Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lillyzelvicka základem je žitný kvásek, který si musíš vypěstovat (případně ti jej někdo dá), k zhruba 350gr kvásku přidám cca 750gr žitné mouky a cca 350ml vody, lžíci soli, kmín, semínka. Ale je to teda tak od oka, chce si to osahat a vyzkoušet, občas dosypu mouku, občas vodu, záleží jak je hustý kvásek, obzvlášť teď v zimě je to trochu alchymie.
@lenasss kvásek mi teď v zimě v pokojové teplotě vůbec nejde, mám jej zavřenej v troubě (vypnuté) nebo v mikrovlce, je tam tepleji než v místnosti a pečení chleba je víceméně celodenní záležitost, přes noc zadělám kvásek s polovinou mouky, ráno přidám zbytek surovin a později odpoledne peču. Ale je to díky tomu, že mu není dost teplo. V létě, když byly venku pětatřicítky, tak byl celej proces max 3 hodiny se vším všudy. Prima stránky jsou http://conovehonakopci.cz/?p=3150
@arlette taky prosím odkaz na tabulku 🙂
@anastazieb nádherné - prosím odkud máš ten červený proužek? 🙂
Tak jsem spatlala ty šátky na krk... Nakonec jsem to udělala hodně jednoduché, jsou trochu větší, takže se budou za krkem zavazovat, přijde mi, že z toho jednoduchého fleecu se to hezky vytvaruje podle krku a zahřeje víc, než kdyby to bylo menší a na sucháč... Tak uvidíme, jak budou fungovat v provozu...Jjinak mám dvě premiéry za sebou - a to oblouček u OL a přišití aplikace (v tomto případě stužky) hustým cikcakem. Měla jsem z toho strach, ale nakonec jsem i celkem spokojená... hlavně je vidět progres, takže druhý šátek už vypadá líp než první, a to je pozitivní 😎 😀. Jen teda vyfotit tuhle barvy fialkové je nadlidský výkon... 😕.

@koki_melo jj, s těma kecama...takhle ryje brácha....jednou naráží na povolený břicho, podruhé srovnává se somálcema, pak že bych se neměla tak ládovat....to to je v povaze 😀 😀 😀 Díky za recenzi velikostí v burdě...budou se hodit, přišla mi dnes látka na letní šaty 😉 Jo a ty pruhy mám už doma asi 2 roky 😀
@mamata ale mě to cvičení dělá dobře na žíly (křečáky)a je to podobný relax jako šití 😉 ....a jestli ten váš skoro soused má velkého psa...tak to je ten důvod k pohybu...jinak by s ním nevydržel 😀 😀 😀 😀 a jestli dělá u šelem.... 😅 😅 😅 musí být taky mrštný jako ony 😅 😅 😅 😅