Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Přidávám čím jsem se bavila tento týden já. Něco jako návod je na blogu. http://od-ji.blogspot.cz/2014/01/potah-na-autos...
Holky, dosel krasny,20kg tezky,ale vonavoucky balik z nobilisu. Cekejte instrukce. Sedim u nej a je to nadhera. A samozrejme jsem si pri trideni vzpomnela,co jsem si neobjednala. Teste se 🙂
Tak jsem zase mimo... musím nastudovat, jak vytáhnout stehový jazýček... protože třeba u mé oblíbené Amelie jedu skoro všechny okraje tím třínitným stehem... jinak nejlíp mi to zatím drží na jednolícu z Wendy, bleděmodrý s bílým puntíkem, na úpletu z DL se mi to strašně srolovalo ☹
@jieff - téda to musela být piplačka 😝 😉 máš to dokonalý.
@sufik1 - teda sedák krásnej 😉 já si ale taky hned říkala, že máš nějaký "čistotný" dětičky. Já sedák peru jednou týdně a teď už ho asi vůbec nedám, protože mě to neba. Starší ho nemá vůbec....
@crawler - škoda, že nemáš kupon aspoň na 5 tisíc 😀 😀 😀
@macin73 je to v návodu... musíš zvednout patku, vytáhnout řetízek, aby na tom jazýčku nebyly smyčky, pak posuneš kolečkem, aby ten kličkař (nebo co to je) byl dole a pak to jen jednoduše vytáhneš za takové to vroubkované chytátko 😀
Tak já zas házím svojí poslední mikinu, crcala jsem se s tím celý víkend, protože se mi tam pořád něco kazilo, sešila se špatně látka, pak jsem to špatně olemovala a nakonec jsem všechny lemy našila úplně špatným stehem, uvolněným z předchozího experimentu. Takže třena výstřih jsem asi 3x párala, to se mi ještě nestalo 😀
@mahafi já teda hubená nejsem a z látky mám ty legíny z Ott taky super 😀 šila jsem svým holkám vel 164....a jedné přidávám jen na délku (sobě taky) a všem nám snižuji pas o cca 1,5cm...nebo našívám gumu do pasu už bez přídavku (dvoucentimetrovou) a zahnu. Já jsem s tím střihem spokojená...ikdyž jsem ho pro každou z nás upravila kapánek jinak 😅 😅 😅 😅
@anastazieb díky, tak až mi muž přinese z patra krabici s OL a bude kam ho vybalit (snad o víkendu už tu pracovnu dofinišujeme - chybí dovymalovat a dolepit sokl u plovoučky plus nějak vymyslet a zorganizovat nábytek, jinak záclony jsou hotové, závěsy tak, chybí jen založit je dole podle toho, jak bude garnýž a jak vyjdou záclony), tak to prozkoumám a vyzkouším 😝
@anastazieb ta mikina je super, ta by se líbila madlence, škoda, že nemá tak šikovnou maminku jako vilémek 😀
@jieff ten potah je překrásný 😵 Máš můj hluboký obdiv, já jsem Vojtovi srabácky nechala ten starý, je jen vyšisovaný, ale drží dobře. Na druhou stranu mi aspoň není líto, když ho prasí rohlíkama a spol 🙂
@anastazieb jako obvykle paráda!
@anastazieb Nádherná, je šitá z teplákoviny?
Jej, jste zlaté. Doufám, že teď to bude fungovat. http://www.lidl.cz/cps/rde/SID-FBD759A8-8638FAF.... Ten béžový. Moc děkuju!!!!!

Holky nemají ještě v některém Lidlu u vás toto: http://www.lidl.cz/cps/rde/SID-4F37D9FE-874FFBF... U nás už bylo v 8:00 beznadějně vyprodáno :(