Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@arlette Tak jsem se teď byla podívat na tepláky, které jsem došila z mtx teplákovky a viděla bych to na špatnou jehlu...a jak tomu pomoct...no záleží na střihu, buď bych přes vnější švy našila lampasy, případně bych udělala vsadky (já takto nastavovala tepláky, které byly úzké)...ale je to teda drbání, protože to musiš v podstatě šít celé znovu ☹
@anastazieb no vidíš, a já si tvého pejska oblíbila hned, jak jsem jej uviděla 😀
Ahojte kocky, zacinam sa venovat sitiu a zhanam materialy ako latky, vyplne, vateliny atd. Vedeli by ste mi poradit nejaky sikovny internetovy obchod, kde by ma tieto veci vysli lacnejsie ako v kamennych obchodoch? Dakujem🙂
@lucylucy1 vyplně, vatelíny - postaramese.cz, látky záleží co sháníš, předpokládám, že když výplně tak hledáš 100%bavlnu na patchwork - tak latkymirus.cz, umelluzinky.cz, veselajehlicka.cz, atelier-magenta.cz, pokud úplety na trička apod - unuodesing.cz, batani.cz, pokud něco na plíny - unuodesing.cz, sijemdetem.cz
Avsak este by som potrebovala nejaku adresu, najlepsie na internet. obchod na Slovensku..
ako na overloku šijú okruhle veci? neviem či mám pozerať čo mi to odrezáva alebo čo šije. Nevim to nejak pekne doplačiť ku kraju aby to pekne obšilo.
@sinala
Vsetko najlepsie! Vitaj v klube cerstvych majiteliek COL 😀
A ta veritaska - presne tu mam aj ja, len v skrinkovom prevedeni, nedala by som ju za nic, moja ma uz skoro 40 rokov, este ju opravar nevidel a sije fakt vsetko. A dokonca s dvojihlou dokaze sit aj cikcakovy steh, naco som raz prisla, ked som si zabudla pretocit na rovny a kukam, ze co to...
tyjo holky to je COL lavina, Jirka už se mě taky ptal co to umí, ale já mu řekla že ho nechci, že není kam s ním🙂 Ale možná napřesrok bude místo... Ted jeste jestli mi to šití vydrží...
Tak konečně zase nějaké šití...legíny a body z merina - ze svetru ze sekáče 🙂 Měla jsem z toho velkou radost, všechno se mi povedlo celkem jak jsem chtěla...ale pak to zapínání...nejdřív jsem to prosekla při natloukání druků...takže jsem díru zašila a rozhodla se pro knoflíky... dírky jsem poctivě zkoušela na odstřižcích...ale naostro to byl stejně děs. Různě se mi to chytalo do stroje, cuchaly nitě...takže x párání, při tom jsem si opět udělala dírky, tak zašívat...no je to hnus. Nakonec tam dírky jsou, knoflíky drží...ale celé nadšení z výrobku mi to tedy zkazilo... Další počin - flísové rukavice střižené podle rukavic z tesca...měla jsem radost, že jsem to zvládla střihnout, ale trochu jsem pak bojovala s gumičkou na zápěstí - po našití se dost natáhla a málo pružila, takže párat...a našít kratší...no je to pořád boj 🙂
@janula18 skús pekne odstrihnúť a potom už šiť bez noža
prosim vas poradte mi, akou latkou je mozne nahradit PUL... pouzivat americku latku povazujem za absurdne, musime mat predsa inu nahradu, nepremkavych latok je urcite dost...
@ely11 Záleží na co to chceš? Jestli na plenky, tak nic lepšího asi nenajdeš, on ten polyuretan totiž dýchá, takže miminko se ti nezapaří, zároveň nepropouští vlhkost ven. Takové ty igelitové plenkové kalhotky, které se používaly za dob našeho dětství, jsou opravdu katastrofální. A neboj se, že je to americká látka, oni ji stejně vyrábí v Číně 😉
@argo1 pracovna zřejmě bude někdy v budoucnu, ale chystáme se to u PC trochu přeuspořádat ( je to kout ve výklenku obýváku) a přidáme ještě jeden stůl ( jsou to naše bývalé jídelní z bytu 😀 ), aby tam stroje mohly být
.
@janula18 nejsem přeborník na šití dokola, ale chce to cvik a jet pomalu. Když jsem šila vložky, tak ta sedmá už byla celkem k světu 😀
@bury díky, to jo 😀
@ely11 PUL není jen americký, je i evropský třeba na sijemdetem.cz. Pokud ho chceš na plenky, tak můžeš nahradit flisem, ale pouze do určitého období, jak dítě sedí, tak flis tlakem provlhne nebo používat vlňáčky. A když bys chtěla nepromokavé pytlíky nebo přebalovací podložky tak můžeš použít kočárkovinu mají na gabinka.cz
a tie latky na outdoor oblecenie nepremokave a priedusne nie su riesenim???
@janula18 S týmto problémom sa stretne skoro každý, kto začína šiť na overlocku. Je to jedine o tréningu, keď už našiješ veeeeeľa oblúčikov, tak prídeš na to, kde si to máš chytiť a ako pomôcť prstami, aby Ti to pekne točilo, orezalo a súčasne obšilo 😉

@jitu22 krásný 😵
@sinala gratuluji 😵
@denimaty krása 🙂