icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sufik1
25. jan 2014

moje nejnovější vývory na velkéééé prdelky. Opět upravený střih a ten můj je odmítá sundat

petule55
25. jan 2014

@saaralota Sadu Vario plus taky mám, nechala jsem se jimi nedávno obdarovat k narozeninám... Objednávala jsem jí z VTC a cena byla, jak píše @sufik1.. Kleště jsou bezvadný, ani jsem tomu nemohla věřit, jak snadno jsou přidělat patentky🙂 Ale jestli jimi chceš jenom přidělávat patentky a případně dělat průchodky, tak možná není špatná varianta koupit nejdřív kleště a narážeče na patentky (popř. i na ty průchodky), případně jenom kleště a kombinovat to s baby druky (to se chystám většinou dělat taky tak, i když jsem ještě nezkoušela).
@anastazieb Našla si nakonec nějaké nástavce, které pasují na ty babydruky?

anastazieb
25. jan 2014

@petule55 ne, já jsem to pak začala dělat pomocí toho cvakátka z patentků 😉

saaralota
25. jan 2014

@petule55 no já bych asi využila nejvíc patentky, občas průchodky...tak právě zvažuju, jestli se mi ta velká sada vyplatí... a kleště by stačily úplně samotné, na ty baby druky? a na průchodky? To by chtělo nějaký nástavec, nebo by to fungovalo jen s tím udělátkem, co k průchodkám/drukům běžně prodávají a používá se s kladivem...? Asi se ptám jak blbá, ale ty kleště jsem nikdy neměla v ruce...

palosek
25. jan 2014

@winnyfred krásné lišky. Jak to dopadlo ve školce s téma zmizelyma věcma?

barcav
25. jan 2014

pustila jsem se do dino čepice, říakala jsem si jak to bude rychlé a jednoduché, nejdřív jsem střihla malou velikost, pak jsem přišila podšívku obráceně, nakonec se mi líbí, ale je hodně hluboká a ještě jsem spíchla další tríčo do školky, hokus pokus s obšíváním, inspirovala jsem se mutturallou, ale asi budu radši aplikace přišívat rovným stehem jak jsem zvyklá, pořád se mi to vlní a není to ono, mám to pdlepené oboustranným vliselinem, ale asi by to chtělo ještě něco pod to šití toho jazýčku

petule55
25. jan 2014

@saaralota Ještě jsem to nezkoušela, ale podle toho, co holky tady píšou, tak při troše šikovnosti by asi stačilo mezi kleště přichytit to udělátko, co je k baby drukům. A obdobně asi i s průchodkama. A kladivo s kleštěmi netřeba 🙂
@anastazieb Díky, zkusím to tedy taky tak. Jen tedy nejdřív musím ušít něco, kde tu bude možné 🙂

saaralota
25. jan 2014

@petule55 díky, že kladivo netřeba, to jsem pochopila (asi jsem to špatně napsala do toho předchozího příspěvku), o to mi právě jde - zbavit se kladiva 🙂.

kamishek
25. jan 2014

@saaralota já mám ty kleště doma a s těma jejich patentkama jsem hodně spokojená, krásně drží. S baby drukama (rolandy) tak dobrou zkušenost nemám, ale to je možná tím, že mám nějaké x let staré, co jsem dostala od mamky z jejích zásob. Možná že ty současné jsou na tom líp. Nicméně, pokud bys využila jednom na rolandy, není levnější to plastové udělátko mačkat třeba kombinačkama? 😕 Princip je stejný 😅 Ty nástavce jinak jsou v každém originál Prym balení patentků nebo jsem je teď viděla samostatně na sici-centrum. Kupovala jsem tam teď 100ks balení těch patentků (3,9Kč/ks - levné to i tak není), protože na ty baby druky jsem už neměla nervy (pokaždé při vytahování z pračky jsem mohla hádat, jestli to vydrželo, nebo je to zase v čoudu 🙄 )

Jinak teda průchodky ty jejich jsou taky fajn. Mají tuším 4mm a jsou bez podložky, ale pěkně drží. Koupila jsem si v platíčku černé 5,5mm (nebo kolik to má, nechce se mi to teď jít hledat) a bez problému na ně používám ty nástavce na 4mm, u toho ten drobný rozdíl ve velikosti nevadí. Koupila jsem si i 5mm nástavec na tom eshopu a buď jsem blbá já nebo ten nástavec, ale nepasuje to 🙄 Tak to prdím a budu dál používat ten původní. Víc je mi líto toho druhého nástavce, co jsem koupila (8mm), že jsem si trubka nezkontrolovala, že ty větší průchodky, co mám doma, jsou 7mm, a tudíž je mi na dvě věci 😠

petule55
25. jan 2014

@kamishek @saaralota Dobrý postřeh s kombinačkami, to by taky mohlo fungovat 🙂 Zatím jsem používala jenom ty jejich patentky, které byly v sadě, a taky s nimi mám výbornou zkušenost...
A přesně - kladivo jsem ráda vrátila do police v komoře. Když jsem ještě přibíjela baby druky, tak nejenom, že jsem se u toho pěkně vztekala, ale taky mi často v nestřežené chvíli naše Klára kladivo ukradla (což jsem v první chvíli nepostřehla) a jala se přibíjet něco velmi zajímavého na druhé straně bytu (což už jsem tedy slyšela, ale zkáze nestihla zabránit). No takže teď už se musí spokojit jenom se šroubovákem, ten je z nářadí ještě relativně bezpečný 🙂

saaralota
25. jan 2014

@kamishek díky za info, s těma kombinačkama, to bych mohla zkusit... 🙂 to mě vůbec nenapadlo. Jinak já používám baby druky, protože se dají koupit u nás v galanterce a nemusím objednávat...drží dobře, zatím...ale teda to naloukání je o nervy. Každou chvíli se mi to smekne a je to nakřivo, takže to páčím ven.... a to plastové udělátko je po pár drucích celkem roztlučené, takže na jedno platíčko bych potřebovala tak tři 🙂.

anastazieb
25. jan 2014

@saaralota já to dělám tak, že si ty části nasadím do toho plastového držátka z balení, těma kleštěma (s nástavcema, abych je nemusela pořád sundavat) to trochu přimáčknu, pak to vyloupnu z toho držátka a silou domáčknu kleštěma. A drží mi to dobře.

koki_melo
25. jan 2014

SOS, kde potkat žebra 2/1 (alespoň 300+gr) všemožných barev za rozumnou cenu? Příjde mi, že MTX je pořád vybrakovaný ☹ Já tam teda nekoukám denně, ale mám pocit, že tam mají pořád pár nezajímavých barev, ale ty co by se hodily (tyrkys, cyklam, zelenou...) věčně nemají. Moc díky

zuzkasim
25. jan 2014

@barcav Moc hezké tríčo! Dělala jsem aplikaci podobně jako ty, a tam kde jsem šila jen nití na úplet (mimo aplikaci) se mi to taky vlnilo. Objednala jsem si vytrhávací vlizelín a doufám, že s ním to bude lepší.

palosek
25. jan 2014

@koki_melo koukni na Produkt servis Wendy

palosek
25. jan 2014

@sufik1 od maminky je ten nejlepší. 😉 😉

arlette
25. jan 2014

@vondandy není zač 🙂 máš to moc pěkné i ten fleesový kompletek 😉 A malá má krásné očka 🙂

a_lexa
26. jan 2014

@barcav parádní tričko a aplikace je boží. 🙂

petkasv
26. jan 2014

@koki_melo http://eshop.mechulka.cz/mechulka/eshop/27-1-Ba... alel myslím, že žebro 2/1 jsem tam taky viděla 🙂

mamata
26. jan 2014

@koki_melo zkus tkadexa.cz

koki_melo
26. jan 2014

@palosek @petkasv koukala jsem Wendy má jen tři barvy žeber a Mechulka 1/1. Prolezla už jsem kde co, ale nějak nemám štěstí, abych natrefila na obchod, kde budou mít alespoň ty základní a další barvy ☹.
@mamata díky, mrknu na ně 🙂

kuna
26. jan 2014

@petule55 @kamishek @saaralota mně to s kombinačkama nejde. Myslím klasické baby druky roland. Já mám naopak s kladivem dobrou zkušenost, drží hezky, ale je to hrozný opruz a randál. Zase při mé četnosti šití bodýček se mi ty vario nevyplatí.

zojec
26. jan 2014

@ellysa super sa ti tie ciapky podarili 😉

winnyfred
26. jan 2014

@palosek jo vidiš sem ani nenapsalo asi za dva dny se nám najednou věci objevily v regálku s tabulkou čokolády , ale očividně to byl záměr že si je někdo odnesl protože já měla všude našité jahůdkové knoflíky to je B. značka tak aby si je poznala a ty byly utrhané! 🙄

kamishek
26. jan 2014

@kuna @petule55 @saaralota když chci použít rolandy, tak postupuju stejně jako @anastazieb . Ale když mi ten patentek už poněkolikáté po praní vypadl, tak jsem to v zoufalství zkusila právě těma kombinačkama a šlo to, jen jsem si to musela předzmáčknout rukou a dobře to držet než jsem si naštelovala ty kombinačky... ale přijde mi, že to udělátko se kleštěma taky docela ničí, i když určitě pomaleji než tím kladivem... Mimochodem, kombinačky taky nepomohly, patentek zas vypadl. Pomohlo až když jsem tam dala ten Prym patentek. Ale třeba je to fakt způsobeno mýma prehistorickýma rolandama 😉

alenf
26. jan 2014

Pridávam detské sovičkové tričko pre Viktorku🙂

winnyfred
26. jan 2014

jedna nešicí fotka včera se mi podařil jeden super záběr na náš baráček 🙂

zuzkasim
26. jan 2014

@winnyfred Zní to divně, jak ty věci ze šatny školky zmizely a zase se objevily s utrhanými knoflíky. Ale stejně to vidím jako pozitivum, protože pokud je vzal schválně, musel mít dost odvahy na to, aby je zase vrátil, to každý nemá.

zuzkasim
26. jan 2014

@kamishek Mašiny na výrobu rolandů jsou už desetiletí stejné, takže ty patentky taky🙂 Od doby, co mám kleště, prostě přikupuju patentky Prym, líp drží, zapínají všechny dobře (některé rolandy mi šly tak ztuha, že jsem měla strach při rozepínání, že se vytrhnou) a s kleštěma je nasadím i při mém noční šití (jsme v paneláku, tlučení kladivem vadí sousedům důchodcům i přes den☹ ).