Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky, úplně OT, ale nemáte někdo doma dětské nerezové nádobí z Ikey? Potřebovala bych změřit průměr hrnce 😔
@jieff @a_lexa @anastazieb Holky to je krása!!!!
Holky zrovna zkouším dvojitou jehlu. nahoře super, ale dole to není cik-cak. řešilo se tu, že se má poštělovat napětí spodní nitě, nějak to zkusím, ale potřebovala bych vědět, jestli to potom zase nastavujete zpátky? já mám strach, že do toho hrábnu a už to nebude šít vůbec 😀 😀 tady v tom návodu to holčina taky moc cik-cak nemá http://www.bettymade.cz/siti-dvojitou-jehlou-do... tak vlastně nevím, jak to má správně vypadat. 😒
@mahafi ty asi nevíš kolik teď vážím 😀 😀 😀, pro hubenou segru budou volné. Šila jsem i leginy dceři, která je hubější a hlavně má štíhlejší nohy a má je dobré, ale kolem kotníků by to chtělo zůžit. Jen opravdu nevím, jak by mi seděly, kdybych je ušila třeba z dadky
@a_lexa tepláčky parádní
@bury a výtvory sem klidně dej, laťka se sice zvedá, ale já se ráda dívám na všechno 😀
@bury ono stačí třeba o čtvrt, půl otáčky. Zapamatuj si, o kolik to bylo a pak to stačí jen vyzkoušet, jak to šije s tou povolenější nití. Já to většinou zpátky neupravuju, ale když mi to pak už šije špatně, tak to zas trochu pořeším. Ono to je takový záhadný trochu, aspoň u mně 😀
Na té fotce to má každopádně špatně, takhle jí to moc pružit nebude. Musí to pružit stejně jako ta látka, ne jenom trochu. Na hodně pružné látce je potřeba opravdu poctivý cikcak odshora dolů, na míň pružné stačí trochu menší. Ono zas když je to pak moc volné, tak ty obloučky stehů začnou z líce vylézat, když tu látku natáhneš. Takže je potřeba to vyzkoušet a vyladit.
@bury myslím, že holčině to brzo prdne 😉 Nebo nemá doma tak divoké děti, jako třeba já, ale u nás by to nevydrželo. Dole má být cikcak skoro přes celou šířku. Napětí spodní nitě povoluju a pak zase utahuju zpátky, udělala jsem si tam ťupku lakem na nehty, abych věděla, do které pozice to vrátit.
@anastazieb @kuna - holky díky... vypadá to, že mám pech, protože návod mého stroje sice u šití dvojitou jehlou píše, že můžu upravit napětí spodní nitě, ale v celém návodu není napsáno, jak na to 😝 😀 😀 takže teda nevím....
Mně to právě dělá stejně jako holčině - když látku po ušití natáhnu a povolím, tak se udělá hezčí cik-cak, ale je prostě vidět, že ta spodní nit je blbě. A štelováním té horní mi to nejde vychytat 😒 to mě nebáááááááá 😝 😀
Holky, je to někde vyfocené, kde ten šroubek k povolení najít? Mám Brother NV10 a nejsem si vědoma, že bych tam nějaký šroubek kdy zaregistrovala...
@bury pokud máš vkládání civky jakoby zepředu, tak je šroubek na chapači, jak tam tu cívku vkládáš a zasekneš pod takový plíšek. Tak na tom plíšku je malý šroubeček.
@zojec @bury a pokud máte jen samotné vkládání cívky zeshora, tak by tam někde ten šroubek taky měl být, když se kousek odšroubuje stehová deska snad. Nedávno to tady holky řešily, ale nevím už kdo.
@anastazieb - já mám právě vrchní vkládání cívky. Koukám tam a šroubek nevidím. Možná se ještě holky ozvou, kde to najít. Každopádně jsem to pro zatím vzdala. Měla jsem tu plno věcí na opravy, tak jsem aspoň udělala to (já musím stroj uklízet 😒 , takže je to takový krkolomný).
@bury tak vydrž na večer, pár holek to tu taky tak má, tak ti poradí 😉
@anastazieb - jojo, já si počkám 😵
stejně vás holky obdivuju - co máte OL a COL - samý nastavování, přenastavování, utahování a kdo ví co, to by mě zabilo 😀 😀 😝
@bury já jsem sem nedávno dávala fotku, můj šroubeček je tady zepředu (blbě vidět) v tom černém plastovém pouzdře. Pokud to u tvého stroje není tak dobře přístupné, budeš muset odšroubovat stehovou destičku. Ale šroubek by tam být měl. V návodu o něm nepíšou, protože ten šroubek je tam spíš pro servis a ne pro běžné hobby švadlenky 🙂
@bury jak říkám, trošičku kontrastního laku na nehty na špičku párátka, udělat ťupku a nerozšteluješ si to, respektive dáš to zpátky, kam to patří 🙂
A našla jsem příspěvek od @elixia, tam jsme o dvojjehle debatovaly pár stránek před odkazem a ona ukazuje, jak se jí povedl ten spodní cikcak. Ten třetí, to je ono 🙂 https://www.modrykonik.cz/forum/plienocky/sijem...

@anastazieb kočárkovina. A krásně se pere i otře. 😀 uvnitř je molitan, takže měkké.
triko super
@jieff teda ten potah je bomba