Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky jdu taky s jednou prosbou, dnes jsem byla požádána o ušítí kalhotek na inkontinenci u muže, napadlo mě prostě ušít slipy z PULu,ale nevím jak to vychytat tak aby v tom držely nějaké ty vložky co se tam vkládájí, a ještě myslíte, že třeba staršímu člověku ten pul nebude celý den vadit??? nebo jestli ušít něco jako má Ivuška tréningáče http://www.anavy.cz/treningove-na-patentky/tren... a ušít víc kusů, ale to by zas těch kusů muselo být hrozně moc, já vím, že už to tu někdo řešil, ale nepamatuju si vůbec kdo, už je to snad víc jak dva roky, nevím jestli to nebyl někdo ze slovenských děvčat, ale vím že radila i @palosek 🙂
@petkasv děkuju, střih je vlastní, to jsem tě moc nepotěšila, co? Vzala jsem nějaký dětský z Ottobre jako základ (on byl do vel 140, při mých 176cm fakt trochu mimo 😀), abych zhruba věděla, kudy vést linie raglánu a předělala jsem svůj střih na klasické tričko, který jsem si před pár lety dělala podle kupovaného trička. Já bych pro mamku udělala střih podle trička, co už má a předělala to na raglán. Já jsem toto tričko taky šila i pro mamku, ale my máme kromě délky stejnou velikost, tak tam to bylo v pohodě.
@palosek
@zabza40 To šití ze šňůry jde rychle, dobře se to dělá, ani nejsou potřeba nějak extra šikovné ruce🙂 Spíš je fuška sehnat tu bavlněnou šňůru, prodává ji paní, která na to dělá kurzy.
@kuna Tak jestli uděláš hranatý košík, budeš fakt dobrá! Já nad tím přemýšlela a usoudila jsem, že hranatý asi nejde🙂
@petkasv Narozeniny jste si všichni užili a vidím, že jsi krásně zvládla i ten pastelkovník. Domeček na panenky byl vždycky můj sen, musí být Bětuška fakt nadšená. A umíš si prostě dobře vybrat brýle, moc ti sluší.
Prosím vysvětlení pro blbé, co je to BB krém?
@zuzkasim to je neco jako hydratacni krem, make-up, pudr a korektor v jednom. je to fajn, jsi v cuku letu namalovana, krasne kryje, dobarvuje se ti k pleti a neni videt, ze jsi namalovana jako kdybys na sebe kydla jenom make-up.. 😀 ja mam taky ten garnier, ale sem tam se po nem osypu. kamaradka ma ten origos z asie a pry je to jeste o nekolik levelu lepsi.
@crawler - tak jsem asi fakt tele.... 😀 teď má půl hoďky čas mezi návštěvama, tak k tomu sednu a patka jede jako divá, normálně drží, dobře funguje 😀 😀
prostě jak to tu někdo jednou psal, když to nejde, tak se z toho člověk vyspí a najednou to jde 😉 takže mám radost a když jí tak vychvalujete, tak si jí nechám a uvidíme, jak to půjde. Akorát se toho pod ní fakt moc nevejde 😒
@kuna - to jsem ráda, že někdo další má pocit, že @petkasv vypadá fakt nalíčeně 🙂 😉
@petkasv - fakt máš štěstí - opravdu vypadáš, jak kdybys měla tvářenku, lehce zvýrazněné rty .... já mám sice tmavý oči, ale jinak jsem vyblitá, bledá a celkově bez barvy a ať mám jakýkoliv brejle, tak to stojí zaprd 😀 😀
@zuzkasim jak píše terezita, obrázek tady, já kupuju v DM
http://tvar.heureka.cz/l-oreal-bb-krem-nude-mag...
jo a jinak už teď jsou i CC krémy, což je prý nástupce, který udělá pleť ještě dokonalejší 😀 Ale tak daleko jsem já ještě nedošla 😀
@zuzkasim děkuju 🙂 pastelovník mi dal zabrat, nejprve jsem ho měla celý na zip, a pak jsem to celý rozpárala, teď lituju, ale třeba to Bětušku donutí si ty pastelky vždycky uklidit 😀 😀 domeček je nádherný, koupili jsme ho loni na nějakých dožínkách, kde se ukazovali místní výrobci a jeden pán ho tam akorát před námi dodělal, Bětuška se nad ním rozplývala a tak mi cena 1500,-- přišla úplně směšná, když tam dořezával poslední židličku 🙂 tak jsme ho vzali, no a čekal na ní přes půl roku, k vánocům jsem se ještě bála, ale teď to bylo úplně ideální, fakt si s ním krásně vyhraje, obléká panenky, včera je dávala spát a říkala že si ustele vedle nich aby se nebály 😀
@kuna Prima nápad s tučňákovou aplikací!
Děkuji za pochvalu modelky 🙂.
Atelieru M je škoda, ale eshop funguje normoš dál, paní majitelka je moc fajn a říkala, že má snad aťas někde na Barrandově, takže snad se dá domluvit na nějakou výjimečnou kukandu látek tam, nemá problém se zasíláním vzorků a nebo poradit s látkama, jejich barevností, co se k čemu hodí atd, po mailu.
Já mám asijský BB krém Misha a je to teda fakt jiná liga oproti drogérkovým BB krémům. Stál asi 600 a mám ho už určitě rok, stačí málo, kryje perfektně. Já ho tehdy brala přímo od čongů v HK, dneska už tyhle konkrétní snad někdo prodává i u nás, i cena je snad příznivější. Každopádně i kdyby stál 2x tolik tak do něj jdu, protože je fakt super!
@laeela Já si jednak o tom krému načetla, pak jej používala už kamarádka, takže jsem věděla, o co go a v neposlední řadě, jak píše @terezita, původ toho krému je v asii, takže jsem se jejich originálu nebála, kupovala jsem přímo v Misha. Obecně se nebojím čonga, který neskrývá, že je čong, ale čonga, který se tváří jako Armani, tak toho se bojím 😀 .
Džíňáky jsou ve skutečnosti prďácký, oproti statickým fotkám, které stojí za prd 😒 .
@ucitelka70 Toník má velkou hlavu. Kdybych tu kapuci zmenšila už se do ní nezapne. Máš pravdu je velká, ale na nás by menší být nemohla...
@laeela Já jsem docela háklivka na to, co si dávám na obličej, protože mi hromada věcí nesedla, vždy jsem používala dražší kosmetiku, stejně tak přípravky na vlasy, protože holt máme jen jedny a jsou na první pohled vidět a u tohoto BB jsem se skutečně nerozpakovala, stojí za to, fakt je super. To se s jakýmikoliv make-upy nebo tónovacími krémy vůbec nedá srovnávat.

žienky, čo ste šili sovičkovú mikinu - už mám strih urobený, ale zdá sa mi, že kapucna je obrovská.... upravovali ste?