icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zojec
30. jan 2014

@zuzkasim no moj je asi az prilis uprimny.. pred vianocami, ked som sa chcela nacancat k stedrovecernemu stolu a nevedela si vybrat medzi motylami, skandinavskymi kvetmi a tulipanmi, tak sa na mna dival, ako si to prikladam k telu a po chvili sa spytal ci si potom pojdmee aj zahulit ako vo woodstoku :D 🙂 ja mam tulipanov 1,5 metra, ale asi si z nich urobim len rukavy :D 🙂 a malej zvysok..

zirka
30. jan 2014

@zuzu_epona nadherne 🙂

piecee
30. jan 2014

@zikie krásný pošití teda na to že už jsi takle v pokročilém těhu poráda 😵 😵 ty košile jsou krásný teda a ten druk je super to by mě nenapadlo 🙂 máš to dobře vymyšlený taky nemám ráda když se košile věčně sune kam chce🙂) btw:a ty trička se zapínáním na ramínku to je vlatsní střih?nebo nějaké Ott?

petkasv
30. jan 2014

@zojec @zuzkasim no mě tulipány přijdou jako mimozemšťané 🙂 nějak mi to na dámské triko nesedí 🙂

zuzkasim
30. jan 2014

@petkasv 😀 Se musím smát, ale máš pravdu, ufouni se 4 očičkama🙂 Mě tyhle barvy sluší, škoda, že u Lille je většina dětských, na dospělé málo a na velké kluky ještě míň.

petkasv
30. jan 2014

@zuzkasim no já tu měla kolegyni z práce a řešili jsme barvy, ona že potřebuje něco do červena, tak musím z VJ objednat pipiny 🙂 a uvidíme, když není sakura, nedá se svítit,ale všeobecně má Lille málo úpletů do červena a to mě mrzí 😀
co vůbec @allymaly jestli už neporodila ??

a_lexa
30. jan 2014

@petkasv ne, ještě neporodila - jestli se od včera něco nezměnilo - včera jsem si s ní psala kvůli merinu. A v nicku má obě "el" dvojité @allymally 😉

elixia
30. jan 2014

Dievcata, daju sa velurove nazehlovacky od bibu.cz pouzit aj na fleece?

arlette
30. jan 2014

@anastazieb @petkasv @crawler holky, moc děkuju za rady. Zdá, že to nakonec bylo jak píše @anastazieb A to jsem to včera půl hodiny koumala a projížděla všechny nitě! Nevím, co bych si bez vás počala, díky 🙂 Jo a nitě mám kóny kupované v lidlu, šiju s nima od doby, co jsem koupila OL.

zikie
30. jan 2014

@piecee Děkuji za pochvalu, trička jsou z Ott. 4/2011. Je to jedno z mých nejoblíbenějších čísel a tenhle střih je hrozně fajn, trička jsou hezky ke krku, ale zároveň se dobře oblékají.

piecee
30. jan 2014

@zikie právě na to koukám jak jsou super řešený dělala jsem podle oka triko s tím zapínáním na ramínku a to byl děs tlačilo to u krku todle vypadá mnohem líp 🙂 koukám,že tam mají i ušanku co se mi líbí no budu muset někde dohat to číslo🙂)

sufik1
30. jan 2014

@elixia dají, zkoušela jsem, ale spálila jsem si žehličkou ty "chlupy" u flísu a je to vidět i po vyprání. Takže bych na flís žehličkou už nesahala....

sasanka033
30. jan 2014

@arlette ahoj, je to spatny utazeni spodni nite. bud potrebuje vic utahnout nebo povolit, zkus to🙂

elixia
30. jan 2014

@sufik1 hm,aj som si to myslela, takze radsej ani neskusam🙂 vdaka

jieff
30. jan 2014

@sufik1 i přes pečící papír? Já nažehlovala jen vliesofix, tam stačí chvilka, tak se mi to nespálilo. Velurový nažehlovačky chtějí delší dobu...

sufik1
30. jan 2014

@jieff no právě, delší dobu a celou plochou... už nevím, jestli přes pečák....

michamicha
30. jan 2014

Tak konečně už i moje dítě má svoje softky 😀

allymally
30. jan 2014

@petkasv
@a_lexa ještě jsem celá holky 🙂 Ale už mě to deptá ☹ Mládě se furt v bříše rochní, tak po městě chodím, jak kdybych měla pod bundou nějaké fretky, nebo něco podobného. Ještěže je ta bunda tak huňatá. Ale je to fakt příjemný, když se roztáhne do strany zrovna když to nejmíň potřebuju 😀 Já Vám pak dám vědět i z porodky. Sice tam nemají wifi, ale naštěstí mám internet v mobilu, tak se nebojte 😉 ale myslím si, že mě určo někdo předběhne 🙂

a_lexa
30. jan 2014

@allymally 😀 s tou bundou jsi mě dostala 😀 😀

koki_melo
30. jan 2014

@sufik1 @jieff @elixia Tak já se kdysi ani neptala a na fleece vlítla s žehličkou, asi nemusím dodávat, jak to dopadlo. Pak jsem to zkoušela přes pečící, kdy jsem přilepovala fleece na vliesofix a to se mi zapeklo totálně a třetí pokus byla aplikace z úpletu na fleece, taky přes pečící papír a to dopadlo dobře, ale měla jsem bobky, aby se to zase nezapeklo, takže za mne fleece a žehlička nee. Jinak mi příjde velurová nažehlovačka na fleece škoda, sám je chlupatý a myslím, že to bude hezčí na něčem rovném.

anastazieb
30. jan 2014

Další várka bodýček 😉

zuzkasim
30. jan 2014

@anastazieb Jsou krásná!

elixia
30. jan 2014

@anastazieb krasne,velmi pekne kombinacie farieb🙂

bury
30. jan 2014

Holky kde se dá koupit fleece? Já projela snad všechno - batani má jednobarevný, ale já bych chtěla něco se vzorem. @katka82 - odkud máš ten opičákovej? Jestli to teda byl fleece. 😉

baarca
30. jan 2014

@zikie Ta kojící košile je skvělá. To je vlastní střih nebo odněkud? Nepodělila bys se, prosím? Budu v červenci taky potřebovat a ty to určitě máš v XS velikosti 🙂

ucitelka70
30. jan 2014

@bury ja som vlani či predvlani kupovala na dumlátek - bagre a stavebné stroje

bury
30. jan 2014

@a_lexa @ucitelka70 - holky zlatý, díky moc. Já prolezla snad všechno, jen dům látek ne, protože tam jsem ještě nikdy nenakupovala 😀

petkasv
30. jan 2014

@baarca jéé velká gratulace, další várka miminek 🙂 🙂 ať je všechno v pořádku!!!

sufik1
30. jan 2014

@baarca jeee gratulace. třetí potomek.