icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

semy.cz
22. jan 2014

@saaralota já jsem šila nánožník z kočárkoviny a jsem s ním strašně spokojená, podšila jsem jen ripstop šusťákovinou, mám ho přesně jak říkáš aby chránil fusak a proti dešti abych nemusela tahat pláštnku, od tý doby co ho mám jsem pláštěnku nepoužila. Mám fotky v albu šicím tak mrknu, ke kočárku jsme to přichytila suchýma zipama dole a uprostřed a nahoře mám očka na zapínání na cvoky a ty zadělám ke kočárku, to pak záleží jaký máš kočárek, tak podle toho si toudělat.....

jinak moc děkuju za chválu kostky...jsem fakt ráda že se líbí..
chtěla bych trošku rozjet prodej, chci si ted na to víc nakoupi látky atd..a začla bych víc nabízet..zatím jsme šila jen co se kdo ozval od známých nebo tady na koníkovi...

saaralota
22. jan 2014

@semy.cz díky, teď jsem na něj koukla - to je střižené jen z jednoho dílu? Není to tvarované nějakými záševky, nebo tak? Vypadá, že sedí hezky.

zabza40
22. jan 2014

Jdu si pro radu ,scháním inspiraci na nějakou aplikaci pro syna na triko, bude mu už 9 let ,tak autíčka a traktůrky už ne. Přemýšlím jesti nějaký nápis ,či číslo ? Mám tyrkysové triko s proužkatými rukávy a z té peoužkaté bych asi dělala aplikaci. Nemáte nějaký odkaz? Díky 🙂

semy.cz
22. jan 2014

@saaralota jojo je to jen z jednoho dílu, se mě to nějak nechtělo tvarovat, je tam jen střižená linie kočárku, že dole je to užší akorát podle kočárku a rozšiřuje se směrem nahoru, proto tam pak i hezky sedí ty suché zipy.
jako vypadá i ve skutečnosti fakt moc dobře, už hodně lidí mě ho chválilo jak je pěkný a asi 3 holky se mě ptali jkestli jsem si ho nechala šít na mimibazaru :D

anastazieb
22. jan 2014

Holky všem moc díky za rady, už mi to vlnění jde 😉 Nevšimla jsem si v návodu toho vyndavání jazýčku, tak jsem to marně hledala 😀

daisyr
22. jan 2014

Všem děkuji za líbíky a krásné komentáře, se tu červenám 😉

@laeela ano, střih na trenýrky jsem tu obkreslovala podle jedněch, které již sedí a dokonce se mi to i povedlo, což je občas spíše naopak 😉
@kuna Střih na tričko je taková kombinace kupovaného trička, které by šlo obkreslit samotné, ale s mojí smůlou, že to většinou nevyjde, tak jsem raději využila střih na dívčí tuniku z ott (4/2010, střih 29), je holčičí, ale volnější, takže na sebe jsem to dělala dle vel. cca 140, přesně si nepamatuji, porovnala podle toho trička a trochu upravila -zkrátila a upravila na bocích, aby to sedělo... 🙂
@anastazieb já šila to tričko - lemy, také dle toho návodu od rukodělk (bez steh. jazýčku), jen jsem nenatahovala. Myslím si, že dobře jde natahovat např. bavl. žebro, oboulíc a tam, kde je více elastanu, že už to asi bude horší, ale nemám holčičky, tak to moc natrénované nemám.

@semy.cz kostka je super, také se mi do toho nechce, že to je moc pracné a dost na přemýšlení 😀

mahafi
22. jan 2014

@semy.cz ta kostka je geniální 😵 😵 😵

caramilla
22. jan 2014

Tak se Jasminka dockala🙂
A zimni sukne na tehuli a na snehu🙂

caramilla
22. jan 2014

@semy.cz úžasná!
@saaralota Já jsem šila z kočárkoviny, nánožník ještě jde, ale fusak jen za trest 😀

bury
22. jan 2014

@alenf Ottobre buď přímo z Finska, nebo http://www.pattistudio.cz/pattistudio/eshop/2-1... . 😉

stassy
22. jan 2014

potrebovala bych poradit - potrebuju usit nakrcnik ( z lamy nebo mikroflisu) pro silnejsiho chlapa, obvod kolem krku cca 46cm. chce to jako trojuhelnik a nejlepe rak, aby se dal zapnout vpredu. myslete, ze staci fakt strihnout jen trojuhelnik asi metr dlouhy, predu asi 20cm? nebo bude lepsi to nejak vytvarovat? nekolikrat jsem tu zahledla detske nakrcniky,ale nezkoumala jsem je.. 🙂

vianne
22. jan 2014

@alenf prosim ta odkial mas tento strih?? nieco take davno hladam...

allymally
22. jan 2014

@caramilla si děláš pr....srandu 😠 😠 u nás je úplný hooo.....uby. Tak tři vločky na metr čtvereční ☹ No ale stejně je mládě opakovaně nemocné, takže druhé antibiotika za sebou, tak mi to až tak nevadí.

Nu nic. Jdu aspoň střihnout merino 🙂 A dodělat resty 😀

alenf
22. jan 2014

@vianne ktorý strih zháňaš?Nohavice?

caramilla
22. jan 2014

@allymally no, u nás to vypadá jako na bílé velikonoce, kytky a zelená tráva pod malou vrstvou sněhu a taje to jak prase, ale trochu bílo je, Jasmí byla nadšená a vůbec nechtěla domů a ani na plavání, které normálně miluje, tak se vykrucovala, že ještě musí postavit dalšího a dalšího sněhuláka, fakt absťák 😀

semy.cz
22. jan 2014

@caramilla
@allymally
u nás to vypadá podobně 🙂

a_lexa
22. jan 2014

@allymally jůůů, moje hvězdičkové????? 🙂

caramilla
22. jan 2014

@semy.cz to je stejně prča, jak napadne 3 cm sněhu a všichni si hned fotí děti na sněhu v hysterickém strachu, že to je letos jediný sníh a že brzo roztaje 😀 😀 😀
Jako já jsem ze sněhu nadšená, ale dneska odhazovat to auto s pupkem, abych mohla dojet na poštu, jako nic moc, ale tvářila jsem se u toho nadšeně "juchů, sníh" 😀
A manžela jsem ráno uprosila, aby si našel 5 minut času a odházel chodník, že s tím břichem už se na to moc necítím a kdyby to neodházel, tak to odházet jdu, protože tady v ulici máme samé staříčky 90+, co jejich největší zábavou je jít ráno po náledí do Lidlu... oni nepočkají, až to odtaje nebo se to odhází, oni musí hned ráno....

zuzkasim
22. jan 2014

@zabza40 Taky s tím trochu bojuju, mám podobně starého syna. Univerzálem je třeba hvězda, občas dělám písmeno (čím začíná jeho jméno), vděčná je lebka. Nápadů moc nemám.

sinala
22. jan 2014

@daisyr podle vel. 140 😀 😀 😀 , já jsem si teď šila legíny podle střihu vel. 170 a říkala jsem si super 😀 😀 😀

allymally
22. jan 2014

@caramilla tak hlásím teda, že v Holešově fakt sníh není ☹ třeba ještě připadne, ať je to o fous hezčí. Hlavně ať není nějaká vánice a další sněhové nemravnosti, jak pojedu do porodnice 😀 Už je to za chvíli 🙂

@a_lexa ano, přesně tak. Pomalu ale jistě. Včera jsem absolvovala kontrolu u dr.. Takže opět pomalu plním slíbené 🙂

caramilla
22. jan 2014

@allymally neboj, to bude až v půli března, až pojedu já 😀

a_lexa
22. jan 2014

@allymally juchůůů juchůůůů juchůůůů 😵 😵

lenavos
22. jan 2014

@zabza40 Tady jsou čísla http://www.ottobredesign.com/en/print/index.html hned na té první stránce a pak při listování dozadu ještě další (myslím soccer)

nelibeli3
22. jan 2014

@caramilla mozem sa opytat odkial je ta látka na suknu, dakujem 🙂

daisyr
22. jan 2014

@sinala taky jsem byla tou velikostí překvapená 😀 Je pravda, že tam to má holčina volné a ještě přes tričko, já to mám docela na tělo 😀 Jednou jsem si šila dle 170 tričko a to mám teda tady dost na tělo 😀 😀 😀
Legíny by se mi také hodily, z jakého to máš čísla?

caramilla
22. jan 2014

@nelibeli3 Z Německa 😀

stassy
22. jan 2014

u stroje jsem neseděla ani nepamatuju, snad nebude vadit, když vám sem lupnu pletení.. když může Caramilla.. 😀 😀 😀
s měsíčním zpožděním konečně dokončen narozeninový svetr pro Báru a čepka k tomu

caramilla
22. jan 2014

@stassy to je fakt nádhera! Máš to krásné, úplně se tu uóchám! 😵 😵 😵

stassy
22. jan 2014

@caramilla Och, děkuju.. 😅 Jen fakt ještě musím naplést kilometry a kilometry, mám tam chyby a štve mě to. Obzvlášť na lemu čepice je to vidět (špatně jsem utáhla při přechodu jehlic), ale na párání a pletení znovu asi nemám morál.. 😀