Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@jitu22
@sufik1 Jo jo, taky jsem si jeden takový střih vytvořila, gaťata sedí skvěle, nosí je od narození do teď (6 měsíců) jen s těma ponožkama je potíž, doteď jsem je fixovala aspoň pletenýma bačkůrkama, které se zavážou na šňůrku, jenže teď je největší zábava za šňůrku zatáhnout, rozvázat a vytáhnout ji z celé bačkůrky🙂
ja som dala poobednu rychlovku (vystrihnute som to uz mala), este musim nabit cvoky, ale to sa pri malom teda ani nahodou neda. stacilo, ked som vytiahla kladivo a viac sa mi do ruk nedostalo :D :D jeden sme skusali spolu, ale nepdorailo sa.. vam sa v pohode da nabit cvok do 4 vrstiev fineribu? body siju len do 92, ked ideme von, tak potrebuje uz 98, musela som predlzit 92ku 😉 aplikacia od winny ma tiez nakopla a dalsie tricko uz veru nazehlovat nebudem 😀 😉
Omlouvám se za megaspam, ale vzhledem k tomu, že mimko už klepe na pupek, tak se snažím ještě ušít co jde, dokud to jde 🙂 Stejně jako se stydím za tradiční nekvalitu fotek a sežvýkanost výrobků, ale mládě je mi neustále v patách a snažila jsem se fotit ještě za denního světla. Něco z těch pěknějších kousků.
1.-2 těhotensko- kojící triko
3. košile do porodnice ( nesnáším košile až u krku, tak si dávám na dolní lem druk, jak se to děla dětem)
4.-7. trička na léto pro staršího kocoura- můj oblíbený střih pro velkohlavce plus body pro maloška ze zbytků- ještě snad bude jedno bobří
7. barevné doplňky ke krokodýlím modelům
8. mikina pro vorvaně a snad nevorvaně
@zuzu_epona krásna práca, máš overlock?
@zuzu_epona krásně nafocené! a ušité! a malý ti hezky pozuje před bílou zdí...takový se u nás nenajdou...Kristýnka začla značkovat!
@a_lexa ja som ušila také držiaky ponožiek z plavkoviny...
@a_lexa ja som ušila také držiaky ponožiek z plavkoviny...
@dulkagabulka Áno, mám overlock a veruže neľutujem jeho kúpu ani sekundu 😉
@jieff Malý tentokrát spolupracoval, ale teda cvakala som jednu za druhou, aby sa niečo dalo z toho vybrať. A samozrejme som ho podplácala hračkami a pitím 😉
Tuším včera jsme s Caramilou probíraly rozdíl integrovaného horního podávání u Pfaffu a u Janome, dnes jsem vyfotila to mé. Je robustnější, což třeba považuju na šití patchworku jako výhodu, pracuje výborně. Tím, že je ta patka tak široká (funguje to jenom na tento typ), se pod ni klidně vleze i ten zip a nikam neujíždí. Každopádně jakákoliv "kráčející patka" velice zpříjemní šití🙂
No a musím se pochlubit, další meta pokořena, tričko pro mě. Samozřejmě jednoduché, ale tak hezká látka si říká o prostý střih, zkoušela jsem poprvé lemování na třetiny, ač mi to v popisech připadalo docela složité, přišla jsem tomu na chuť. Dělá se dobře a hlavně velice dobře vypadá, tak jsem si ho nakonec dala i na lem rukávů. Střih z Ottobre 5/2012, co dnes dorazilo, velikost mi sedla přesně, upravovala jsem si v podstatě jen délku.
@arlette nemáš někde nit mimo ty napěťový kolečka? Mně se možná něco podobného stane, když měním nitě a kvůli rychlejšímu projetí si vytáhnu nitě z těch koleček a ony se tam pak správně nezaseknou, mezi ty kolečka. Ale jestli to je přesně ono nevím.
@zojec Fakt? Manžel je hodně kritický a upřímný a včera dokonce pochválil, i když byl v době dokončení trika už totálně ospalý🙂 Zdálo se mi toho vzoru taky už dost, tak jsem ho právě chtěla odlehčit těmi rukávy. Akorát jsem si myslela, že mi zbude kousek pro dcerku, že bychom byly jako sladěné (mám to ráda a jednoduše si to holčičičí oblékání hodlám užít), zbylo mi tak akorát na aplikace☹

@a_lexa 😀 😀 😀
@bury podlepila sem to vliseofixem mám s ním nejlepší zkušenosti co se aplikací týče 😉
TAK JEŠTĚ JEDNOU DĚKUJI VŠEM!!!