Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ach jo, jsem chtěla přidat nějaké své věci, ale těsně po Car. to sem prostě dát nemůžu 😀 .
Aspoň se zeptám - láme se mi jehla v OL, netušíte čím to může být? Nedávno jsem ji vyměnila za stretchovou a dnes se mi dvakrát (ta pravá) zlomila, chvíli po sobě.
@bettyna84 zkus vyčistit 😉
@bury @barcav u nás teda nemocnost Rozárky klesla po tom co jsem vyměnila mlíko, už není kojená, ale když jsme přecházeli tak jsem koupila normoš sunar a začala být nemocná a kleslo to až když jsem zkusila HAmlíko, postupně najíždím na to že jí to míchám s plnotučným mlíkem protože už mě nebaví kupovat "sunary" ale hlavně chci aby si právě už zvykla, už mi přijde velká na ten sunar, ale od tý doby co jsem to mlíko změnila tak nebyla nemocná, takže uvidíme, chce to přijít ten spouštěč, čím si začala novým v době začátku těch nemocí 😖
@jemi hele vyzkoušeli jsme všechno, po žádným ze sunarů nespí a má neustále rýmu, zkoušela jsem i Nutrilon a skončili jsme na Bebě HA, teď už v tom jedeme delší domu a je fakt zdravá a v pohodě, poslední týden to ředím trochou normálního mléka a stav je stejný, zatím je zdravá, tak uvidíme 😀
@jieff máš naprostou pravdu 😉 ale právě ze začátku jí vadilo normální mlíko, jako klasika, a právě proto to teď mixuju, ještě nejsem ani na půl na půl, ale prostě postupně vmíchávám normální teď už klasické bio plnotučné a přejdeme na to, pokud bude v pohodě, nevím proč jí to vadilo, ale rozhodla jsem se odložit to klasický a začít s ním pomalu, Bětka ta to přijala naprosto v pohodě 🙂 Rozárce normální Um vadilo, proto jsem opatrnější 🙂 u Bětky byl přechod mnohem rychlejší 😉
Neni to šití, ale k šití se to trošku vztahuje. Takový recy nápad, jak si vyrobit cedulky 🙂 Nemůžu se dostat ke stroji. Tak aspoň takhle🙂 a děkuju @a-lexa za tip na Zoner. Zatím jsem si stáhla testovací verzi - oproti free verzi ty pohlednice umí. Jen za měsíc vyprší. Ale protože to můj PC ještě zvládá, koupim si pak plnou verzi.
tak já dávala Maxíkovi plnotučné mléko v roce a půl když jsem ho odstavila, Samču zatím ještě kojím, já mám spotřebu cca půl litru mléka denně 😀
@petkasv
@bury já chci totiž Maxíka nechat otestovat na potravinové alergie, myslím že bude alergický na rajčata a možná oříšky, má atopický ekzém, no a četla jsem, že i ty potravinové alergie můžou mít vliv na častější kašel a průdušky 😕
on ten ekzém se mu třeba najednou přes noc strašně zhorší, tak si říkám že možná i nějaká ta potravina může vadit, navíc já jsem alergik, ségra je silný alergik a můj otec byl velmi silný alergik
@jieff krásný cedulky, já mám v počítači udělané vizitky, jen je ještě vytisknout 🙂
dobrý večer, můžete mi prosím poradit, z čeho ušít chlapovi boxerky? na zbytku bambusového sport. úpletu jsem vyzkoušela první střih, ale ty jsou tak na mého pohublého taťku, mám tu ještě další dva střihy, ale nevím, co mám na ty boxerky koupit za materiál, mám tu několik fineribů a dost se mi líbí tohle http://www.batani.cz/batani/eshop/21-1-FINERIB-...
to je asi vhodné na zimu, ale co na celoročky??

nestíhám číst, psát, spát, jíst, ale šiju 😀 Tohle teda jen zlomek, ostatní je už sériovka...