icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

winnyfred
29. jan 2014

@a_lexa 😀 😀 😀

@bury podlepila sem to vliseofixem mám s ním nejlepší zkušenosti co se aplikací týče 😉

TAK JEŠTĚ JEDNOU DĚKUJI VŠEM!!!

zuzkasim
29. jan 2014

@jitu22
@sufik1 Jo jo, taky jsem si jeden takový střih vytvořila, gaťata sedí skvěle, nosí je od narození do teď (6 měsíců) jen s těma ponožkama je potíž, doteď jsem je fixovala aspoň pletenýma bačkůrkama, které se zavážou na šňůrku, jenže teď je největší zábava za šňůrku zatáhnout, rozvázat a vytáhnout ji z celé bačkůrky🙂

a_lexa
29. jan 2014

@zuzkasim to chce držák ponožek "SOCK ONS" 😉 ale ta cena 😝

zojec
29. jan 2014

ja som dala poobednu rychlovku (vystrihnute som to uz mala), este musim nabit cvoky, ale to sa pri malom teda ani nahodou neda. stacilo, ked som vytiahla kladivo a viac sa mi do ruk nedostalo :D :D jeden sme skusali spolu, ale nepdorailo sa.. vam sa v pohode da nabit cvok do 4 vrstiev fineribu? body siju len do 92, ked ideme von, tak potrebuje uz 98, musela som predlzit 92ku 😉 aplikacia od winny ma tiez nakopla a dalsie tricko uz veru nazehlovat nebudem 😀 😉

jitu22
29. jan 2014

@zuzkasim mám dojem, že někdo tyhle "podržfusekle" zkoušel šít z ribu. Ale nevím, jestli to fungovalo 🙂 U nás fungovaly zavazovací capáčky - pořádně napevno zauzlovat, to nesundal 🙂 Malá je způsobná a nezouvá se. Zatím 🙂

snowwitch
29. jan 2014

@a_lexa U nás nefungoval...jakmile si dokázala stáhnout ponožky, zvládla to i s ním.

@winnyfred Pirát je naprosto úžasnej, vůbec nechápu.
A ot, co máte za teplený čerpadlo (doufám, že to teď s někým nepletu)?

zikie
29. jan 2014

Omlouvám se za megaspam, ale vzhledem k tomu, že mimko už klepe na pupek, tak se snažím ještě ušít co jde, dokud to jde 🙂 Stejně jako se stydím za tradiční nekvalitu fotek a sežvýkanost výrobků, ale mládě je mi neustále v patách a snažila jsem se fotit ještě za denního světla. Něco z těch pěknějších kousků.
1.-2 těhotensko- kojící triko
3. košile do porodnice ( nesnáším košile až u krku, tak si dávám na dolní lem druk, jak se to děla dětem)
4.-7. trička na léto pro staršího kocoura- můj oblíbený střih pro velkohlavce plus body pro maloška ze zbytků- ještě snad bude jedno bobří
7. barevné doplňky ke krokodýlím modelům
8. mikina pro vorvaně a snad nevorvaně

zikie
29. jan 2014

@winnyfred Aplikace je dokonalá, taky bych jednou chtěla být takhle precizní.

sufik1
29. jan 2014

@zikie super úroda. Odkud máš ty puntíky?

petkasv
29. jan 2014

@zikie Mikina pro vorvaně, tak to mě pobavilo, krásná trička a mikina je fakt super 🙂

winnyfred
29. jan 2014

@snowwitch jo hele to já nevim to by ti řekl mužskej přesně tohle si bere teplo ze vzduchu a ohřívá nám to barák a vodu , ale jakoby přesně ten princip vážně neznám

snowwitch
29. jan 2014

@winnyfred Dobrý, mě stačí, že je to vzduch. Díky 😉

dulkagabulka
29. jan 2014

@zuzu_epona krásna práca, máš overlock?

zikie
29. jan 2014

@sufik1 To se stydím do třetice, ale puntíky i lišky jsou od Voldemorta, Tak hrozně se mi líbily, že jsem je tam ani za cenu zatracení tady v diskusi nemohla nechat ☹

jieff
29. jan 2014

@zikie taky jsem se chtěla zeptat🙂 a je vidět že mam štěstí, že tam nenakukuju 🙂 Máš to nádherný. Šiješ krásně. Ten nápad s drukem na noční košili mě rozesmál, to je vážně dobrý, asi si to taky zavedu 🙂

jieff
29. jan 2014

@zuzu_epona krásně nafocené! a ušité! a malý ti hezky pozuje před bílou zdí...takový se u nás nenajdou...Kristýnka začla značkovat!

zikie
29. jan 2014

@jieff Moc děkuju za pochvalu. Ale na tvoje knírkové tričko to rozhodně nemá. Já na eshop taky nekoukám,měli to na krámě, kam jsem si šla pro vatelín.

ucitelka70
29. jan 2014

@a_lexa ja som ušila také držiaky ponožiek z plavkoviny...

ucitelka70
29. jan 2014

@a_lexa ja som ušila také držiaky ponožiek z plavkoviny...

a_lexa
29. jan 2014

@zikie jak píše @jieff - druk na košili je dost dobrá vychytávka. Dokonce jsem si i tu košili přiblížila abych druk našla 😀 😀. To také musím s dovolením vyzkoušet. 😉

zuzu_epona
29. jan 2014

@dulkagabulka Áno, mám overlock a veruže neľutujem jeho kúpu ani sekundu 😉

zuzu_epona
29. jan 2014

@jieff Malý tentokrát spolupracoval, ale teda cvakala som jednu za druhou, aby sa niečo dalo z toho vybrať. A samozrejme som ho podplácala hračkami a pitím 😉

zuzkasim
29. jan 2014

Tuším včera jsme s Caramilou probíraly rozdíl integrovaného horního podávání u Pfaffu a u Janome, dnes jsem vyfotila to mé. Je robustnější, což třeba považuju na šití patchworku jako výhodu, pracuje výborně. Tím, že je ta patka tak široká (funguje to jenom na tento typ), se pod ni klidně vleze i ten zip a nikam neujíždí. Každopádně jakákoliv "kráčející patka" velice zpříjemní šití🙂

zuzkasim
29. jan 2014

No a musím se pochlubit, další meta pokořena, tričko pro mě. Samozřejmě jednoduché, ale tak hezká látka si říká o prostý střih, zkoušela jsem poprvé lemování na třetiny, ač mi to v popisech připadalo docela složité, přišla jsem tomu na chuť. Dělá se dobře a hlavně velice dobře vypadá, tak jsem si ho nakonec dala i na lem rukávů. Střih z Ottobre 5/2012, co dnes dorazilo, velikost mi sedla přesně, upravovala jsem si v podstatě jen délku.

arlette
29. jan 2014

holky prosím pomoc! Co to je? Proč se to děje? To je za trest? 😀 ☹
z vrchnu mi to šije normálně, ale ze spodu mi to neutahuje nebo pořádně neprovazuje, co já vím ☹

Poradíte mi prosím někdo, co mám špatně a jak to spravit?

anastazieb
29. jan 2014

@arlette nemáš někde nit mimo ty napěťový kolečka? Mně se možná něco podobného stane, když měním nitě a kvůli rychlejšímu projetí si vytáhnu nitě z těch koleček a ony se tam pak správně nezaseknou, mezi ty kolečka. Ale jestli to je přesně ono nevím.

zojec
30. jan 2014

@zuzkasim tiez som si zakupila tuto latku, ze si z toho urobim tricko, ale nejak sa neviem odhodlat, vzdy ked si ju prilozim k telu vyzeram bud ako z roku 1970, alebo ako v pyzame... a inak je tak krasna ta latkaa...

petkasv
30. jan 2014

@arlette nitě máš polyesterové? Vyčistit stroj, vyluxovat, vem na to kartáček a odchlup ho 🙂 pořádně znovu navlékni nitě a zkus si pohrát s napětím spodní nitě 😉
ještě co máš za nitě?? myslím amany, nebo jiný?

crawler
30. jan 2014

@arlette já bych převlíkla horní nit, mě to někdy zazlobí zcela bezdůvodně a většinou je chyba v jehle nebo niti, zkus převléct a vyměnit jehlu za úplně novou😉😉

zuzkasim
30. jan 2014

@zojec Fakt? Manžel je hodně kritický a upřímný a včera dokonce pochválil, i když byl v době dokončení trika už totálně ospalý🙂 Zdálo se mi toho vzoru taky už dost, tak jsem ho právě chtěla odlehčit těmi rukávy. Akorát jsem si myslela, že mi zbude kousek pro dcerku, že bychom byly jako sladěné (mám to ráda a jednoduše si to holčičičí oblékání hodlám užít), zbylo mi tak akorát na aplikace☹