icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kamishek
26. jan 2014

@zuzkasim jsem na tom podobně (s kleštěma, panelákem i důchodcema) 😉 ale chtěla jsem vypotřebovat i ty prehistorické zásoby, přece jen mi je líto to jen tak vyhodit. Navíc mi ty Prym patentky nepřišly úplně levné. Ale pak jsem se rozhodla, že moje nervy za ty prachy stojí 😀

kuna
26. jan 2014

@winnyfred hmm, to je zajímavé. Ale myslím, že se v dotyčné opravdu muselo hnout svědomí, když přiložila i tabulku čokolády. Věřím, že už se vám nic neztratí 😉 . S těmi knoflíky je to škoda, ale pořád lepší, než nic.

macin73
26. jan 2014

@winnyfred no tak aspoň, že se oblečení vrátilo... ale je to hnus, velebnosti... ☹
jinak ta fotka je jak z pohádky, to bydlíte někde na samotě, ne? 😕

koki_melo
26. jan 2014

@winnyfred Stejně je to děsné, že to někoho vůbec napadne, ukrást dítěti oblečení, navíc když je evidentní, že je to originál a žádné háemko. A milostivě přiloží čokoládu. Pochopím, kdyby nějaká maminka poprosila o ušití, ale šlohnout to je fakt hustý.

petkasv
26. jan 2014

@mamata jj pak mě taky napadla tkadexa.cz @koki_melo 😉

winnyfred
26. jan 2014

@macin73
@koki_melo
@kuna
nevím teda jestly se v dotyčné hlo nebo nehlo svědomí a nebo reagovala na to, že p. ředitelka pohrozila že se to bude muset nahlásit na policii každopádně já sem teda říkala že když se věci vrátily tak to řešit nebudu ale fakt doufám že už se to opakovat nebude představa že bych jí musela kuly tomu přeložit do města do školky kam bych to měla už 6km ( už takhle pro ni chodim 3km pěšky ) je šílená tak snad to bude OK.
Na samotě úplně ne přes zimu je tu hodně lidí sme lyžařské středisko a nad barákem máme sjezdovku 🙂

koki_melo
26. jan 2014

@winnyfred A nebyl to někdo z učitelek nebo personálu? Upřímně řečeno, já vůbec netuším, co mají na sobě cizí děti ve školce a už vůbec ne, ve kterém boxíčku by ta či ona holčička mohla mít hezký kabátek atd. Učitelky většinou mají přehled, i ta čokoláda by k tomu seděla. Myslím si, že zloděj by to tam jen pohodil a s čokoškou se neobtěžoval, hlavně aby jej nikdo neviděl. Mě už kolikrát učitelky pochválily dcerky oblečení, maminky nikdy žádná. Jen tak mě to napadlo, určitě nechci nikoho obviňovat.
Domeček máte krásný, ale vytopit ho asi musí být docela mazec!

winnyfred
26. jan 2014

@koki_melo nevím taky mě to napadlo ☹ Vytopit ho není ted už problém takhle je vidět jen část on je ještě jednou tak velký vzadu jsou 3 apartmány na ubytování 😉 dokud sme topily v kotly byla to hrůza, ale máme už 4 rokem tepelný čerpadlo a paráda sice je hlučnější ale teplo je doma pořád a teplá voda taky

lusinkav
26. jan 2014

Ahojte maminky,
tesim sa z tohto fora, ze sa konecne mam s kym poradit o siti. Mam taku otazku, sijem si bundu na nosenie a cele je to fajn, len neviem dobre vyspekulovat otvor na chrbte. Malej sa tam nepaci a neviem ci to je preto ze uz sa nechce velmi nosit doma, alebo som ten otvor neodhadla dobre a je jej tam tesno.
Neporadite niektora ktora mate skusenosti ci uz so sitim zadneho otvoru, alebo mate doma hotovu bundu na nosenie aj vzadu, ze v akej vyske mate otvor, a aky je siroky. Moj je asi 11 cm od horneho okraja zadneho dielu a siroky asi 12 cm, s tym ze vsadka ja siroka 40cm a stahujem ju gumickami..
Vopred dakujem za akukolvek radu, alebo postreh z pouzivania bundy na nosenie.

zuzkasim
26. jan 2014

@winnyfred Prosím tě, a kde bydlíš? Vypadá to, že tam máte krásně, jet si zalyžovat a ještě večer pokecat s majitelkou apartmánu o šití, to by byla dovolená snů🙂 Si udělej malou reklamu.

anastazieb
26. jan 2014

Napsala jsem fotonávod na ušití tepláčků s úpletovýma kapsama. Je to spíš pro začátečníky, takže spíš pro ty, které do diskuze třeba nakukují a hledají rady 😉 http://www.fler.cz/blog/jak-usit-teplacky-s-bar...

bulinka
26. jan 2014

holky prosím já si koupila ty kleště KAM a dá se do nich použít i ty kovové patenty a průchodky? Teď jsem koukala, že jsem si měla asi spíš koupit ty kleště Vario :-/

anastazieb
26. jan 2014

@bulinka ne, kleště KAM jsou na plastové patentky na plenky.

anastazieb
26. jan 2014

Má včerejší piplačka, odpoledne jsme šli na oslavu kamarádčiné dcerky 🙂 Pokus o balonové rukávky, jen tak od ruky 😅 -není to sice úplně 100%, příště se polepším.

winnyfred
26. jan 2014

@zuzkasim http://www.ubytovani-severak.cz/ 😉 letos sme široko daleko jediný kdo maj puštěný vleky

ucitelka70
26. jan 2014

@winnyfred krása - ako pohľadnica, ešte krajšia...

ucitelka70
26. jan 2014

minulý týždeň som šila mikinku..... aj so šatkou, šatku má dnes už na krku a tu je mikča

ucitelka70
26. jan 2014
ucitelka70
26. jan 2014

Konečne sme vyšpekulovali a v kuchyni mám vlastný šicí kútik...... :D

včera som tvorila pvú aplikáciu - slabší pajc @anastazieb, dúfam, že sa nenahneváš, budem musieť spodok trošku upraviť z iného matrošu - piké nebolo dobré riešenie.....

1. tričko s vrtuľníkom - dadka
2. nosorožce - dadka, bambus, lille

a všade samozrejme plochý šev :D

laeela
26. jan 2014

Krásné šicí počiny, už se těším, až opadne daňové šílenství a budu moct zas šít.
Teď jsem ráda, když na chvilku vezmu do rukou jehlice. 😀

zuzu_epona
26. jan 2014

@lusinkav Ja som si šila softshellku na nosenie aj s otvorom vzadu. Mám to dimenzované na nosenie v šatke, nie v nosiči. Otvor mám 8 cm od vrchu, je široký 24 cm. Vsadku mám širokú 35 cm, v hornej časti na sťahovanie gumičkou.

Bundu šila aj @jitu22, má na svojom blogu spracovaný podrobný návod, ktorý mne osobne veľmi veľmi pomohol. http://jituli.blogspot.cz/2013/03/nosici-bunda-...

laeela
26. jan 2014

Jinak nám taky mizí ve školce věci, ztratila se Dorinky pletená merino čepička, teď oboum teplé rukavice a prstové fleecové dinosauří taky. Teď tenké prstové, ale ty prý ztratil Filip nejspíš na procházce a jedna ze dvou mnou šitých fleecových, to asi nikdo neukradl, to spíš taky na procházce. vůbec nevím co s tím, ve školce už jsem to říkala, ale byla jsem ujištěna, že se tam věci neztrácí a rukavice mám hledat na topení. cizí košíky jsem teda neprolézala. 🤐

bulinka
26. jan 2014

@anastazieb tak to jsi mě moc nepotěšila :-/, jsem si nechala špatně poradit.
Tak kdyby jste měl někdo zájem o kleště KAM tak je budu prodávat. Jelikož už nepočítám že bych někdy plenky šila, tak je neupotřebím

kuna
26. jan 2014

@laeela proto jsem teď po několikeré ztrátě rukavic zavedla rukavice na gumu a je to 🙂. Ještě jsem to inovovala, na gumu našila na konce fleecové čtvrečky a na ně dala patentky a do rukavic dala patentky taky, takže při praní jen odcvaknu a guma zůstává v bundě, je to rychlejší.

@anastazieb hezký fotonávod a mě zaujalo šití pasu, já to právě měřím (od oka) a šiju celé najednou, ale líbí se mi, že ti tam zůstane díra na gumu, takže se pak dá povolit.

kuna
26. jan 2014

@bulinka rozmysli se, já plenky už nešiju (navíc mám radši sucháč), ale pantentky používám na všechno možné, výše jsem popisovala ty rukavice, nebo třeba na povlečení...

macin73
26. jan 2014

@bulinka já taky plenky nešiju a ani jsem to neměla v plánu, ale kleště na patentky mám a rozhodně pro ně využití vidím...

crawler
26. jan 2014

@anastazieb nááádhera!!!! 😵 😵 😵

macin73
26. jan 2014

@winnyfred jé, Ty chodíš i na emimi, ale pod jiným nickem, viď? odkaz ukládám, třeba se bude časem hodit 😵

mehlo
26. jan 2014

@winnyfred teda ten baráček je úžasnej!!!

mamata
26. jan 2014

@petkasv 😀 p.s. už jsem tam zapsaná, tak tě nemusím otravovat