Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
No kočky, tak ste ma naštartovali s upletami, že som si to chcela vyskušať, su tam ešte nejake tie chybičky ale deti mali radosť, hl.maly z autičkoveho pyžamka, po prvykrat som skušala aj aplikaciu, no mam sa čo učiť, aj napriek tomu že už šijem pomerne dlho, ale doteraz to boli viac-menej pevne materialy, tak čo poviete na moje vytvory?
@kuna dakujem.. 🙂 som zaregistrovala vtedy tu dvojihlu, len niekedy len preletim obrazky a necitam okolo.. tak to pojdem kuknut, ci to tam je 😉 inak ja tu dosticku davam dole dost casto, ako sijem s flisom, alebo lamou, tak sa mi tam dole zachytava dost bordelu... musim to z casu na cas povysavat
@nelibeli3 No to je paráda! Ono ani není potřeba nic složitého, jak jsou mrkavé látky, vypadá to skvěle.
@ellysa Se divím, že jsi stehovou desku ještě neodmontovala. Já to musím dělat co 2 týdny, protože se pod ni dostávají chloupky z látek, jak je vše pod ní zanesené, neprovazuje mi nit. Neboj se toho, jsou to 2 šroubky (aspoň u mě) a samotný člunek tam na jiné místo dát nejde, není na tom co poplést, uvidíš.
Dakujem babenky, ja šitie miluje a doteraz som šila prevažne kostymi, šaty, sukne, nohavice a pod. ale vy ste ma tak namotali na uplet že mm sa ide zo mňa zblazniť (objednavam veľa latok) 😀 😀 😀 ale už začinam z tych látok aj šiť 😝
k tej dvojihle.....ja som tiez musela vybrat stehovu dosticku,aby som sa dostala k tomu mini 'sroubiku'. Je to dost otrava to robit zakazdym, navyse, na uplete sa mi to aj tak nepodarilo akosi, na teplakovine super, ale ten uplet ma pripravil o nervy....potrebujem COL 😀
@anastazieb Máš to krásné, jen se modli, aby to dítko hned nezlilo nebo nezmastilo nevypratelným flekem, specielně u věcí, se kterýma se fakt pracně dělám, 3x předělávám, tak pak je životnost většinou půl hodiny, případně jí to oblíku a ona mi řekne, že se jí to nelíbí a že to hodíme do koše 😀 .
@bury ad dvojjehla, taky jsem zkoušela a ladila, finále bylo takové, že jsem tak dlouho povolovala ten pidi šroubeček, až mi vypadnul ddovnitř o stroje a to už na mne šel infarkt, nasazovala jsem jej asi 3x pinzetou, protože se do člunku nedalo pořádně dostat, takže jsem došla z závěru, že místo dvojjehly za 56kč potřebuju cover za xy tisíc a nejsem při tom spocená až víte kde...😀
@jitu22 Děkuju za radu s tuničkou. Já jsem nakonec zkoušela to žabkování, bohužel mi nechtěla dobře provazovat nit (žabila jsem cikcakem, možná jsem měla rovným stehem), pak jsem koukala, že jsem vzala asi špatný úplet a jehlu, že mi vysekala docela ďoury (potrhaná ta vlákna nejsou, ale přijde mi, že dirky docela velké - jehla 70 stretch). Další zuby si vylámu na výstřihu a rukávcích, ale střih se mi líbí, byť ho budu dělat na větší holčičky, tak věřím, že bude slušet. I ty legínky a mašličkou jsou roztomilé.
@koki_melo moc nějakých speciálních skvrn nemáme, všechno se vypere 😀 A líbí/nelíbí zatím taky ne, jemu se zatím líbí všechno, co mu ušiju 😉
@koki_melo žabičkuje se rovným stehem, cik cak si myslím, že ti ta gumička zespoda stáhne 😉
@anastazieb Pravda pravda 🙂)) Asi proto tam mám ty ďoury, že mi to tahalo ten cikcak. Ještě jedna věc mě napadá, jak potom spolehlivě zafixovat ty gumičky, aby mi nevyjely, uzlík? No co asi jiného...jen jej nesmím říznout OL.
@anastazieb S tím líbí-nelíbí, teď už je to v pohodě, ale když ji byly dva, tak děsně nerada zkoušela a tím pádem ten kus oblečení neměla ráda, takže já jsem s velkou pompou něco došila a povídám - líbí se ti to? NE...tak to hodíme do koše? JO...a šla to vyhodit. Teď už se tak blbě neptám 😀
@koki_melo já pokud dělám víc řad, tak to žabičkuju pořád dál (jakože si látku otočím a zas jedu zpátky) a na konci protáhnu nit na rub a svážu s gumičkou.
@anastazieb dvojjehla je pro mě taky záhada, nedávno jsem se rozplývala, jak mi to skvěle šije....stačila výměna nití, látky a zas mi to neprovazuje všude stejně....se z toho picnu 😖 😠 😠 😠 vzadu cikcak je, ale nahoře mi to pokaždé v jiné řadě vynechává steh....jak to jednoduše seřídit???? Asi obrnit se trpělivostí....ale to je taková zdržovačka 😝
Baby, mne keď nešiel nastaviť ten cikcak pri dvojihle, tak som šila z lícu šikmým cikcakom bez nastavenia napätia spodnej nite a nič mi nepopraskalo. Dokonca keď nastavíte dlhší steh, vyzerá to z lícu ako steh rovný.

@macin73 ja mám ten istý stroj, čo ty, tak ak zistíš kde sa to nastavuje daj vedieť, ale rozmontovávať stroja stehovú dosku odmietam, ja by som to už dokopy nedala,to radšej oželiem dvojilhlu