Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Teda, já jsem v šoku... Prý se nemáme v tom už pitvat, ale mě teda přijde, že pokud se tu něco takového děje, tak přece není nemorální se k něčemu nemorálnímu, co se nás emočně dotýká, vyjádřit. Já bych z toho aféru nedělala z toho důvodu, že o tomhle bohužel anonymní internet je. Někdo krade fotky a vydává je za své, někdo krade příběhy a vydává je za své, hodně lidí krade texty a vydává je za své a internet je taková schovka pro lidi, co nejsou spokojený sami se sebou a potřebují únik ze svého života a vydávají se za někoho jiného, protože pochvaly a ocenění v běžném životě se jim nedostává a tak touží alespoň po imaginárním ocenění. Je to asi forma útěku a terapie.
Tohle je prostě pro nás jen setkání s realitou. Stejné jako bylo kdysi, když jedna osoba okradla holky na hromadách, ztratila se a nevrátila přeplatky. Taky potkání s realitou a od té doby jsme opatrnější. Na jednu stranu škoda, že se sem vkrádá nedůvěra a na druhou stranu je to dobře, protože na internetu se nedá věřit nikomu, koneckonců ono i v reálném životě je člověk často překvapen, vedle koho žije a jaký ten člověk je. Já jsem teď o dvou snad nejbližších lidech ze svého okolí zjistila, že jsou úplně jiní, než jsem si celý život myslela. Tak jak to může být na internetu jinak...
Rozčiluje mě na tom ten fakt krádeže fotek, protože jsem to sama zažila a sama fotky dělám a tohle opravdu zamrzí a nas... To asi tomu, kdo to dělá nějak nedochází... Protože naše dílo, co ušijeme a u mě i fotka, co vyfotím, je naše dítě a když nám ho někdo ukradne a vydává za své, bolí to.
Myslím, že je dobře, že se pravda vyjevila, nikoho bych nelinčovala, tohle prostě k internetu patří a bohužel to asi patří i sem do této diskuse, ač je to škoda. A já si vždy hodně cením toho, když sem někdo dá fotku něčeho úplně obyčejného, nedokonalého, špatně vyfoceného, ale má z toho radost, když je to třeba první tričko, co v životě ušil, první plenka. Ta autenticita je super a je super to, že se pochlubíme i věcma, který nejsou dokonalý a máme z toho radost, protože jsou prostě naše.
@elixia Taky jsem podlehla panice, že bez BB krému se nedá žít 😀 😀 😀 😀
@koki_melo On ten pecen chleba tady mezi těma hadrama prostě dominuje, to se nemůžeš divit 😀 A já teda lajkuju dost chaoticky...
@bury @laeela jinak s tím, co jste psaly, souhlasím...
Btw. dostaly jste Valentýna z Unuo, mě to přišlo tak cynicky trefné 😀 😀 😀 Skoro bych z toho nechala udělat nějakou placku, ale asi by se nehodila na kočárek, co? 😀
@caramilla Jo jo, je to asi jediná valentýnka, kterou dostanu🙂 Radši bych teda od unuo dostal něco jiného, ale to asi Peťa nevlivní... (tučnáci se ještě pořád loudají na cestě). Dnes za mnou přišel synek prvňák, že by chtěl oblíbené spolužačce dát přívěšek, jestli mu ho na zítra pomůžu zabalit🙂 Přišlo mi to krásné.
no a nechala som sa ukecat na plienky, ved aspon dominam naskreckovany pul a teeeeda.. musela som vyguglit navody, elbo som aj zabudla ako sa to robi :D a tych patentiek... uff.. je to makacka za relativne malo penazi.. 😖
Teprve ted jsem měla chvilku sem nakouknout........ A NESTAČIM se divit 😨 😨 😨 😨 Ani to nijak nekomentuji... ☹ ☹ ☹ ☹
Teda, tu sa dejú veci 😒
@palosek No, za pár, já tento týden dělám od rána do večera faktury atp. Ale už to budu mít a snad zítra už odešlu podklady pro DAP učetní, aby mi to dala do formulářů a skočím s tím příští týden po úřadech, protože pro mě je odstrašující představa, že porodím, mám temno v mozku a musím dořešit papíry. To jsem včera přemýšlela, že kdyby náhodou něco, tak to, že nemám ani jedny dupačky ve skříni mě stresuje míň jak ty papíry, protože dupačky ti vždycky nakonec někdo půjčí nebo vypere, ale faktury a DAP za mě fakt nikdo neudělá...
Já nemám připravené vůbec nic a už mi není moc dobře, tak ani nevím, zda z té výbavičky ala caramilla nakonec něco bude, ale něco jsem objednala na mimibazaru 😀
@zuzkasim My Valentýna programově neslavíme 😀 (= je to o příležitost v roce méně být zklamaná z toho, že manžel slovo kytka považuje za sprosté 😀 ) Dneska mě na radiožurnálu pobavil příspěvek, že drtivá většina milenců by místo dárku k valentýnu radši sex a pak že lepší dárek je čokoláda než kytka 😀 😀 😀 Tak já jsem asi divná, já bych z toho všeho volila nejradši tu kytku 😀
TO se synem je dojemný 😎
Zdravím... přemýšlím tu horem dolem a nechce se mi to zkoušet, co kdybych to zkazila 🙂 tak se ptám na již vyzkoušené... náplet na těhotenské softshellky má cenu nějak tvarovat, aby na břichu byl vyšší? 😉
Holky, byla jsem v MTX a látky budu mít nachystané na pondělí.
holky a ta kráčející patka z tenexu se asi nedá koupit v ČR, že? A má fakt ten kovový úchyt, nechápu, že je tak levná - oproti jiným značkovým a navíc s plastovým úchytem.
jejda koukám jako výr co se to tu děje. Já sem jen nahlídnu nedělá mi sezení u pc moc dobře, celkově sezení.
nemáte čirou náhodou některá OL pfaff hobylock 4752 ? prodává ho jedna paní tady v okolí za 6000, tak bych na něj koukla. sice použitej stroj je risk, ale do novýho se mi investovat nechce...

@mamata děkuju už mám 🙂