icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
1. feb 2014

@jajkaz ja prala vsechny pliny ve froschi na barevne. a peru v nem doted.

macin73
1. feb 2014

Ahoj holky, tak hlásím, že OL je VYBALEN!!! Včera jsem na něm spíchla rychlovku starší cácorce na víkend hory, jako není tu vlastně co ukazovat, ale mám fakt radost 🙂. Díky @caramilla za návod na blogu, povedlo se hned napoprvé, jen jsem zapomněla na cedulku, takže mohla být všita trochu někde jinde, ale toho si všimnete asi jen vy tady plus někdo, kdo šije (mimochodem, ta čepice je kupovaná). A konečně jsem doháčkovala šálku k duhové čepici... ale teda při vědomí, že mě čeká ještě jedna, mě tentokrát obcházejí mrákoty 😕 . Jak to háčkování čepiček jde rychle, tak ta šálka je nekonečná a když ještě někdo utahuje tak, jako já, tak to obháčkovávání byl jedním slovem horor!!! Tolikrát jsem si snad ještě nikdy v duchu nevynadala 😔

macin73
1. feb 2014

@baarca jejda, další pupík, taky se přidávám s gratulací 😵

macin73
1. feb 2014

@daisyr Mikina je naprosto luxusní!!!

macin73
1. feb 2014

@petkasv hele, a ty kalhotky jsi šila z toho barveného bambusu nebo z ŠD? Protože ten sportovní bambus ze ŠD má hodně elastanu, ten mám vyzkoušený a je super, pěkně drží i po x praní, a kdyby to šlo i z toho barveného, který má elastanu míň, to by bylo bezva.

abigail1
1. feb 2014

@macin73 šála je úžasná 🙂

macin73
1. feb 2014

@sinala Dodatečně vše nejlepší k narozeninám. A věřím, že takový dárek od dětí potěší víc, než cokoli kupovaného 😵.

daisyr
1. feb 2014

@macin73 super šála
@sinala teda, moc hezké, dcera je nadaná!

jemi
1. feb 2014

Je vidět, že jsem od včerejška bez dcerky, protože po večerním setíku pro mrně přidávám dvoje pyžámka pro dcerku 🙂 Začínám se trošku obávat jestli jsem to s délkou kalhot nepřehnala 🙂 Dávám vysoký teplý náplet, protože dítko spí pravidelně odkopané, tak ať mi nenastydne. Teď si jdu na chvíli zkouknout nějaký film z pelechu, protože dcerka je u babičky, proto, abych měla čas se zotavit z chřipky

terezita
1. feb 2014

@jemi taky se zotavuju.. ditko i chlapa jsem vyexpedovala, ze konecne neco posiju a dokuryruju se a zvladla jsem akorat nastrihat triko a nastvat se u OL, co se nekamaradi s cervenyma hardama.. 😝 to triko nedosiju.. 😠 vidis, pyzamka musim emmine taky nasit, uz ma vsechna pod kolena.. 😀 ale nastesti ma teplou perinu, tak to zas az tolik nevadi..
@macin73 jsem se chtela zeptat, odkud mas tu latku na cepice.. toz nic.. 😀 na tu salku bych trpelivost nemela! ja hackovala salku jednou, se vzorem kvetin a myslela jsem, ze u toho padnu.. 😝 to uz to pleteni pribyva rychlejc.. 😅

sinala
1. feb 2014

Moje první lemování na COL 😉. Chtěla jsem lemovat i u krku na třetiny, ale to jsem nezvládla, 2x jsem párala a pak jsem dala patent složený na polovinu 😀 😀 😀 . A pak se mi podařila přišít nakřivo cedulka, ale tu už jsem nechala tak...

Hrála jsem si 2 večery, kdy jsem zkoušela různé nitě a nejhezčí steh měly nitě, které tam byly původně. Nevím co jsou zač, ale šily super. Potěšilo mě, že kony hardy jsou úplně v pohodě, šijou taky hezky a netrhají se.

winnyfred
1. feb 2014

mimi komplet pro kamarádku

lip72
1. feb 2014

@sinala Kami, Alanis je velice nadaná, ten obraz namalovala opravdu krásně 🙂 nádhera 😉 Doufám, že jsi vše pořádně oslavila 🙂

nelibeli3
1. feb 2014

@sinala aj ja sa pripajam a prajem všetko najlepšie, krasny dar 🙂 aj ja o chviľu oslavim narodky a tiez si prajem COL, tak som všetkym oznamila aby mi nan prispeli, predsa je to len dosť drahe 😉 😀

jitule23
1. feb 2014

Přidávám jednu mojí odpolední rychlovku - noční košili. Zkoušela jsem šití z úpletů. A je to v pohodě. Koupila jsem si dvojjehlu a zkoušela jsem, ale z rubu nějak špatně provazuje. Musím trénovat.

caramilla
1. feb 2014

@jajkaz já plenky prala a budu prát v prášku EŠV Batole + levandulový olejíček.
@sinala opravdu nádhera! Já bych bulela dojetím, krása! 😵

Kojotriko (ne moje🙂

sinala
1. feb 2014

@caramilla však co myslíš, že jsem dělala 😀 😀 😀

caramilla
1. feb 2014

@allymally hele a stihneš poslat i mojí krabici před porodem, páč já bych ji potřebovala před svým porodem 😀 Nevím, kdy ti dojde ta doobjednávka...
@baarca moc gratuluju🙂
@zikie Tý jo, já se jdu odstřelit. Fakt dobrá produkce!
@daisyr krásná mikča

macin73
1. feb 2014

@abigail1 @daisyr @terezita díky holky... kdybyste neměly co dělat, odkaz jak ni mám na blogu... http://flair-made.blogspot.cz/ - ono to je teda primitivní, ale jako začátečnice jsem uvítala návod, no 😝

macin73
1. feb 2014

@caramilla týjo, já bych si konečně aspoň na to další kojení měla taky nějaké kojotriko ušít... minule jsem to zvládla v jednom kupovaném (pokud jsem byla někde na cestách, doma jsem to řešila jinak), ale to už je po tom roce a něco tahání jak kus hadru 😖

caramilla
1. feb 2014

@macin73 jako klídek, já nemám kojící tričko ŽÁDNÉ! 😀 Já s Mínou kojila z výstřihu na knoflíky a patentky, ale všechna mají krátký rukáv. Pak jsem si jedno ušila, když bylo Jasmíně asi rok a něco a to jsem použila asi 3x a jelikož mi nakonec bylo malé přes prsa, tak jsem ho prodala. A nemám fakt nic 😀 Já potřebuju hlavně teď pyžamo, já mám triko do půli pupku. Pak kojící košili do porodnice. Ale jelikož jsem ještě včera vzala zakázky a ještě jedna zákaznice chce dvě softový bundy, tak asi budu kojit a spát nahá nebo co 😀

koki_melo
1. feb 2014

Omlouvám se předem za dotaz, který už tu určitě někde byl zodpovězen, ale vybírám si coverlock k narozeninám. Umí všechny z nich šít "v prostoru" nebo fungují na podobném principu jako OL? A jaký je rozdíl v počtu jehel a nití? Který byste mi doporučili, ideálně do 20tis.? Moc děkuju za tipy.

jemi
1. feb 2014

@caramilla já při Ele neměla žádné kojo triko (jen kojící noční košile) a vždy to nějak šlo, tak zatím
taky to moje kojo triko odkládám a šiju jiné věci a taky se mi do něj nechce, protože bych si musela konstruovat a vymyšlet nějaký střih

petkasv
1. feb 2014

@macin73 šila jsem je z obojího, ten od medvídkaponco má 10%elastanu 😉

petkasv
1. feb 2014

@koki_melo jak to myslíš jako v prostoru, jako uprostřed látky, ano umí to všechny COL počet nití a počet jehel se odvíjí podle toho co chceš aby uměl, existují třínitné COL, 4nitné a 5ti nitné COL 3 a 4nitné umí "jenom"kličky z rubu látky a z vrchu ti šijí rovně a záleží na tom jestli si zvolíš že chceš šít 3-ma nebo 2ma jehlama, 5ti nitný COL umí kličky z rubu i z lícu najednou, ovšem když já si ho vybírala narazila jsem na 5ti nitný COL jenom v kombinaci s OL, pročetla jsem hodně diskuzí, u nás i v USA, tam jednoznačně vede Babylock, to nadzemský COL umí natáhnout nitě sám, ale po přečtení milionů recenzí je nejlepší Janome CP 1000, má ho tu většina majitelek COL 😉 cena je super, umí šít dvěma a třema jehlama, navlíknutí nití není nic složitého, šije na první šlápnutí 😉

zuzkasim
1. feb 2014

Já nejdřív o kojícím tričku snila, pak jsem ale usoudila, že na těch pár měsíců to nemá cenu... (zvlášť u posledního dítěte). Ze začátku jsem doma nosila košile, po pár týdnech, jak jsme se srovnali, stačí tričko vyhrnout. Navíc tím, že byl podzim a teď zima, nosím často propínací svetr nebo mikinu, ta chrání záda i z boku, když mám tričko vyhrunuté a kolikrát si ani nikdo nevšimne, že kojím, naprosto diskrétní🙂 Ale na noční košili a pyžamu si "díry" nemůžu vynachválit, to je moc pohodlné.

zikie
1. feb 2014

Já jsem právě napoprvé neměla nic a tyhle trička a košile mi přijdou celkem fajn, protože vypadají normálně a dají se pak použít i mimo kojení.

koki_melo
1. feb 2014

@petkasv Děkuju! Tohle je tedy 5-ti nitný steh (nahoře i dole jsou smyčky)?

lanka
1. feb 2014

Tak já teda u koja měla top bez ramínek, co jsem vždycky jen trochu stáhla dolů a na něm normální tričko. Ani mudra v poradně si nevšimla že se malá zrovna krmí... 🙂 takže diskrétní dostatečně. Na kojící s dírou jsem koukala - dokonce i košili jsem takovou jednu měla a nevyhovovalo, takže šlo brzy k prodeji...... 😀
@koki_melo jsou-li z rubu i z lícu, pak ano... nafocené je to tady jen z rubu hádám.

sinala
1. feb 2014

@petkasv já myslela, že ten bambus má jen 5%, tak pokud má 10, tak super 🙂

@koki_melo já mám taky Janome Cover Pro 1000 CPX, tuto značku jsem si vybrala na základě recenzí od @crawler a @petkasv. Já se na něm zatím učím, ale jsem spokojená. A vidím to tak, že nejvíc budu šít na 3 nitě ( dvě vidíš shora a jedna zespodu), takže mi stačí 2 stejné barvy a dospodu mohu dát podobnou, pokud nemám stejný odstín

a chci zeptat holek, co máte COL @crawler @petkasv @caramilla a ostatní v návodu píšou, že se mají používat jehly vel. 80 a 90. To tam nemohu dát 70 nebo 100? vadilo by to nějak?