icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

laeela
9. feb 2014

@jieff triko je zlepšonáladoidní. 😵

zuzkasim
9. feb 2014

Já si našla, že ta Missha má obchod přímo v Brně (hurá, konečně něco, co není jen v Praze - omluva pražákům, ale zkuste si bydlet jinde a nakupovat🙂 ), zítra valím koupit nový zip na nánožník (výměna bude hnusná prácička), tak se tam stavím. Mám potřebu udělat si radost.

stassy
9. feb 2014

@zuzkasim Taky jsem hned koukala a říkala si, že asi zneužiju nějakou brňandu.. 😀 jen si na to budu muset nejdřív našetřit, šest stovek za krém je docela pálka.. 😒

mehlo
9. feb 2014

@petkasv já je šila na zakázku. Z PULu, vevnitř biobavlněný úplet a dělala jsem to jako kapsovku.

zuzkasim
9. feb 2014

@stassy Já bych ráda ten za 188Kč, mě totiž rozhodně stačí malé balení, všechno mi vždycky hrozně dlouho vydrží a dvě stovky pro sebe obětovat můžu🙂

stassy
9. feb 2014

@zuzkasim Tam mají nějaký takový? To teda blbě koukám.. hodila bys mi prosím odkaz? za dvě stovky by mi to mohlo projít. 🙂

mehlo
9. feb 2014

Já taky BB krém ještě neobjevila. Jsem spokojená s make-upem, ale když ho tady tak vychvalujete, tak že bych ho taky koupila?

zuzkasim
9. feb 2014

@mehlo Já na make-upy moc nejsem, mám, velice dobrý, ale přece jenom je potřeba nejdřív krém, pak ještě domalovat oči, večer mě nebaví odličování... jsem líná, přiznávám. Kdyby bylo něco lehčího jak make-up, brala bych. Jsem zvědavá, zítra ho zkusím, třeba se mi nebude pozdávat a nekoupím. Ale to bych si pak musela udělat radost něčím jiným🙂

stassy
9. feb 2014

@zuzkasim Díky. Jen teda kurňa šopa, který odstín? 😀

veronik77
9. feb 2014

@stassy já bych potřebovala nějakou pěknou světle zelenou 😀

stassy
9. feb 2014

@veronik77 jo, tak nějak 😀

koki_melo
9. feb 2014

@stassy Já mám odstín 23, přijde mi neutrální a přirozený, ani do béžova, ani do růžova.
http://www.missha.cz/index.php?route=product/pr...

zikie
9. feb 2014

@kuna Děkuju- za pochvalu i radu!

stassy
9. feb 2014

@koki_melo a neni to moc tmavé? já jsem bledule, tak jsem si myslela na tu 21.. ach jo, to je blbé rozhodování takhle přes monitor.. 🙂

zikie
9. feb 2014

@zuzkasim Ty jo, do toho bych šla taky! Co pražandy neuděláme hromadku na BB krém? 🙂

zikie
9. feb 2014

@stassy Taky si říkám že spíš ta 21ka...

macin73
9. feb 2014

tak koukám, že pryč jsou doby, kdy jsem měla fakt přehled a kosmetikou jsem se mohla živit 😎... jako zaregistrovala jsem reklamu na BB krém v TV, ale jak to tak bývá, reklamy vytěsňuji, tudíž nevnímám jejich obsah 😝... já mám ještě z dob, kdy jsem chodila do práce, slušné zásoby všeho, jen řasenku a make-up jsem nedávno dokupovala, neb řasenka dosloužila a můj oblíbený make-up mají přestat vyrábět, no, použiju teď obé tak jednou dvakrát do měsíce, ale tak občas se to hodí... zrovna tuhle jsem si říkala, že jsem měla být těhotná už před 10 lety, že bych si roky nemusela dělat vrásky s pletí (u všech třech těhotenství se mi pleť hodně zlepšila), ale asi jsem to zakřikla, protože poslední týden jsem i uvažovala, že ten makeup snad vytáhnu... no snad to je jen přechodný stav, je to fajn nemuset se patlat a vypadat plus mínus ok 😵... i když ten krém vypadá fakt zajímavě... jen podle monitoru ta barva fakt nejde moc trefit ☹

stassy
9. feb 2014

@zikie Koukám na cenu dopravy a při platbě předem chtějí jenom 30Kč, nad 800Kč je to zdarma. 😉 Možná bychom mohly @zuzkasim poprosit o nějaké vzorečky kdyby tam měly.. že by nám je poslala a my to mohly okouknout v reálu ty odstíny. 🙂

macin73
9. feb 2014

@stassy Dobrý nápad 😎

zikie
9. feb 2014

@stassy to je fajn nápad!

barcav
9. feb 2014

prosím kde je chyba ??? málo utažený spodní a horní kličkař ? zatím je mám na 5,5 a pořád nitě nesedí na rantlu látky

zuzka72
9. feb 2014

@macin73 já BB používám už dlouho mám fleky v obličeji a klasický makeup nesnesu. Jsem s tím moc spokojená.

sufik1
9. feb 2014

celý víkend šiju, dneska jsem chtěla fotit a ono houby, nebylo sluníčko jako v sobotu ☹ tak hodím fotky až posléze

zaregistrovala jsem tučňáky, kníry, šaty moooc pěkné

líčení. No u mě tak pár vteřin než sjedu výtahem do přízemí, víc fakt nedám a stačí to max na řasy a upravit dětem fusak. Ale na BB krém bych se přidala (@stassy, @zikie)

kuna
10. feb 2014

@koki_melo a jaké číslo krému máš ty?
Je fakt, že za 30 kč doprava, to mě vyjde levněji, než si někam jet v Praze 🙂

palosek
10. feb 2014

@zuzkasim @terezita @koki_melo .... a není BB krém jako BB krém.. Mám od La Rosche a nějaký Avonovký a teda fakt je každý jiný, konzistencí, krycí schopností .....i vlivem na pleť.... @zuzkasim nemusí ti sednout každý, chce to vyzkoušet @kuna ...mě taky BB nevykouzlí ruměnec na tváří 😀 😀 😀 mívám bledě zelený odstín 😀 😀 😀 😀 Jen přes léto se to o něco zlepší 😀 😀 😀 😀
Ale jak tady chválíte loreal, asi vyzkouším 😉 😉 😉

palosek
10. feb 2014

@barcav utáhla bych nejdřív horní a pak i dolní kličkař....většinou dolní dávám vždy o kousek víc než horní 😉 A ted doufám, že jsem ti to napsala dobře 😅

palosek
10. feb 2014

@koki_melo to je dobrý...látky z východu raději ne, protože se využívá na práci dětí + děsné podmínky při barvení apod...a kosmetiku ano??? Když neznáte "pozadí" 😅 😅 😅 😅

bury
10. feb 2014

@zuzkasim - ty a zkus si bydlet v díře světa u Mariánských Lázních - to jsi ráda, že v dosahu pěti kilometrů koupíš rohlík 😀 😀 😀

Hned mě taky napadlo, že bude hromádka na krémy 😀 😀

anastazieb
10. feb 2014

@stassy já bych taky vzala nějaký vzorek, BB krém by se mi hodil, i když nevím, jestli je na mně dost krycí 😀