Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zuzka72 , kocky na MMB http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=67831372&tab=6
@saaralota já mám samotné kleště, používám nastávace k drukům klasické ty plastové nástavce, to samé když chci nacvaknout průchodky, a další🙂 prostě vložím druky(průchodky) do onoho plastového bazmechtu 🙂 mezi to klasicky látku a místo kladiva použiju kleště do kterých vložím ten plast a zmačknu, funguje to stejně 😉
jůůůů holky, zrovna koukám na Studio kamarád na CT D/CT Art a dávají "Máša a medvěd" v češtině!! 😉 😉 Ale lepší smích má tedy v originále.
ahojky..
holky moc děkuju všem za chválu kostky, mám opravdu radost, že je tolik lidí kterým se líbí 🙂
jinak dnes jsme dodělala sukni, co jsme dělala na zakázku pro známou. Paní je trošku "udělaná" tak to nevypadá tak hezky, ale mám z ní dobrý pocit, ještě na to je že to moje první podobného typu, dělala jsem jen jednu dlouhou úpletovou.
Tohle je taková slabší riflovina.
a dělala jsme pouze dle této předlohy http://www.fler.cz/zbozi/sukynka-riflova-3229737
kleště vario bez sady jsem teď kupovala Mooncaa teda nevím, kolik těch o a a tam má. A mám tu i tu velkou sadu, tak jsem vám to nafotila.
u těch kleští samotných nejsou ty nástavce. Ale i u tý sady používám občas origoš čudlíky z platíček, bo tyhlle nepasujou (např. na velký průchodky).
kleště samotný byly 180,- a sada je něco přes 600,- ale jsou to NÁKUPNÍ CENY
Ahoj po 100 letech píši příspěvek, mám ušito pár věciček a chystám se na nosítko, našla jsem návod u sufika na blogu, ale nevím jestli to je dost polopatisticke, kdybych si s nečím nevedela rady je tu někdo zkušený kdo by poradil....prosím,prosím. Jinak holky klobouk dolů smekám všem,jste užasně šikovný!A zde moje poslední dílko 🙂
@anastazieb nevím, nehledala jsem je. Možná jo.
@bury Látku sice mám, ale dost z ní šiju, je hodně oblíbená. Kupuju si ji pravidelně tady od té paní http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=41192601&ta...
Jaké nitě používáte? Na obyč. šití z obyč. látek je to asi jedno, ale Lille by chtělo asi lepší, kvalitnější, což? Přemýšlím o Belfil-S nebo Saba C, jaký je v nich rozdíl?
@winnyfred krásný detail/aplikace lištičky, musela to být piplačka a s horečkou mě ke stroji nikdo nedostane, stačí, že teď všichni kašleme 😀
@anastazieb též tě mám spojenou s mývali a kdyby byly k dispozici, tak si je pořídím, když vidím, co se z nich dá hezkého vytvořit 😉
@daisyr já taky měla strach, jestli se to povede, jeden zip jsme dělala na svých kalhotách..ale tady se měla větší strach že to nebylo pro mě, tak jsme fakt ráda že se to povedlo, dělala jsem to podle riflí, že jsem koukala jak je to na nich tak okopírovala a šlo to docela dobře 🙂

@anastazieb na to jsem pak taky narazila - na samotné kleště, ale vůbec mi nebylo jasné, co bych k nim ještě potřebovala, aby fungovaly... tak jsem doufala, že tady narazím na osvícené osoby 🙂