icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
7. okt 2011

tak jsem nafotila teda nový kabátek, ale viditelná nespolupráce. modela to hodně rychle přestalo bavit

caramilla
7. okt 2011

@ivuska.h Fakt? A ty máš jinej než je tento:
http://www.tex-expert.cz/sici-stroj-brother-inn...

??? Nebo tam maj v tom popisu teda nepravdivý údaje? Nebo jsem se nějak překoukla nebo spletla?

caramilla
7. okt 2011

@animal Jé, to je pěkný, a i je vidět teda, co si o tom focení a modelování myslí 😀

caramilla
7. okt 2011

@maly_prcek S těma patkama - to asi taky nechápu 😀 Já myslela, že ten 3500 a ten innov, že to je jedno, že to má stejný upínač na patky a je to šumák (???) Innov má jen více patek ve vybavení, myslím 😀
Já se v tom už asi neorieentuuju! ☹

animal
7. okt 2011

@caramilla no těžce to bojkotoval. No to víš, zase tolik produktů jako ty já neušiju. Nejsem vzhůru do 2 do rána, ale chodím spát v 10. Ikdyž kdybych šla spát ve 2 ráno, tak se s naším drahým malým vyspím stejně blbě jako když bych šla spát ve 2 ráno. Tak šílené spaní u 13 měsíčňáka snad nemá nikdo.

caramilla
7. okt 2011

@animal No, Jasmína taky nespí celou noc a mě to právě taky přijde jedno 😀 Jasmína většinou vstává kolem osmé a mě 7 hodin spánku stačí, když se mi povede vzácně jít spát před jednou v noci 😀 Ale teď má nějaký období, že je vzhůru už v sedm a chce se mnou interagovat 😠 Dneska ji pak zabavila moucha, kterou hodinla po posteli a po stěně a děsně se tomu chechtala. Ona se naučila za ráno, že moucha je bzzz, ale ještě nechápe, že kočka není haf...

animal
7. okt 2011

@caramilla hmm tak Mareček začne tak v 10večer řvát, pak asi 2 hodiny klid pak řve zase nebo se neustále převaluje, hemží a vydává u toho různé zvuky a rád si mezi 1-3 ráno taky hraje 30-60minut, jak kdy, pak se zase vzbudí okolo 4-5 a pak teda usne a vstává mezi 6:45 - 7:15 😀 buď jinak taky prořve celou noc kvůli zubům nebo když nám ohlodal krabici, tak kvůli bříška (to byl rachot) a teď nám hlodá postýlku, takže jí třísky a bolí ho bříško, tak to už jsem se šla poradit s doktorkou 🙂 (dělali si srandu, že Mareček se pokouší o alternativní stravu a že si hraje na veverku) 😀

rebelie
7. okt 2011

Holky, prosím vás, kdo odebíráte Dtest - nemohla byste mi některá nafotit, nebo naskenovat test myček? (Omlouvám se za off-topic, ale byla tu řeč o tom Dtestu a já pořád váhám, kterou myčku koupit.)

michamicha
7. okt 2011

@rebelie se kouknu jestli ho doma ještě máme, jaký to bylo číslo, nevíš?

rebelie
7. okt 2011

@michamicha Podle pana Googla snad 9/2011

michamicha
7. okt 2011

@rebelie tak mam, večer naskenuju 😉

rebelie
7. okt 2011

@michamicha Díky, díky moc.

caramilla
7. okt 2011

@michamicha nescanuj, stahnu to z netu, to je rychlejší 😉
@rebelie pošli mi IP se svoji mejlovou adresou, jo? 😉

rebelie
7. okt 2011

@caramilla @michamicha Jste obě moc hodné, díky. @caramilla IP

daisyr
7. okt 2011

@animal Kabátek super, klučina také, i když se mu přehlídka moc nepáčila 😉 Koukám, že si v noci užíváš... Také mám doma něco podobného, ale naštěstí si uprostřed v noci už nechce hrát, to ho drželo jen do půl roku, ale zase vstáváme mezi 5:45 a 6:30, vyjímečně spí do půl osmé jako dnes 😀

lillyzelvicka
7. okt 2011

@daisyr je ty máš taky🙂Já jsem s ní spokojená ušiju na ní dost věcí všchny co jsem zkusila, mám už jí 11 roků a ani jednou nebyla v servisu .Srovnání mám jen se starým Lucznikem. 🙂

caramilla
7. okt 2011

@animal Tak to je hůstý! Jasmí si ve 3 v noci teda chce hrát je výjimečně🙂 A budí se jen tak 3x většinou... Stačí jí voda nebo prso a je klid 🙂

ivuska.h
7. okt 2011

@maly_prcek To je z Wendy z kazovky, ale asi to tudíž bude červená z jejich barevnice.

dankakk
7. okt 2011

baby, objednavala som si z ottobre starsie cisla, dorazili super rychlo... postovne bolo cez 3,50e... ale stala sa taka vec, ze v tom chvate som si omylom objednala 2ks jedneho cisla :( ak by niekto chcel, posuniem... samo za tu istu cenu + postovne 2.trieda dopo... ide o toto cislo http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2010_6/i...

ivuska.h
7. okt 2011

@caramilla Mám přesně tento a pak ještě o třídu vyšší (http://www.ragos.cz/zbozi/sici-stroje-a-overloc...)... Nikde tam teda v popisu nic o přítlaku patky nevidím a ani nevím, čím by se to na tom stroji štelovalo...

ivuska.h
7. okt 2011

@caramilla Vpodstatě všechny stroje teď mají ten rychloupínací systém, ty patky by měly být celkem univerzální. Aspoň u Brotheru a Janome to vím jistě.

caramilla
7. okt 2011

@ivuska.h Hm, tak to je teda hustý!!!! Tak ještě, že jsem to tu rozvedla, právě kvůli tomu přítlaku patky jsem si ho chtěla koupit místo toho svého, kterému jinak nic není a jsem spokojená, takže ušetřím, díky. Ale teda fakt to nepobírám
Pro @crawler tedy dobrá zpráva v tom, že stačí teda ten, co mám já, Terezita a dalších 1000 zdejších švadlenek 😀

Jsem ráda, že alespoň s těma patkama jsem nebyla úplně mimo...

terezita
7. okt 2011

@caramilla jsem to spletla.. hyacint to mel byt.. 😀 takze se mi bude libit, ze? 😉
a nase teroristka me zacla budit po seste.. zacina to byt narocne, kdyz chodim spat po pulnoci.. 😝
@animal eli kdyz byla emmca stejne stara jak marecek, tak se nam v noci budila co 1,5-2 hodky..
a mikca je krasna, mne se ty zaby moooc libi! 😵

caramilla
7. okt 2011

@terezita No, ja nevim, jestli se ti bude libit, ale ruzovou tam ja osobne nevidim! Prostě hyacint 😀 Mě se třeba ta barva moc nelíbí... 😀 😀 😀

terezita
7. okt 2011

@caramilla tobe se bude libit, az z ni neco usiju 😀 😀 😀

caramilla
7. okt 2011

@terezita 😀 😀 😀 😀

ivuska.h
7. okt 2011

@caramilla A kde jsi to s tím přítlakem četla? Možná jsem jen slepá a můj stroj má netušené schopnosti 😀

ivuska.h
7. okt 2011

@caramilla No nevím, jestli hyacint je nějak přesná specifikace barvy, viz http://www.lukon-glads.cz/hyacinty-42 😀

terezita
7. okt 2011

@ivuska.h @caramilla toz to se necham prekvapit, co si to tam objednam 😀 😀 😀 jdu se zkusit vepsat do tabulky.. 😀

terezita
7. okt 2011

@caramilla a jeste prosimte cervenou bych chtela.. jsou tam tri, tak ktera je takova ta hezka syta tmava?