Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky, chtěla jsem poprosit - kdo šil tu kuklu podle Ottobre, která je ke stažení zdarma: trochu mi vrtá hlavou, jak to myslí s těmi lemovacími pásky (kolem obličeje a krku - část 3 a 4a+4b). V návodu se píše, že se mají vystřihnout podle šablony jen jednou a 4a+4b se spojí ale i tak se mi zdají hrozně krátké. Vím, že se budou trochu natahovat při šití ale i taky, přijde mi, že je to poloviční délka nebo se pletu? Můžete mi prosím poradit?
@petkula mně to taky tak přišlo, tak jsem si to olemovala podle sebe.
@anastazieb diky a jinak ta velikost sedela dobre?
@petkula já už jsem to šila hodně dávno, tak už si to nepamatuju 😅
Ked chcem napr. ušiť nohavice, najprv ich mám zosiť a potom použiť na obšitie overlock, alebo to môžem rovnop prešiť len na overlocku
Ešte vás idem otravovať🙂 Nemáte nejaký link ako sa šije zips ktorý je vpredu na nohaviciach? lebo minule som to skúšala a odstávalo mi to a bolo ten zips vidieť:(
A ešte ako robievate vačok, a som spravila že tu druhú časť čo je vnútri som dala z takej tenšej látky aby to nebolo hrubé, ale ked deti behali, tak ta látka vykúkala z nohavic.
@petkula - malému ta kukla moc neseděla - trošičku ho škrtila pod bradou, další jsem zatím nezkoušela. On jí stejně nechce nosit - chodí v ní doma a hraje si na kosmonauta a tak 😀 jinak to lemování je fakt krátký - udělala jsem to taky delší, než je ve střihu. Mám jí vyfocenou tady ve fotoblogu.
@petkula
ja som sila tiez tie kukly - tensia verzia bol finerib podsity jednolicom a hrubsia flis podsity jednolicom. Sedia dobre, ale pod bradou som tiez ten oblucik trochu upravila - aby bol taky "oblukovejsi" a tym padom je ta cast pod bradou trochu sirsia, co som potrebovala dosiahnut. Inak sedia super a dokonca aj starsia si kazala usit a furt ju nosi. A to uz ma 9 rokov, sila som jej najvacsiu velkost. A nefuka im na krk ani nikde, podla mna su tie kukly super.
poslala som fotku capaciek muzovi na mail a on sa ma pyta, to si zas kde objednavala?? 😀 😀 😀
Ahojte dievčence stretli ste sa dakde s týmto úpletom na predaj?Takí "bubáci":D.V hociakej farbe🙂.
http://www.fler.cz/zbozi/fialovi-ooga-booga-upl...

@palosek Co máš za stroj? Takhle mě to taky zlobilo na Veritasce, až mi opravář řekl, že kvůli čemusi to prostě na tohle seřídit nejde. A na Janomce mě to zlobilo v době, kdy už nutně potřebovala seřídit, teď naštěstí provazuje dobře a doufám, že ještě nějaký ten pátek bude.