icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zuzkasim
23. jan 2014

@palosek Co máš za stroj? Takhle mě to taky zlobilo na Veritasce, až mi opravář řekl, že kvůli čemusi to prostě na tohle seřídit nejde. A na Janomce mě to zlobilo v době, kdy už nutně potřebovala seřídit, teď naštěstí provazuje dobře a doufám, že ještě nějaký ten pátek bude.

sinala
23. jan 2014

@palosek mě to dělá na tenkém úpletu, pak musím použít tu rozpustnou folii 🙂

petkula
23. jan 2014

Holky, chtěla jsem poprosit - kdo šil tu kuklu podle Ottobre, která je ke stažení zdarma: trochu mi vrtá hlavou, jak to myslí s těmi lemovacími pásky (kolem obličeje a krku - část 3 a 4a+4b). V návodu se píše, že se mají vystřihnout podle šablony jen jednou a 4a+4b se spojí ale i tak se mi zdají hrozně krátké. Vím, že se budou trochu natahovat při šití ale i taky, přijde mi, že je to poloviční délka nebo se pletu? Můžete mi prosím poradit?

palosek
23. jan 2014

@zuzkasim stroj Veronica optima, taky už veterán 🙂
@sinala ...no vlastně, jsi mi to už říkala....I na lem výstřih"? šít s tou folií? 😨 Já myslela jen na aplikace.... 😅

anastazieb
23. jan 2014

@petkula mně to taky tak přišlo, tak jsem si to olemovala podle sebe.

petkula
23. jan 2014

@anastazieb diky a jinak ta velikost sedela dobre?

anastazieb
23. jan 2014

@petkula já už jsem to šila hodně dávno, tak už si to nepamatuju 😅

caramilla
23. jan 2014

@nelibeli3 jako nemám ráda moc proužky, ale ty námořnický jsou fakt boží 😵

kachnator
23. jan 2014

@petkula Po slepení je to půlka. Šila jsem teda jenom jednu, ale střih mi seděl dobře.

janula18
24. jan 2014

Ked chcem napr. ušiť nohavice, najprv ich mám zosiť a potom použiť na obšitie overlock, alebo to môžem rovnop prešiť len na overlocku

a_lexa
24. jan 2014

@janula18 pokud jsou z pružného materiálu, tak já šiju rovnou na OL. Pokud pružné nejsou tak OL+rovnosteh. Já jsem si u nepružných nejdříve všechny díly olemovala OL a teprve potom sešívala na rovnostehu. 😉

janula18
24. jan 2014

@a_lexa dakujem, idem robiť z menčestru nohavice

zojec
24. jan 2014

ja som konecne pokorila nechut a po 3 rokoch, co tu skladujem koze, som konecne usila capacky.. b. sedia dobre, lebo som ich vymerala poriadne, miskovi su dost velke,ale tak dorastie, sa mi ich uz nechce parat.. snad tam naskrabem kozu este na jedny mensie..

a_lexa
24. jan 2014

@zojec Ty jsou boží. 😵 A letadlo je super.

janula18
24. jan 2014

Ešte vás idem otravovať🙂 Nemáte nejaký link ako sa šije zips ktorý je vpredu na nohaviciach? lebo minule som to skúšala a odstávalo mi to a bolo ten zips vidieť:(
A ešte ako robievate vačok, a som spravila že tu druhú časť čo je vnútri som dala z takej tenšej látky aby to nebolo hrubé, ale ked deti behali, tak ta látka vykúkala z nohavic.

zojec
24. jan 2014

@a_lexa dakujem, lietadlo sa mi o polnoci zdalo najjednoduchsia aplikacia na nasitie, povodne som mala v plane vlacik.. ale to by som ich asi nedokoncila.. srdiecko si vybrala princezna.. aspon mi to ulahcila 😀

bury
24. jan 2014

@petkula - malému ta kukla moc neseděla - trošičku ho škrtila pod bradou, další jsem zatím nezkoušela. On jí stejně nechce nosit - chodí v ní doma a hraje si na kosmonauta a tak 😀 jinak to lemování je fakt krátký - udělala jsem to taky delší, než je ve střihu. Mám jí vyfocenou tady ve fotoblogu.

zuzimia
24. jan 2014

@petkula
ja som sila tiez tie kukly - tensia verzia bol finerib podsity jednolicom a hrubsia flis podsity jednolicom. Sedia dobre, ale pod bradou som tiez ten oblucik trochu upravila - aby bol taky "oblukovejsi" a tym padom je ta cast pod bradou trochu sirsia, co som potrebovala dosiahnut. Inak sedia super a dokonca aj starsia si kazala usit a furt ju nosi. A to uz ma 9 rokov, sila som jej najvacsiu velkost. A nefuka im na krk ani nikde, podla mna su tie kukly super.

zojec
24. jan 2014

poslala som fotku capaciek muzovi na mail a on sa ma pyta, to si zas kde objednavala?? 😀 😀 😀

petkula
24. jan 2014

@kachnator díky, to máš jakou velikost, tu největší 52? Syn má totiž 54, takže ji budu muset trochu zvětšit.

petkula
24. jan 2014

@kachnator jo a tvůj syn má krásná kukadla 😉

sinala
24. jan 2014

@palosek já jsem právě šila lemy kolem krku a vespodu, pak jsem to vyprala 😉

majkafer
24. jan 2014

@petkasv ahoj, ja zháňam detský prací kord obrázkový a jedine tam ho majú, no príšerne drahé poštovné.

nelibeli3
24. jan 2014

@caramilla dakujem 🙂

papajka7
24. jan 2014

@zojec 😀 😀 😀 😀

kachnator
24. jan 2014

@petkula Díky 😎 Hele já mu naměřila 53 a šila jsem tu 52. Nic jsem nezvětšovala, jenom normálně přídavek na švy, ale je fakt že je to hodně pružný a tenký úplet. Flízovou nebo i třeba teplákovinovou bych asi zvětšovala.

laeela
24. jan 2014

@zojec 😀 To u nás je to opačne, keď majú deti niečo nové, tak sa ma pýta, kedy som to ušila. 😀

alenf
24. jan 2014

Ahojte dievčence stretli ste sa dakde s týmto úpletom na predaj?Takí "bubáci":D.V hociakej farbe🙂.
http://www.fler.cz/zbozi/fialovi-ooga-booga-upl...

winnyfred
24. jan 2014

jedny rukavičky takhle se pozná maniak šila sem je z horečkou ale nějak sem to prostě nedokázala odložit ačkoliv ani jedno z dětí nesmí ven protože máme všichni 3 spálu prostě už magořím