Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70, @zojec a jaká je to vlastně značka? Tenex je jen obchod nebo je to zároveň i značka té patky? To poštovné do ČR bude asi dost drahé 😒
@papajka7 krásna maska, ja sa chystam od zajtra na Nema- teda predpokladám, že to je podla toho strihu- januárová Burda2014? Nechám si uloženú fotku na budúci rok- super inšpirácia 🙂
@papajka7 vyborne !!! A fakt vtipna maska 🙂
@papajka7 ...ešte otázka, s čím si to prosím Ťa vypchávala? Natrhala si vatelín a koľko si ho asi spotrebovala? Ďakujem
já mám kráčející patku s kovovými úchyty normálně z nej-šicí-stroje - tuhle http://www.nej-sici-stroje.cz/prislusenstvi-k-s...
jde i na janome a brother, šlape zatím skvěle. Napoprvé mi poslali jinou, s plastovými úchyty, ale reklamaci vyřešili bleskově, za poštovné mi přidali 20 cívek, takže celkově spokojenost maximální s patkou i e-shopem
taky mě čeká maska, naše první. Ale nic orogonálního to nebude, jen ovečka. Vojtovo nejoblíbenější zvíře. Miluje knížku o ztracené ovečce, písničku o ovečce, na chalupě chodí koukat na ovečky u sousedů.. A k tomu Timmy 🙂 takže volba je jasná 🙂 Sám mi ještě neřekne, co by chtěl, tak snad bude spokojený.
ještě vás holky poprosím - co je při výběru OL důležitý, na co mám koukat? aby měl diferenciál a ještě něco?
sakra kéž bych mohla jít a koupit si ten Brother, co tu hodně máte 😀 😀 a nemusela vybírat ☹
@bury Já jsem neslyšela nikdy nikoho na svůj overlock nadávat. Kamarádka má Janome, tuším ten nejlevnější, protože nevěděla, jestli ho využije, 2 roky (no možná už to budou 3) ho nakonec používá k podnikání a maximální spokojenost. Já před lety šla do nejlevnějšího na trhu - Zetina, spokojenost. Mamka má přes 20 let Berninu, taky bez chyby... Bude tvůj a musíš se s ním ty sžít. Každý stroj se chová malinko jinak. Ať ti paní ukáže nejen navlékání nití, ale i jak schovat nůž, jak se nastavuje šířka stehu, jak funguje ten diferenciál, jak má vypadat správný steh, zkusit potočit jedním - dvěma kolečky napětí nitě a co to udělá... Já když jsem si svůj kupovala, prodavačka se mi v obchodě hodinu věnovala a ukazovala, zkoušely jsme a to jsem uměla ovládat ten mamčin, ale je fakt, že jsem na něm jen převlékala nitě, o nastavení se doma starala mamka, ostatně byl její zdroj obživy🙂
@bury nevím, jestli to byl přesně tenhle, ale jedna holka na OL Pfaff docela nadávala, že je to složitý krám... Nakonec si koupila Brother a je spokojená. Podívej se na nějaký videa na youtube, jestli najdeš a zkus porovnat. Já jsem jinej OL než svůj Brother neviděla 😀
@papajka7 fakt super!!!
Holky, jste moc hodné, že na mě myslíte 🙂 Já doufám, že si to užiju, neboť je to asi naposledy, třetí prcek by byl zcela neplánovaný 🙂
A našito nemám ☹ Já to nestihla. Udělala jsem si kolečka do podprdy a jedny dupky, ale našiju bodynka ve větší velikosti a nějaké ty tepláčky a kraťásky. To bude mít na delší dobu 🙂
A soucítím s Peťou 😉 Já ty faktury taky dělala a vše kolem. Ale já to mám naštěstí až do června, tak je ještě čas, ale už jsem to chtěla mít z krku, děsná otrava ☹
Jinak zde je inspirace z Ottobre http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2014_2/i...
@bury Já se ve strojích tak nevyznám, ale jen jsem ti chtěla napsat, že jsem ten Brother 3034 kupovala na podzim v akci za 7100,- . To už oproti 6 tisícům není takový rozdíl a je to stroj, se kterým je tu spousta lidí spokojená, úplně nový a se zárukou. Tak bych možná počkala na nějakou akci...kupovala jsem na unuodesign.

@bury to není nic složitého, ať ti paní ukáže jak se navlíkají nitě, dá ti tam dvě látky a ušije a uvidíš 😀