icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

barcav
10. feb 2014

@jief 😀 tak není zajímavý, je hezký 😀 akorát já taky radši výstřihy, velké výstřihy a přes to mikinu 😀 😀
já myslela zajímavý jako zajímavý hlavně tu aplikaci, že jsi dala ten knírek doprostřed toho kvítku 😉
@lenasss krásný , copak je ta červená kostička za matroš ?
@winnyfred nádhera, ještě spamuj 😀 chci se kochat

lenasss
10. feb 2014

@barcav flanel,ale ještě ten pravý komunistický 😀 😀 jen mě mrzí ,že jsem ho našla tak strašně mááálo 😠

laeela
10. feb 2014

@sinala vždyť by ta cedulka neklamala - jsi česká ruční výroba. 😀

a_lexa
10. feb 2014

Holky, vy už máte látky z Unuo? Já pořád čekám ☹

Jinak když už jsem u těch větnamců a spol. tak se stačí kouknout na obchody do OR ..... třeba takové Sportisimo 😀 😀

laeela
10. feb 2014

@a_lexa já mám. Dostala jsem před týdnem? Ten čas utíká, já to nikdy nedokážu odhadnout. 🤐

mooncaa
10. feb 2014

@a_lexa Já taky nemám látky z Unuo, jsem dostala mail, že se někde toulá balík s tučňákama a jestli chci počkat nebo si místo nich vybrat něco jiného, ale že nemám odpovídat na ten mail. Tak čekám.

zuzkasim
10. feb 2014

@a_lexa
@mooncaa Taky čekám, dostala jsem stejnou nabídku jako Mooncaa, tak jsem si k tomu vybrala další látky a stále čekám... Na hory odjíždíme v sobotu, chtěla jsem všem dětem na ně našít tyčňáčí trička, tak to bude asi až na příští rok☹ Akorát nejstarší už asi nebude příští rok o tučňáky stát.

jieff
10. feb 2014

@barcav @bury ja vim, ze jste to myslely hezky -moc dekuju!to jen jak mam to slovo zazity 😉třeba dneska jsem mm řekla, ze Geislerova vypadá luxusne (beru to jako pochvalu).on se ohradil, ze mu jako slapka neprijde -jeho výklad slova luxusní je uplne jinde.. .

a_lexa
10. feb 2014

@laeela jéé, ty se máš....já chci takýýýýýý 😉
@zuzkasim @mooncaa 😕 Já jsem žádný takový mail nedostala 😨

a_lexa
10. feb 2014

@jieff 😀 😀

veluska8
10. feb 2014

Děvčata prosím, mohly byste mi poslat odkaz jak ušít bodýčko? Děkuji mnohokrát, budu ráda.

veluska8
10. feb 2014

@petkasv Děkuju moc! 😀

macin73
10. feb 2014

Mně došel balíček minulý týden, den nato další (ten už jsem nečekala), takže jsem ho nechala rovnou poslat zpět... tak možná byl některé z vás... já tučňáky vzdala a vzala místo nich ty velryby 😎

arlette
10. feb 2014

@lenasss krásné vše, hlavně pyžamka 🙂
@winnyfred nádhera!!! dobrý nápad s tou kraječnou, škoda, že na to zapomenu, až budu zas něco šít pro naši Gabru@jieff knírové triko je super 🙂 Strašně nápadité 😉
@kuna všechno krásné, ale tučňáci mě uchvátili nejvíc 🙂

co se týče líčení, tak já musím neb jsem jak vyblité lečo :-P BB krém sice nemám, ale používala jsem kdysi od avonu krém , co plnil stejnou funkci. Nicméně, čím jsem straší, tím víc toho na sebe musím matlat, tudíž teď už jedině silná vrstva makeupu 😀
Jinak bych taky řekla, že @petkasv má zdravíčko´, rtěnku a i trochu stíny, ale když říká, že ne, tak ne 🙂 Hold, někomu příroda nadělila víc a na nás některé už asi nezbylo, no 😀 Jako já kdybych šla ven nenalíčená, tak způsobím asi veřejnou paniku, takže to radši neriskuju :D

unuo už mám taky dávno doma, je to tak 14 dní.

arlette
10. feb 2014

ještě nějaký výběr z posledního snažení
- tričko pro sousedovic děvče
- oboustranné čepice pro kluky
- tepláky na přání
- tepláky pro našeho dádu, ani sundat je nechtěl :D

petkasv
11. feb 2014

@arlette ty brďo, vy mě už štvete, rtěnku žádnou nevlastním, neb mám ústa jako rodilá afričanka, a když si dám barvu na hubu tak vypadám fakt jak domorodec, ještě kost do nosu a je to 😀 stíny na oči nemám taky, kvůli tomu že mám brýle, stejně by nebyly vidět 😀 ale vlastním tužku na oči, bohužel nejsem schopná dokopat se k tomu jí ořezat, tak je z ní pahýl který se fakt nedá použít, možná tak akorát na vyškrábání očí 😀 a o zdravíčku jsem psala, že si ho teda koupím 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 víte co nevlastním a co mě trápí fakt jako hodně tak to jsou PRSA, z mých krásných trojek se stalo něco co je menší než čočka, nebo hrášek a to musím dolaďovat podprdou a to je smutný 😀

crawler
11. feb 2014

@winnyfred spamuj😉 chci se kochat 😵

zabza40
11. feb 2014

@petkasv tak uděláme hromadu na PRSA 😀 😀 😀 😀 😀
Když jich bude hodně tak určitě bude sleva veliká 😀 😀 😀

crawler
11. feb 2014

@lenasss ty pyžamo jsou bomba!!! a vše nej malýmu k narozkám dodatečně😉

zuzkasim
11. feb 2014

@petkasv Já zdědila hrudník po tatínkovi rovnou, skoro trojky mám akorát když kojím, tak jsem si to teď naposled užívala, protože přikrmuju a prsa se zase pomalu zmenšují. Jako štve mě to, na druhou stranu nikdy si žádný chlap nestěžoval... Kdyby se mi celkově podařilo tak 5kg navrch, tak bych byla nejspokojenější a ani po prsách bych netoužila🙂

lanka
11. feb 2014

Mě na tom hlavně štve - že bych mohla nosit všechny šaty co mi pasovali před těhu, ale nemám do nich ty prsa - takže za mě - přidávám se k hromadě.... potřebovala bych z těch mých -1 udělat aspoň nulky 😀

zojec
11. feb 2014

baby, mam otazku ohladom velurovych nazehlovaciek.. ako sa spravaju v susicke? lebo mam tu take jedno kupenske tricko a na nom velurova nazehlovacka po par suseniach vyzera dost biedne.. kazdopadne nie ako velurova 😖 mam radsej susit na susiaku?

laeela
11. feb 2014

@petkasv my tě neštveme, my ti jen závidíme.
Já bych ti kus svých prsou klidně věnovala, mě mé velké rozčilujou. 😀

laeela
11. feb 2014

@petkasv akorát nevím, jestli by se ti líbily visací, které se do podprdy rolují. 😀

lip72
11. feb 2014

jemi@ veliká gratulace k synovi 🙂 hlavně ať jste zdraví 😉

lenasss
11. feb 2014

@crawler děkuji 😉

laeela
11. feb 2014

Tak jsem se rozhoupala a objednala kráčející patku v patchworkové sadě.
Chtěla jsem z Amazonu, ale nakonec jsem zjistila, že je to jedna ze skupin zboží, které amazon do zahraničí nezasílá, mají tam nějaké omezení, netuším proč.
zkoušela jsem amazon.de a to samé, navíc byla sada o něco dražší.
Po půlhodině jsem to chtěla vzdát a objednat jí nakonec tady za tu vysokou cenu, ale pak mi to nedalo, vygooglila jsem nějaké obchody v uk se šicími potřebami a našla jeden, který zasílá do zahraničí, platí se kartou a sadu měli za stejnou cenu jako na amazonu.
Připočetli mi tedy dph, ale poštovné je v přepočtu jen 150 korun, takže celkově jsem ušetřila 500 korun. V e-shopu tady mají poštovné stejné - 150 korun 🙂

A už se nemůžu dočkat, až jí vyzkouším, navíc je tam průhledná patka na aplikace a další patky, které ještě budu muset zjistit, na co jsou 🙂.

laeela
11. feb 2014

A ztratil se mi někde na cestě balík s vlnou z Německa, už jsou to skoro dva týdny, co jej odeslali. Tak jsem včera psala na e-shop, co mám dělat a oni téměř obratem odeslali, že zboží posílají ještě jednou a víc se nemám starat, vyřídí si to sami. 🙂

aerin
11. feb 2014

@petkasv haha, ty ze nemas prsa?😀 ja kdybych si oblikla nektere tvych tricek, tak byste se asi posmaly 😀