Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Já jsem si taky kdysi zakládala kvásek, ale vždycky se mi zkazil, asi 6x. Pak jsem měla od táty, ale dala jsem ho do chleba celý a zapomněla si nechat 😀 A pak jsem si jednou vzala z pekárny a když jsem ho přikrmila, tak vůbec nevykynul...
@anastazieb Tak já snad ani nepředpokládám, že se mi podaří 😀 Já jsem kolikrát do všeho "hr" a nakonec to stojí včecko za prd 😀 Ale já budu doufat :D
@anastazieb - nic si z toho nedělej... šiješ krásně, tak prostě nemůžeš umět všechno 😉 😵
@zojec bé, já chci taky!!!! Jsou krásné. Já kváskový chleba peču už hodně let, ale dělám jiný, hodně řídké těsto a peču to ve formě na bis. chlebíček. Ale mě právě hrozně chutná ta kůrka a té je tam pak málo a i ten tvar, estetika je taky důležitá 😵
@petkula to se mi nikdy zatím nestalo. Ale určitě to jde stornovat dodatečně. Takže v depu bych požádala o storno toho balíčku a podala ten špatný balíček znovu. Promiň, že odpovídám až teď, měla jsem tu dneska návštěvu a pak jsem spala, jsem nachcípaná 😝
jaktože u toho mého příspěvku zmizely obrázky 😕 😕 😕 Ještě před chvílí tam byly, mám to jen já, vidíte to někdo? 😨
@caramilla krásná jako vždy. Peťo vrtá mí hlavou, jak se dokážeš takhle fotit na stativ, já se tam neumím vůbec postavit a už rozhodně ne doprostřed a na detail, který by byl potřeba. Vždycky mám kus něčeho uřízlýho... máš nějaký fígl????
a krom toho mi dítě pomalovalo poslední zeď u který se dalo fotit. Ale zas bych to mohla prohlásit za záměr a originální umění...
@sufik1 moje finta je Mína 😀 ale něco fotím třeba natřikrát než tam mám celou hlavu 😉 Ale říkala jsem si, že si pořídím nějakou zabodávací ostřící tyč 173 cm vysokou 😀
Takhle na stativ můžu fotit jen, když zaostřím na Mínu. (Dám klacík na místo, kde budu pak stát, tam si stoupne ona, zaostřím a pak ji vyhodím 😀 )
Fotky jsou lepší jak když mě fotí manžel, protože já jsem větší puntíčkář a věnuju tomu víc péče.
tak to mě se ptá moje mamka, jestli mám danou věc novou a zda vlastní výroba či nákup
nejlépe to dělá dcera, ta většinou všude hlásí, že má na sobě novou šitou mikunu, tričko, kalhoty atd.
ale je pravda, že ona toho už má kupovaného minimálně, takže ostatní většinou podotknou, že máma zase šila
@mamata blbý je, že Míně říkají "jé, to šila maminka", když má na sobě něco z nextu, zary, benettonu nebo PDL 😀 😀 😀 😀 A ona pak hlásí "né, to je koupený" 😀
@terezita no, trika jsem se ani nepokousela... ale ta mikina mi proste prisla fakt povedena a navic kdyz jsem sundala tu hruzu, co mi z ni lezl pupek a dala jsem si tuhle, tak jsem cekala oceneni. Ale on asi chlap nemuze rict zenske 6 tydnu pred porodem "milacku, moc ti to slusi", ono to bricho je asi moc nevzrusuje a jen skrtaji v kalendari dny, kdyz zmizi 😀
@petkaach No, se zipem se musím výjimečně pochlubit, že ani není všívaný se stylefixem, ale úplně obyčejně 😀 Fígl je v tom, že nesmíš moc natahovat tu látku okolo, pak se zip vyboulí. Naopak se snažím tu látku co nejvíc "scuknout". A pak docela dost dělá hodní podávání, které mám i u zipové patky, že to hezky posouvá. A aby to bylo rovně prošité, to je hodně o cviku 😉 Ale přiznám se, že taky často pářu, protože mě vadí, když to není kolem zipu rovně a na prodej to už vůbec tak nejde pustit ven.
@caramilla tak mikina je parádní, fakt moc povedená, krásně zvýrazňuje pupík 😵 😵
já dnes došila taky jednu, konečně jsem i našla místo na focení a když jsem udělala miliardu fotek a jdu na ně kouknout na PC tak čumim že nejsou doostřený, no chyba nebyla ani ve foťáku ani ve mě, nýbrž v našich cácorkách, které ošmatlaly čočku, takže focení zítra, ale taky mám ohromnou radost z tý mojí mikiny 😀
@caramilla parádna mikča, ja mám google chrome a vidím všetky obrázky..... teraz už dvojmo..... krásna tehulka si, pristane ti to.....

@petkula u nas na sk sa da menit aj priamo na poste.. snad aj u vas je to tak.. raz som dala zlu adresu a v pohode mi to zmenili v systeme 😉