icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
4. feb 2014

@bordino také gratuluji k domku! jinak k těm pokojům, 6m mi na ložnici přijde málo (nějaké hygienické pravidlo je snad 8m pro jednoho a 12m pro 2 osoby), ale pokud máš kam otevřít dveře a pouštět si tam vzduch, tak by to mělo být ok.

koki_melo
4. feb 2014

@dagmarkaaa Letos podšívat nemusíš, letos zima nebude 😝. A máš to moc hezké!

caramilla
4. feb 2014

@dagmarkaaa parádní
@laeela První to nařasím na OL (š. stehu jen těch 5 - minimum, nitě 8855, diferencíál 2, délka stehu skoro 4) a pak přiložím oba díly na sebe, co chci sešít, sešteluju, aby to vyšlo a pak prošiju na OL klasicky už v normálním nastavení s tím, že mám š. stehu 7 a ještě ty "obloučky" na kraji látky z řasení oříznu. Aby ti to vyšlo k sobě a aby to bylo rovnoměrné, tak při řasení je třeba nechat kusanec řetízku z obou stran a poštelovat to pak ručně.

palosek
5. feb 2014

@caramilla fotky teda nádherné, můžu tiše závidět 😀 😀 😀 😀

Dala jsem se do šití trika z Burdy...co už tady zkoušela @koki_melo ...Proto jsem zavrhla velikost 38 a radši vykreslila 42 😀 😀 😀 ale šila jsem to už bez přídavků, z látky elastické, tenčí, než bylo vhodné a lehce prosvítající 😅 😅 Musím teda říct, že se to šilo dobře, bylo rychle hotové, sekla jsem se až u své "milovano-nesnášené" dvojjehly, která mi ze života teda dělá peklo. Kdybych to šila hnedle cikcakem, ušetřila bych si zdraví 😀 😀 😀 😀
Fotky teda nic moc....Zjistila jsem, že neumíme doma fotit nikdo 😝 😝 😝 ☹ 😅 😅 😅 😅 Tak se omlouvám za kvalitu...Já jen, že to triko fakt není těžké ušít...jen je třeba upravit dle postavy....třeba to vlnění na boku jsem musela posunou výš, ale možná je to tím, že jsem si vykreslila ten větší střih 🙂

koki_melo
5. feb 2014

@palosek Tak prosím, nakonec o dvě velikosti větší. Jinak souhlas, není těžké, jde to rychle, akorát to člověku nesmí být ve finále malé 😀. A asi jsi ho zkracovala, ne? Mě přišlo šíleně dlouhé, i když jsem vysoká. A seš statečná, že sis pohrála s proužky! 🙂

ucitelka70
5. feb 2014

@dagmarkaaa krásne ladí drobec, - rukavice k softkám, k tomu čapica..... všetko krásne 🙂

palosek
5. feb 2014

@koki_melo nezkracovala jsem, jen jsem tu jednu stranu víc zřasila. Pruhy...někde se mi pěkně sbíhají, někde zas ne 😖 Dost se to tahalo. Prve jsem chtěla šít z květů, ale tahle látka byla podstatně levnější, tak jsem si říkala, že na pokus stačí 😅 😅 😅 😅 Jen se hodí spíš k legínám....a mám zas stimul, že musím fakt pravidelně cvičit 😝 😅 😅 😅

petkasv
5. feb 2014

@palosek je fakt krásný 😵 😵 😵

jieff
5. feb 2014

@dagmarkaaa krásně se ti povedla!

zuzkasim
5. feb 2014

@palosek Jsem si tě z profilové minifotky představoval plnoštíhlou, jsem se teda pěkně sekla🙂 Tričko parádní, zrovna ty proužky ti moc sluší.

laeela
5. feb 2014

@caramilla díky moc. Finta s užším a širším stehem mě nenapadla. 😉

jieff
5. feb 2014

@palosek triko se to moc povedlo, to jsou teda chytáky s tima velikostma!

laeela
5. feb 2014

@palosek jako kde vidíš co na cvičení? Jsi krásná štíhla baba. 3 děti bych ti nehádala. Nalejí ti třeba v hospodě alkohol? 🙂

mamata
5. feb 2014

@zuzkasim taky nechápu co chce @palosek ještě udržovat cvičením

palosek
5. feb 2014

@zuzkasim 😀 😀 😀 😀 no, už né plnoštíhlá 😀 😀 😀 😀 už obézní 😀 😀 😀 😀

koki_melo
5. feb 2014

...taky nechápu, co chce vycvičovat...možná @palosek, kdybys furt necvičila, tak nemáš ty fotky tak rozmazané, musíš taky chvíli postát 😝

caramilla
5. feb 2014

@palosek tričko je super i rozmazaný a necvič, nebo se nám ztratíš před očima 😀 Takhle já nevypadala snad ani před Mínou 😀

zuzkasim
5. feb 2014

@palosek Neblbni, postavu máš krásnou. A řeknu ti, poslouchat furt ty řeči o koncentráku fakt není žádný med, leze mi to krkem už přes 30 let, lidi si neberou servítky a dokonce ani některé kamarádky, které mě dobře znají.

lip72
5. feb 2014

@palosek Teda, vypadá moc dobře 🙂 v reálu musí být ještě hezčí, se budu muset přijít podívat. Dávala jsem ten střih Burdy k nám do práce, takže až bude nějaká halenka ušitá, vyfotím ji také 😉 Ona přece jen vypadá lépe z tenčí a poddajné látky 🙂

a_lexa
5. feb 2014

@dagmarkaaa jůůů, ta je boží. 😵
@palosek tričko se moc povedlo. 🙂

petkasv
5. feb 2014

@zuzkasim jéé to jsem ráda, že to poslouchají i jíní 😀 mě nejvíc krkem leze že mi to neustále předhazuje můj bratr a táta 😖

lip72
5. feb 2014

@palosek Pavli, vždyť máš nádhernou postavu, nemáš co zhazovat 🙂 nemyslela jsi náhodou zpevnit?? Já mám šílené mindráky, když vidím Tebe a Kamču, obě jste krásně štíhlé 😉

lip72
5. feb 2014

@petkasv Ono to nejvíc zasáhne, když to říká někdo z rodiny...Mě vždycky dostane můj bratr, vídáme se tak jednou za 3 měsíce a pořád říká, ty jsi se nějak zvěčila?? Ty jsi přibrala?? atd. nikdy mi neřekl, že mi to sluší... Fakt je mi to nepříjemný 😒 , nejhorší je, že má pravdu, stále se mě drží 5 kg navíc po porodu. Když jsem byla hodně hubená, tak se mi zase smál, že nemám zadek a prsa...Je to prostě vůl 😵

mahafi
5. feb 2014

@palosek jejda, když s touhle krásnou postavou jsi dělala 42, tak to bych měla kreslit asi tu, co tam už snad ani neni 😀. sluší ti moc 😵 .

palosek
5. feb 2014

@laeela 😀 😀 😀 😀 jé holky, vy mě krásně chlácholíte 😀 😀 😀 😀 né, že by se po krásně nečetlo 😀 😀 😀 @zuzkasim a zrovna na té staré profilovce jsem měla tak o 4kg miň,@mamata fakt to chce cvičit a hýbat se....jenže, jak se toho chytnu, tak hned onemocníme 😀 😀 😀 tu nachlazení, pak kotník, do toho bloklá záda 😀 😀 😀 😀 hlásí se stáří 😅 😅 😅

palosek
5. feb 2014

@koki_melo 😀 😀 😀 😀 😀 😀 jj, zastavit se 😀 😀 😀 je fakt, že odpočívat moc neumím...... 😝
Děkuji tedy všem 😀 😀 😀 😀 Já nechtěla předvést sebe, ale to triko..... Myslím, že při správné volbě látky a velikosti nám tady padne všem..... 😉 😉 😉
@mahafi nemám moc ráda upnuté věci, takže to triko je asi tak akorát 😉 Musím vyzkoušet ještě další střihy na sebe...jestli je to tak u všech střihů...ty velikosti....pač to pak jde i to skormné sebevědomí do háje 😝

mahafi
5. feb 2014

@palosek hele, já jsem o dost tlustší a u trika z burdy jsem šila 40 a je to spíš volnější (je vytvarovaný, ale není přicuclý (to taky nemám ráda). a bundu s mikinou jsem taky šila 40 a je to taky spíš volnější (mikinu jsem pak šila bez přídavků). takže je to spíš problém toho trika bych řekla. a kalhoty si taky šiju 40.

mahafi
5. feb 2014

@palosek popisuješ moje snahy o cvičení 😀. taky vždycky jdu třikrát a pak lehnu, ozve se staré zranění nebo lehne madle 😀

mamata
5. feb 2014

@palosek já vím, ale všimni si, že se vždycky hýbou ti, co to nejméně potřebují,
máme souseda pod panelákem, v domku má psa jak tele, denně ho vidím jak s ním chodí běhat či jezdí u něj na kole a to min. 20 km, aby se hafík proběhl, kdybys viděla toho chlapa, ten už je deset let po smrtim, jak je samá kost a kůže a prý dělá v ZOO u šelem, tak nevím

koki_melo
5. feb 2014

@palosek Buď v klidu, něco si stříhám z Burdy vel 36, většinu 38, takže ono jim to plus mínus odpovídá, akorát tohle triko se nějak vymklo. Já vím, co to máš za proužek, takový batikovaný, ne? Ten je o dost tenčí a pružnější než Lillouši, ze kterých jsme to stříhala já. Chce to dobře vychytat i tu látku, což se ti myslím povedlo. Mimichodem, ta velikost na titulce Burdy je podle mě tak 34-36, takže...si jdu oblíknout tepláky a cvičit, na konci února mám termín pro měření pupku 😝.

@lip72 jo, blbé řeči na téma tloušťky jsou moc fajn, do mě vždy ryl táta, že mám zadek (bylo mi 18), pak jsem zbubla skoro 15 kilo a držela si to dalších 15 let a zase jsem poslouchala blbé řeči, že jsem hubená a břicho mám jak otočený lavor.

@petkasv @zuzkasim zhubnout je jednoduché, ale dobře přibrat není žádná legrace.