Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Syn roste jako z vody, na hory je potřeba pyžamo, ve kterém nebude vypadat, že ho ukradl mladšímu bráchovi. Dostala jsem pěkný kostkovaný krep, ale na celé by stejně nebylo, jednobarevné tričko jsem nesehnala, tak jsem vylovila moje staré, nenošené, rozstříhala, zmenšila, sešila, doplnila aplikací a je hotovo.
@anastazieb to je fakt, že ty ostatní bych asi moc nevyužila. Dík.
@petkula u Sufika na blogu je ta vlevo kovová a vpravo plastová. Jde tam o to uchycení k tyčce stroje (tím šroubem). Když je to jen plastové, tak se to může ulomit, proto je lepší kovové.
@anastazieb díky moc, až teď jsem si všimla toho plastového vnitřku 😉
@sufik já si taky myslím, že to ISO je zbytečně vysoké, podle toho co mi vysvětloval brácha,pokud fotíš ve tmě, je dobré vysoké ISO, ale pokud fotíš venku, na světle, čím menší tím lepší 😉 pak záleží na fotáku, jak už jsem psala mám dva a jeden při ISO800 fotí krásně, ale u něho si můžu nastavit mnohem víc věcí najednou, ten druhý, automat, při ISO 800 fotí kostičkovaně, a je to hrozný, pak být tebou dávám pozor na to zmenšování, mě osobně se toto nestalo, vždy musím pohlídat aby i pidi fotka měla vysokou kvalitu, Ale to je asi o programu já dělám v adobe photosop a pak tu mám spec. program na úpravu fotek
@petkula - já mám kráčející patku týden a právě díky Sufik-blogu jsem kupovala s tím kovovým úchytem. A přidávám se k názoru holek, že tolik patek je k ničemu. Já jsem dostala nějaké ke stroji a moc to nevyužiji a teď, co mám nandanou kráčející, tak se mi to taky nebude chtít sundavat 🙂 Takže radši ty peníze investuj do té s kovovým úchytem, než do levnější plastové 😉
@sufik1 Vysoké iso, 3200 je strašně moc, na průměrný foťák jsem fotila v exteriéru iso 100 - 400, na lepší 800 a až teď si můžu dovolit u EOS 70D fotit na 4000 a není to zrnité. Víc už ani já u toho svého nedávám. A možná dlouhý čas, máš to občas mázlé. Pak může být problém špatné světlo, možná protisvětlo, přijde mi, že základní problém fotky je, že pro fotku nebylo dobré světlo. A dobré světlo je základ dobré fotografie 😉 Foťák to kompenzoval tím Isem, pokud teda fotíš na manuál.
teď tu bádám nad coral fleesem...co je líc? Ty kratší, nebo delší chlupy? To kratší je takové upravenější...tak asi to...ale fakt nevím...???
tento týden jsem si potřebovala vyčistit hlavu, takže jsem zvolila terapii u stroje. Sice nevím, jestli je blahodárné, že mám díky tomu kruhy pod očima 😀 😀 😀 , ale trička se starší dceři líbily 🙂. Ty růžové jsou stejná velikost, jen je to focené pod úhlem a jedno vypadá menší. Modré je pro syna. Nohy žábám volně visí, na fotce to není vidět.
a jdu se naučit fotit, kvalita fotek je fakt strašná 😀
@winnyfred
Ahoj. Já už viděla toho piráta někde jinde. Stažené? Třeba se pletu, ale vloni jsme hledali pro syna pirátský komplet na karneval, hledala jsem všelijaké motivy, a tohle jsem už viděla. Tak nevím, co si myslet.
http://aennietauscht.blogspot.cz/2012/01/ich-ba...
@berenika39 hm, tak to je fakt zajímavý, jen nevím, zda se k tomu winnyfred vyjádří. 😉
bohužel nejen pirát byl stažený 🙄
@berenika39
u nás na diskuzi na emimi na to holky taky přišly 😕

@sufik1 a jak teda zmenšuješ???? Mě se teda tohle nikdy při zmenšení fotky nestalo, vždycky hlídám to aby kvalita zůstala stejná