icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bury
13. feb 2014

@berenika39 - ty jo ty jsi hotovej Colombo 😀

bury
13. feb 2014

@berenika39 - jen mě teda mrzí, jestli už i tady na týhle diskuzi je někdo "smyšlenej" a dělá si z nás dobré ráno 😒 tak nějak jsem si myslela, že se nám to vyhne.

sinala
13. feb 2014

@bury ona existuje reálně🙂

bury
13. feb 2014

@sinala - a "jen" se chlubí cizím peřím? ☹

bury
13. feb 2014

a tady jsou ty šatičky z draků, které sem @winnyfred dávala nedávno http://sylvi-naeht.de/?p=83

winnyfred
13. feb 2014

promiňte z nikoho sem si srandu dělat nechtěla dané věci jsem ppodle předlohy ušila, ale protože se mi nedařilo je takhle hezyk nafotit tak mě napadlo si originál vypůjčit a ted mě to opravdu velmi mrzí opravdu jsem tím nikomu nechtěla způsobit újmu ani nic jiného a velmi svého činu lituji..... ☹

rammar
13. feb 2014

@winnyfred tomu můžem věřit,ale taky nemusíme 😕 mělas to říct narovinu,že to není Tvoje a ne si tu vymýšlet a dělat z lidí s prominutím úplné idioty 🙄

winyanka
13. feb 2014

@winnyfred omlouvám se, ale nedá mi to nereagovat na to, co jsi teď napsala. I kdyby byla pravda, že jsi to ušila. Věci s takovýma aplikacema nejde nikdy ušít stejně, už jen jde o tu povedenost a každá věc je originální, takže i kopírování obrázků (byť jsi to třeba doma podobně ušila) je minimálně nemorální. A pochybuju, že POKUD jsi to šila, tak to bylo na chlup stejné, ze stejných látek atd. Nicméně na naší diskuzi jsi nám nedokázala ani napsat a omluvit se za obelhávání. Ale jde třeba i o nabídku prodeje střihů Petře z unua, kde by to byl vrchol drzosti a další a další věci, ve kterých jsi nám lhala. Nevím, co Tě k tomu vedlo a nechci Tě soudit. Jen to nechápu a opravdu mi z toho není dobře.

winnyfred
13. feb 2014

@winyanka ano tma sem se k tomu nevyjádřila a moc mě to mrzí...to co jsem udělala je neomluvitelné a já se nemám jak omluvit ani obhájit a vaše rozhořčení je na místě, ale i přesto se omlouvám

winnyfred
13. feb 2014

@winyanka ještě k té Petře ta mi to nábídla, ale já to odmítla

bury
13. feb 2014

@winnyfred - teď už si z nás neděláš srandu, ale opravdu pr.el 😝 😔 promiň, ty si tady necháš "plácat po ramenou", jakou jsi udělala krásnou aplikaci, dokonalou, nikde nitka navíc. Holky po tobě chtěly šablonu a ty klidně napíšeš, že pošleš, přidáš další "kradené" výtvory a pak máš tu drzost se omluvit, že ti to nešlo nafotit??? Je mi to fakt líto, že i tady musíme řešit takový věci.... Tohle není o tom, jestli je dokonalá fotka, ale o tom, že sem dáš svůj výtvor... 😢
Když tu dneska přistanou fotky tvých výtvorů, které si ušila podle těchto vzorů, tak prosím .... potom jsem za sebe ochotná to hodit za hlavu, ale jinak ti nevěřím ... ani ty omluvu. Ale není to "moje" diskuze, takže rozhodně to tu nezávisí na mém názoru.

winnyfred
13. feb 2014

@bury ano já tě chápu....a nevím co bych ted měla udělat

lenavos
13. feb 2014

@winnyfred však @bury psala, co máš udělat

bury
13. feb 2014

No ale díky pirátovi jsem našla tohle: http://www.enemenemeins.com/search?updated-max=...
Holky neviděly jste někde tuhle raketovou látku na prodej? U nás teď rakety fakt frčí, takže by se mi hodila, ale nikde jí nemůžu najít ☹ jen přímo na lillestoff.de

winyanka
13. feb 2014

@winnyfred bury ti to napsala, skoč do skříně a vyfot tu hromadu věcí, kterou jsi ušila, byť to nebude super fotka, určo to všichni oceníme.

winnyfred
13. feb 2014

@bury ale já ty fotky nemám uložené a nemám to čím nafotit, ale ted už opravdu nevím.... ☹

winyanka
13. feb 2014

@winnyfred tak to je opravdu škoda, ty nemáš ani určitě foťák na mobilu viď. 😎

winnyfred
13. feb 2014

omlouvám se prostě tuto podmínku ted splnit nemohu proto bych ráda z koníka odešla sypu si popel na hlavu a znovu se všem omlouvám já to vážně nemyslela zle a je mi ze mě samotné špatně když jsem toto udělala nějak mi nedošlo že je to vlastně blbost záviděla sem holkám které to mají všechno super a do puntíku a moc si přáala to mít také takové a být chválena toto mi zastínilo úplně to že je to naprostá hovadina a že se toto nedělá

bury
13. feb 2014

@winnyfred - já nechci být hnusná, ale už mi tu nepiš. Já jsem ti k tomu svůj názor napsala. Jestli nám chceš něco vyfotit, tak to udělej, jestli ne, tak ne 😉

saaralota
13. feb 2014

@bury měla jí ally, ale má vyprodáno http://www.allyfabrics.cz/www-allyfabrics-cz/es... . Je to Lille http://www.minimenschundco.com/epages/62615212.... tak třeba až bude další hromádka... taky se mi líbí 🙂

Ke zbytku se radši nevyjadřovat, ach jo, že to má někdo zapotřebí...

saaralota
13. feb 2014

Holky, a nevíte co @allymally , už by měla mít zhruba termín, ne? 🙂

bury
13. feb 2014

@saaralota - jo u Ally jsem jí právě viděla, zajásala a prdlajs 😢 Je to super - už pro takový ty větší kluky. No a rakety u nás fakt frčí. Na aplikace si moc netroufám, že bych zkusila udělat raketu na nějaký tričko. No ale možná 😉 Malej by měl radost.

bury
13. feb 2014

@saaralota - má v blogu termín za 2 dny 😉

saaralota
13. feb 2014

@bury no už se tu pár dní neobjevila, tak si říkám, jestli už to třeba nemá za sebou 🙂.

ellysa
13. feb 2014

@kuna krásne žabky, môžem sa spýtať z čoho sú tie sukienky? niečo také som chcela dcérke urobiť-angelinu balerinu s takou sukienkou

a tá kauza čo tu je, baby ja som na MK už en kvôli trom témam, pretože v poslednej dobe sa tu dejú také veci, že mi je z toho zle a toto je jedna z nich a zasa budem uvažovať či radšej nezrušiť konto, len kde budem brať také super rady a inšpirácie 🙄

laeela
13. feb 2014

@winnyfred tak sis vychutnala svůj den slávy, posbírala palce nahoru a asi to za to nestálo co?

Já teda radši svoje křivé a nedokonalé šití, než takovou ostudu. 😉
A to si ještě pamatuju, že jsem dostala "líbíky" i za svůj téměř první šicí výtvor, který bych se teď už styděla dítěti i obléct. 😀

koki_melo
13. feb 2014

A není to jedno, že je to stažené??? Málokdo si nakreslí a vymyslí svůj origoš a stějně se pak na to někdo podívá a řekne..".tydle voči už sem někde viděl..."

Nejsem si jista, zda @winnyfred tvrdila, že ty aplikace sama vymýšlí a kreslí...bez ohledu na to, ušité je má krásně...já bych to zas tak nehrotila...kdo je bez viny, ať hodí kamenem...ja pro změnu pajcla jejího psa 😝 ...teda polopajcla, neudělala jsem mu prdelku.

winyanka
13. feb 2014

@koki_melo špatně jsi to pochopila. ani jednu věc, kterou sem winnyfred dala ona neušila. Všechny ty fotky stáhla z jiných servrů a chlubila se tím, že to ušila ona.

ellysa
13. feb 2014

@koki_melo tam nejde o to, že je to prebratá aplikácia to asi robia všetci, že niečo pajcnú, čo sa im páči, ona to asi vôbec neušila a stiahla fotky z netu a chváila sa že je to jej práca

koki_melo
13. feb 2014

@laeela mě třeba upřímně naprdlo, že když sem dám ušité hadry, tak s bídou nasbírám 30 lajků za dva tejdny, ale když jsem tu prdla pecen chleba, tak se všichni mohli ulajkovat. Tak si říkám, jestli bych se na to šití neměla vyprdnout 😀