icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

saaralota
24. jan 2014

@anastazieb na to jsem pak taky narazila - na samotné kleště, ale vůbec mi nebylo jasné, co bych k nim ještě potřebovala, aby fungovaly... tak jsem doufala, že tady narazím na osvícené osoby 🙂

zuzka72
24. jan 2014

@vondandy jůůů díky moc 😵 😵

petkasv
25. jan 2014

@saaralota já mám samotné kleště, používám nastávace k drukům klasické ty plastové nástavce, to samé když chci nacvaknout průchodky, a další🙂 prostě vložím druky(průchodky) do onoho plastového bazmechtu 🙂 mezi to klasicky látku a místo kladiva použiju kleště do kterých vložím ten plast a zmačknu, funguje to stejně 😉

a_lexa
25. jan 2014

jůůůů holky, zrovna koukám na Studio kamarád na CT D/CT Art a dávají "Máša a medvěd" v češtině!! 😉 😉 Ale lepší smích má tedy v originále.

papajka7
25. jan 2014

ahojte tak prve hotove,hned aj odskusane ,to bolo radosti 😵 😀 dokonca akurat mala oblecene k nim hodiace sa pancusky 😀

barcav
25. jan 2014

@papajka7 ty jsou suprácký 😵
@winnyfred 😀
@zojec super 😵
@nelibeli3 krásný
@jieff super potah 😵
@anastazieb mikča je krásná 😵
@a_lexa pěkný námořnický tepláčky
@semy.cz kostka je úžasná 😵
@crawler super 🙂
@palosek krásný jahůdky 😵
@petkasv krása 😵
@caramilla nádhera jako vždy 😵

semy.cz
25. jan 2014

ahojky..
holky moc děkuju všem za chválu kostky, mám opravdu radost, že je tolik lidí kterým se líbí 🙂

jinak dnes jsme dodělala sukni, co jsme dělala na zakázku pro známou. Paní je trošku "udělaná" tak to nevypadá tak hezky, ale mám z ní dobrý pocit, ještě na to je že to moje první podobného typu, dělala jsem jen jednu dlouhou úpletovou.
Tohle je taková slabší riflovina.
a dělala jsme pouze dle této předlohy http://www.fler.cz/zbozi/sukynka-riflova-3229737

sufik1
25. jan 2014

kleště vario bez sady jsem teď kupovala Mooncaa teda nevím, kolik těch o a a tam má. A mám tu i tu velkou sadu, tak jsem vám to nafotila.
u těch kleští samotných nejsou ty nástavce. Ale i u tý sady používám občas origoš čudlíky z platíček, bo tyhlle nepasujou (např. na velký průchodky).

kleště samotný byly 180,- a sada je něco přes 600,- ale jsou to NÁKUPNÍ CENY

bury
25. jan 2014

@zuzkasim - prosim tě, koukala jsem k tobě do fotoblogu na fotky a máš tam pro malého pirátský šátek s lebkama. Nemáš náhodou ještě takovou látku? Jen kus na další šátek?
Jinak obdivuju tvojí trpělivost a šikovnost při šití patchworku.... máš to nádherný. 😉

petkaach
25. jan 2014

Ahoj po 100 letech píši příspěvek, mám ušito pár věciček a chystám se na nosítko, našla jsem návod u sufika na blogu, ale nevím jestli to je dost polopatisticke, kdybych si s nečím nevedela rady je tu někdo zkušený kdo by poradil....prosím,prosím. Jinak holky klobouk dolů smekám všem,jste užasně šikovný!A zde moje poslední dílko 🙂

petkasv
25. jan 2014

@petkaach krásný 😵 😵 😵 myslím, že nějaké nosítko šila@jieff

petkasv
25. jan 2014

@petkaach tak ještě jednou @jieff

anastazieb
25. jan 2014

@saaralota @sufik1 mám pocit, že se ty plastové nástavce dají koupit i jednotlivě, ne? Tuším, že jsem jednou hledala, jestli by nějaké o kousek větší nástavce nešly na ty babydruky, a našla jsem nějaké, které v té sadě nejsou.

sufik1
25. jan 2014

@anastazieb nevím, nehledala jsem je. Možná jo.

zuzkasim
25. jan 2014

@bury Látku sice mám, ale dost z ní šiju, je hodně oblíbená. Kupuju si ji pravidelně tady od té paní http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=41192601&ta...

kusepa
25. jan 2014

Jaké nitě používáte? Na obyč. šití z obyč. látek je to asi jedno, ale Lille by chtělo asi lepší, kvalitnější, což? Přemýšlím o Belfil-S nebo Saba C, jaký je v nich rozdíl?

vondandy
25. jan 2014

Ahoj, dnes jsem mohla konecne vyzkouset dosity oblecek z posledniho Ottobre (kabatek je na rozdil od originalu udelany oboustranny, vel. 68). Dekuju @arlette za poslani latek z MTX, jsou moc pekne a bude se z nich dobre sit.

bury
25. jan 2014

@zuzkasim - díky, já si jí objednám - u nás se to asi taky na něco použije 😉

daisyr
25. jan 2014

@winnyfred krásný detail/aplikace lištičky, musela to být piplačka a s horečkou mě ke stroji nikdo nedostane, stačí, že teď všichni kašleme 😀
@anastazieb též tě mám spojenou s mývali a kdyby byly k dispozici, tak si je pořídím, když vidím, co se z nich dá hezkého vytvořit 😉

daisyr
25. jan 2014

@papajka7 super, moc hezké
@semy.cz dobrý, hned první sukně a zip, toho bych se bála nejvíce

daisyr
25. jan 2014

@kusepa nitě stačí klasika z galanterky, amanny (ty dělají i ty belfily), unipoly atd. Záleží, na čem šiješ, např. OL a COL nemusí zvládat levnější nitě. Ale amanny jsou ok. Vyzkoušej a uvidíš.

zikie
25. jan 2014

@anfei Růžovou bohužel ne,ty u nás měli taky.

jieff
25. jan 2014

@petkaach sila jsem, myslím, ze ten navod je super.kdyby něco klidně se ptej když budu vědět ráda poradim

semy.cz
25. jan 2014

@daisyr já taky měla strach, jestli se to povede, jeden zip jsme dělala na svých kalhotách..ale tady se měla větší strach že to nebylo pro mě, tak jsme fakt ráda že se to povedlo, dělala jsem to podle riflí, že jsem koukala jak je to na nich tak okopírovala a šlo to docela dobře 🙂

rebelie
25. jan 2014

Tsk konečně ušito - naše hacka

ellysa
25. jan 2014

dnes na rýchlo s vrčiacim mužom za chrbatom, ale zajtra ideme na dovču a mám prituhnúť.
btw rozpoznáte z môjho pokusu o aplikáciu akú rozprávku má dcérka najradšej?

sinala
25. jan 2014

@ellysa řekla bych, že je to My little pony 🙂

ellysa
25. jan 2014

@sinala 😵

vondandy
25. jan 2014

...a jeste jednou v ruzove z flisu...prace na par hodin...

@ellysa , moc hezka aplikace