tak 2 měsíce, resp. ušito do vánoc a darováno na Štědrý den 😉
Trička a body pro kluky/brášky. Trošku reklama na lille, i když v mém podání možná ani o reklamu nejde 😀 Možná až moc tyrkysu, ale nic jiného, co by ladilo k bobrům či k formulím jsem doma neměla a už jsem nic dalšího kupovat nechtěla 😉
Dále tričko ze smaragdového bambusu pro moji maličkost, ve skutečnosti je odstín tmavší. A z té samé látky ještě předvánoční dárek pro muže 😉 a ani knoflíček nechyběl 😀

anastazieb
21. jan 2014

@terezita @petkasv tak jednolíc z batani vlnit nejde, aspoň se mi to nijak nepodařilo... On se akorát trochu stáčí náhoru, ale vlnění nic moc 🙄

koki_melo
21. jan 2014

Když je řeč o Lille, s jakými jednolíci je kombinujete, odkud? Některé se hned opírají a jsou drsné ☹

palosek
21. jan 2014

@anastazieb Naposledy jsem rolovala 😅 právě dnes podle tohoto návodu : http://rrukodelka.blogspot.cz/2013/11/trinitny-... Vlnila jsem Wendy oboulíc, on sice moc nepruží, ale zvlnilo mi to pěkně, natahuji jen před patkou (jako blíž k sobě) ale musíš to pouštět pozvolna a stejnoměrně. 😉

palosek
21. jan 2014

@daisyr krásný všechno, hlavně se mi líbí tričko 😵 😵 😵 A trencle jsem k vánocům už nestihla...ty dostal muž včera jedny a dnes druhé 🙂 Vypadají podobně jako ty, co jsi šila ty 😀 😀 😀 😀

caramilla
21. jan 2014

@daisyr tý jo, máš to všechno úplně boží a tyrkysu není nikdy dost 😀
A ti bobři jsou úplně boží!!! A formulky taky!

sinala
21. jan 2014

@petkula šiju podle 6/2010 a sedí hezky a malý je normální, spíše statný

sinala
21. jan 2014

@anastazieb jitu to má na blogu jak se to dělá, je třeba vytáhnou stehový jazýček a šít jen n ajednu jehlu, pak je to o hodně hezčí

arlette
21. jan 2014

@koki_melo taky jsem nenatahovala jak píše @palosek, ale já ani to napětí neštelovala a řasí mi to i tak 😀

sinala
21. jan 2014

@daisyr krásné, hlavně ty jednobarevné látky úplně ladí k lille 🙂

sinala
21. jan 2014

@koki_melo já jsem normálně navinula na stroji a pak šila a bylo to akorát

laeela
21. jan 2014

@koki_melo já buď batani, nebo i jednolíc od lille jsem párkrát měla.
Batani prodává i lille a má tam v malých náhledech i k lille vzorům vyfocené jednolíce.

laeela
21. jan 2014

@daisyr A střih na trencle sis dělala sama?

stassy
21. jan 2014

holky prazske, nemate nektera pul metru sedeho nebo antracitoveho mikroflisu? prosim, prosim, smutne koukam. 🙂 nebo klidne i holky mimoprazske,pokud by byly ochotny poslat tak, abych ho mela v patek doma. 🙂 diky!

anastazieb
21. jan 2014

Holky díky, a ještě, jak se vyndavá jazýček?

@koki_melo já kombinuju s batani, většinou ty barvy k tomu pěkně sedí, jsou to vesměs pořád ty samé 😀 Mám doma vzorník, tak vybírám podle toho.

anastazieb
21. jan 2014

@stassy mám tu takový tmavě šedý... od definitiv z hromadky.

petkasv
22. jan 2014

@anastazieb no to teda vlnit jde 😀 vyzkoušej si to na samotný látce, a fakt natahuj před i za patkou, napětí nití nech klasicky jako při šití s tím se nehýbá a ten diferenciál dej na nejmíň, jo a já to dělám bez nože 😉

alenf
22. jan 2014

@petkasv Nádherné tričenká,pekne si sa na nich vyhrala🙂)

petkasv
22. jan 2014

@daisyr krásné, krásné, tyrkysové není nikdy dost 😵