Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Po takové softové nádheře, vkládám jednoduché zateplovací merino triko....když už je konečně zima 🙂
Bílá by byla pro moje zmlsaný děti málo, tak jsem fixkou nakreslila tarbíky Týnu a Toma. V zadu dělá maličkatý marabu BAF. Toník je odmítal vysvléct...jak málo stačí k dětské radosti 🙂 Kreslilo se to docela blbě merino, pod fixkou mi tu utíkalo... ale dalo se to.
Holky, prosím vás, řekněte mi, proč mám prosekané všechny tepláky, co jsem teď ušila? Šila jsem z teplákoviny z MTX, hledím na to a ve švech dírky ☹ Čím to může být? Materiálem, jehlou??? Jsem zoufalá neb to jsou tepláky pro známou a to jí přece nemůžu takto dát. Co s tím? Prosím pomoc ☹
@arlette řekla bych jehla pokud nebyla stretch tak byla seklá
@lillyzelvicka no, dělá mi to OL, a jsou tam jehly, se kterýma jsem to koupila, tak to ještě omrknu, co tam je.
můj poslední počin, týden starý, ušitý za pět minut dvanáct 🙂 Jinak šiju teď jen plínky a to je na jedno brdo, není moc co ukazovat.
Jsou to ty fialové hvězdy z Mylly, v reálu trochu tmavší než na obrázcích, ale neuvěřitelně příjemné. KOupil ajsem si je k narozeninám, co budu mít v únoru. Prošití lemů se trochu zvlnilo, na těle t naštěstí není moc vidět. Ale příští trik už bude dokonalé, k 30 dostanu coverlock 🙂
A ještě moje dnešní malá blogová oslava 🙂
@anastazieb copánky už jsem někde viděla, ale já bych prostě takovouhle hezkou "trojúhelníkovou" holčičku neudělala, v mém provedení by to bylo jak dopravní značka 😀 . Já neumím sama kreslit, tak musím kopírovat, co kde vidím hezkého 🙂
@arlette urco vymenit jehly😉
@jitu22 ty hvezdicky ja muzu jsou bozi. Pekne a slusi🙂
@kuna já sice kreslit celkem umím, ale moje věci se mi často moc nelíbí (viz třeba můj pejsek, toho moc v oblibě nemám 😀 ), takže se většinou musím taky někde inspirovat 😀
@anastazieb ta aplikace holčičky je parádní....musím uložit v paměti a někdy použít...s dovolením...je to skvělé 😵 😵 😵
@zuzu_epona velmi pekne dakujem, mozem sa do toho pustit 🙂 tvoja bunda vyzera krasne 🙂

@sufik1 no tak to zas tak moc odlišný není, ne 😀