icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
10. feb 2014

@a_lexa jj 😀 😀 😀 a mě to bylo divné, když jsem je vyprala a zároveň jsem měla vyprané tričko z termiribu, že u termoribu byl rub skoro suchý a líc mokrý a u termofroté naopak. A dneska si tak čtu na MTX popis u nových termoribů a v tom kliknu na termofroté a je mi to jasné 😀 😀 😀 . Ale měli to tam napsat velkým tiskacím 😀 😀 😀

sinala
10. feb 2014

holky znáte nějaké eshopy s látkami za dobré ceny - v UK? Děkuji

anastazieb
10. feb 2014

Konečně můj blog o dvojjehle 😉 http://www.fler.cz/blog/dvojjehla-27640 @kuna @bury vaše fotky jsem nakonec nepoužila, našla jsem tu s těma chapačema na netu, zdálo se mi to tam takové vhodnější a názornější 😉 Ale díky moc 😉

lenavos
10. feb 2014

@palosek ja u vietnamců taky nenakupuju, vlastně jo v naší vecerce🙂 ale jedná se o jizni koreu, povaxuju za vyspely stat na úrvni tech evropskych, takze tam "detskou praci" nepredpokladam, ovsem nikdy jsem tam nebyla a ryku do ohne za to nedam🙂nedam pardon pisu na teledonu

anastazieb
10. feb 2014

Holky tak jsem vypátrala, že ta pražská Missha prodejna je na Václaváku, tak se tam vypravím a pokusím se nějaké vzorky sehnat 😉

lenavos
10. feb 2014

Na telefonu v autobuse🙂

bury
10. feb 2014

@anastazieb - neva - aspoň to tu mám vyfocený pro strýčka příhodu 😉 někdy se to může hodit.
Musím se na tu dvojjehlu vrhnout, pročtu si, co jsi napsala 😉 Koukám na ty fotky a tam je to fakt líp vidět 😉

kamishek
10. feb 2014

@anastazieb já jsem teď normálně vyplesknutá 😕 čučím na tu fotku, jak vedeš nitě a říkám si "co to je kurňa za očka, to já na svým stroji nemám" a po důkladném prozkoumání jsem našla něco, co bych sice očkem nenazvala, ale jde to použít úplně stejně... to nechápu, navlíkala jsem nit podle návodu a fakt si nepamatuju, že by tam byla třeba jen sebemenší zmínka o této vymoženosti... každopádně díky za osvětu, třeba se ty nitě v dvojjehle teď nebudou už tolik cuchat 😵

jieff
10. feb 2014

@bury @barcav my říkáme zajímavý, když nám něco nechutná/nelíbí a nechceme urazit 😉
Uznávám, je to divočina... Já jsem taková zmrzlina, já když mám výstřih, tak si stejně beru šátek. Pro mě jsou roláky a trika ke krku nejnošenější. Teda v létě už jsem schopná vydržet i bez šátku 😉
Ještě vás asi budu s knírama otravovat. Koupila jsem 0.6metru a ještě pořád mám... 🙂

bury
10. feb 2014

@jieff - nééé, tak není zajímavý !!!!! 😀 je originální a moc hezký 😉 🙂
opravdu se mi líbí, až na ten rolák, ale jak píšeš - tohle má každý jinak. Já roláky nikdy moc nemusela - přijde mi to takový přísný, upjatý 😉 Ale spíš na mně, na jiných mi to nevadí.

koki_melo
10. feb 2014

@palosek Závidím ti, pokud můžeš nakupovat zboží jen z českých či polských pletáren, já občas musím něco koupit v prodejně nebo eshopu, o jehož původu zboží nemám přehled, protože nenaplním sama minimální odběry pro velkoobchod. Mimochodem, jestli mám zase já na něco alergii, tak je to cokoliv polského 😀.
Čongy neobhajuju ani nehaním, osobně si myslím, že celá evropa a západ za nimi pokulhává na obě nohy a teď mám na mysli Čínu, HK, Singapur atd. To že zboží od Větví je aušuš všichni víme, ale za ty ceny se není čemu divit. Mě ještě k tomu všemu baví, jak se řada lidí (a tím teď nemyslím tebe) tváří, že číňani a spol jsou bleee a jak jsou evropské značky nej nej a stejně to všechno štrykuje jedna babča v palmové chýši (zjednodušeně řečeno).

bury
10. feb 2014

@koki_melo - já za sebe musím říct, že radši Vietnamec, než něco z Polska 😉 🙂 A taky musím říct, že ač bych ráda podporovala české značky, výrobky a prodejce, tak většinu věcí kupuju v Německu 😒 sice je to blbý, ale prostě kvalita a ceny jsou lepší.... Já Vietnamce obdivuju - jsou hrozně přizpůsobiví a pracovití. Kdo jiný má otevřeno 12 hodin denně, sedm dní v týdnu. Většinou jsou i hrozně příjemný, když něco nemají, seženou... tohle bohužel u českých obchodníků moc nefunguje 😖

zikie
10. feb 2014

@anastazieb Super. Já mám dnes( možná na dlouho poslední) opušták, tak tam rovnou skočím a zkusím rovnou taky nějaké vzorečky nabrat.

lenasss
10. feb 2014

Tak se konečně vracím do normálu a už i šiju. 😅 Pyžama pro kluky a jedny trenky pro staršího zatím jen zkouška střihu a jeden dort pro mladšího k narozeninám akorát jsem koupila už prasklou ozdobu ☹

sinala
10. feb 2014

@bury tak co se týká oblečení, tak opět začínám chodit do Polska, ale do obchodů, jsou to věci šité v Polsku, mají šmrc a jsou levnější. Koupila jsem si tam v létě i boty, polský výrobek, kožené, měkkoučké. Kdysi jsem kupovala holkám značku Wojcik a ta byla fakt super 😉

kveta007
10. feb 2014

Když už se tu řeší BB krémy, nedoporučili byste mi nějaký kvalitní oční krém? Samozřejmě v mezích možností ženy na MD. 😉 Od mládí trpím na kruhy pod očima a teď s nočním kojením to samozřejmě lepší není...

palosek
10. feb 2014

@koki_melo spousta světových značek si nechává vyrábět na východě...to ví přece každý 😅

palosek
10. feb 2014

@lenasss moc krásné....všechno.... 😵 😉

vianne
10. feb 2014

@sinala tiez mam doma to termofrote, a uz asi mesiac dumam, co je rub a co lic 🙂)) takze strana so sluckami je rub? nech to neskazim 🙂))

winnyfred
Odpoveď bola odstránená
palosek
10. feb 2014

@bury tak s u nás jsou teda V dost arogantní a cena mají teda pěkně nadsazené, že tě vyjde levněji nakoupit v nevietnamském obchodě...navíc...nic ti nevyreklamují 😝 😝 😝 😝 Neříkám, že jsem tam nikdy nenakupovala .... A jak dalece je který obchod "český" 😀 😀 😀 , to je taky relativní 😅 😅 😅 😅 To víme všichni, že jo.... 😀 😀 😀

palosek
10. feb 2014

@winnyfred tý jo 😵 😵 😵 😵 Skvělý nápad....moc se mi líbí tvé výtvory 😉

abigail1
10. feb 2014

@winnyfred klidně spamuj, šiješ krásně, tak ať se pokocháme!

sinala
10. feb 2014

@vianne jj, přesně tak, mají to napsané na webu, ale já to četla až dneska 😀 😀 😀 , ale mám tam ještě tak na jedno tričko, tak to už ušiju dobře🙂. A já vůbec nepřemýšlela, já si byla jistá, že to šiju dobře🙂

mamata
10. feb 2014

@sinala no a nosit to švem ven, tak jak se šije pro ekzematiky

sinala
10. feb 2014

@mamata jen ta cedulka na zadku česká ruční výroba 😀 , ale šlo by to 😉

kveta007
10. feb 2014

A aby to nevypadalo, že mám jen dotazy na kosmetiku 🙂, tak připojuji taky jedno triko s tučňáky - ještě u krku není prošité, tak se to tam vlní. Akorát jsem vzala jen půl metru a nedošlo mi, že na příští zimu už z toho asi těžko ušiju triko pro tříleťáka, tak asi využiju nápady @kuna a ušiju je příští rok asi podobně. 🙂

zikie
10. feb 2014

Tak se mi podařilo sehnat 2x missha Perfect cover 21 a 23 plus vzorek nějakého se šnečím sérem. Ja jsem si koupila tu 21ku. Můžu poslat obyčejně poštou,nebo po manželovi po Praze,já už asi moc cestovat nebudu.

amelie123
10. feb 2014

ahojte baby. Cosi hladám po nete a mozno niektorá z vás to tiez sije, tak som sa prisla spýtat. Zhánam cestovnú podlozku na prebalovaie. pratelnu. Nesije take niektora z vas? Dakujem za info🙂 🙂

stassy
10. feb 2014

@zikie Ja mam ted nemocne vsechny holky, tak se nikam nedostanu,ale pristi tyden uz snad budeme ok,tak bychom se mohly sejit s dalsimi zajemkynemi a okouknout. 🙂 je nekdo,kdo si chce vzorecky vzit k sobe dobrovolne? 🙂