icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anastazieb
26. jan 2014

@sufik1 no tak to zas tak moc odlišný není, ne 😀

ucitelka70
26. jan 2014

@jitule23 veselo tam dáš aj dvojihlu aj kráčajúcu patku...

@sinala presne tento model mám s kufríkom.......

mehlo
26. jan 2014

@sinala velká gratulace k narozeninám!!!!!!!

crawler
26. jan 2014

@sinala No konečně!!! 😵😵😵😵 těším se na Tvé dojmy 😉

ellysa
26. jan 2014

@sinala vsetko naj a veru pomaly konci moje odhodlanie ze treti stroj nikdy

nelibeli3
26. jan 2014

@barcav krasne, velmi sa mi paci ako su urobene rukavy 🙂

jieff
26. jan 2014

Po takové softové nádheře, vkládám jednoduché zateplovací merino triko....když už je konečně zima 🙂
Bílá by byla pro moje zmlsaný děti málo, tak jsem fixkou nakreslila tarbíky Týnu a Toma. V zadu dělá maličkatý marabu BAF. Toník je odmítal vysvléct...jak málo stačí k dětské radosti 🙂 Kreslilo se to docela blbě merino, pod fixkou mi tu utíkalo... ale dalo se to.

palosek
26. jan 2014

@sinala 😵 😵 😵 😵 krása, gratuluji....už se těším na šicí výtvory 🙂 😉 😉 😉 😀

palosek
26. jan 2014

@jieff už jsem se dívala na blog, super obrázky 😉 Já taky právě šiju teplé legíny, termotrika...tak mi to nepřijde moc inspirativní, abych to tu dávala :( 😉 😀 😀 😀

saaralota
26. jan 2014

@sinala gratuluju! nějak se tady ty COL množí...začínám mít obavy, abych ho taky nezačala potřebovat...no nepotřebuju...ale tady to prostředí je hrozně nakažlivé 🙂.

argo1
26. jan 2014

@sinala Taky gratuluju k narozeninam! To je super, kdyz chlap mile prekvapi ;) A pracovni koutek vypada dokonale! 🙂 Moc bych si prala nevybalovat stroje ke kazdemu siti a pak zase uklizet... 🙄

lip72
26. jan 2014

@sinala tak to máš super manžela 😀 že veděl, jaký ti má stroj koupit, moc si to užij, manžel je šikula 😉

argo1
26. jan 2014

@zojec Tedy, uzasna softka, barvy i aplikace! Ja bych se oranzovy pro kluka bala, ale v tvem podani to vypada super!
@papajka7 To je uroda! Obdivuju!

arlette
26. jan 2014

Holky, prosím vás, řekněte mi, proč mám prosekané všechny tepláky, co jsem teď ušila? Šila jsem z teplákoviny z MTX, hledím na to a ve švech dírky ☹ Čím to může být? Materiálem, jehlou??? Jsem zoufalá neb to jsou tepláky pro známou a to jí přece nemůžu takto dát. Co s tím? Prosím pomoc ☹

lillyzelvicka
26. jan 2014

@arlette řekla bych jehla pokud nebyla stretch tak byla seklá

sinala
26. jan 2014

@argo1 ale to je stůl na PC a já tam ty stroje pokaždé vybaluji, někdy je tam nechám pár dní, ale jinak je schovávám.

sinala
26. jan 2014

@jitule23 dvojjehla jde v pohodě, máš tam i 2 kolíky a dole u jehel 2 háčky na rozdělení nití

děkuji všem za gratulace a doufám, že se s COL brzo skamarádím 😀

arlette
26. jan 2014

@lillyzelvicka no, dělá mi to OL, a jsou tam jehly, se kterýma jsem to koupila, tak to ještě omrknu, co tam je.

kamishek
26. jan 2014

@arlette OL se dodává se standard jehlama, ne strechovýma

jitu22
26. jan 2014

můj poslední počin, týden starý, ušitý za pět minut dvanáct 🙂 Jinak šiju teď jen plínky a to je na jedno brdo, není moc co ukazovat.
Jsou to ty fialové hvězdy z Mylly, v reálu trochu tmavší než na obrázcích, ale neuvěřitelně příjemné. KOupil ajsem si je k narozeninám, co budu mít v únoru. Prošití lemů se trochu zvlnilo, na těle t naštěstí není moc vidět. Ale příští trik už bude dokonalé, k 30 dostanu coverlock 🙂
A ještě moje dnešní malá blogová oslava 🙂

kuna
26. jan 2014

@sinala krásný dárek a všechno nejlepší k narozeninám!

arlette
26. jan 2014

@kamishek aha, takže jsem pitomec 😀 Děkuji 😀

kuna
26. jan 2014

@anastazieb copánky už jsem někde viděla, ale já bych prostě takovouhle hezkou "trojúhelníkovou" holčičku neudělala, v mém provedení by to bylo jak dopravní značka 😀 . Já neumím sama kreslit, tak musím kopírovat, co kde vidím hezkého 🙂

lillyzelvicka
26. jan 2014

@arlette urco vymenit jehly😉

lillyzelvicka
26. jan 2014

@jitu22 ty hvezdicky ja muzu jsou bozi. Pekne a slusi🙂

kamishek
26. jan 2014

@arlette pitomec nejsi 😉 já to věděla jen díky holkám tady z diskuze, takže jsem měnila hned, když jsem si ho dovezla domů 😉

anastazieb
26. jan 2014

@kuna já sice kreslit celkem umím, ale moje věci se mi často moc nelíbí (viz třeba můj pejsek, toho moc v oblibě nemám 😀 ), takže se většinou musím taky někde inspirovat 😀

palosek
26. jan 2014

@winnyfred 😅 tak za jahudkové knoflíky čokoládu??? 😨 😕 😕 😕 Neskutečné. Knoflíčky měly určitě větší cenu ☹ No, je to trapné...kvůli knoflíčkům zničit tak krásné výtvory..... 😖 JInak baráček nádherný....tam bydlíte i s rodiči?

palosek
26. jan 2014

@anastazieb ta aplikace holčičky je parádní....musím uložit v paměti a někdy použít...s dovolením...je to skvělé 😵 😵 😵

lusinkav
26. jan 2014

@zuzu_epona velmi pekne dakujem, mozem sa do toho pustit 🙂 tvoja bunda vyzera krasne 🙂