Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahojte,idem k vám dnes po radu-coverlock-janome alebo brother???Aký je medzi mini rozdiel,alebo ani vlastne nie je?Neviem sa rozhodnuť ktory mozno v kratkej buducnosti by mal u mna zakotviť a makať:D!
@timkoemkamatko ano ano bol to nemo,ja som sa na neho pozrela a hned ma napadol vrtulnik,napr.mama si to nevedela predctavit 😀
@timkoemkamatko dutym vlaknom,tie gulocky som mala doma ,a dost sa tam voslo,no presne neviem nevazila som
baby dakujem za vsetko, dobre sa to cita 😀 ,maska prezila,nechavam chalanom na hranie ,este budem musiet dosit neake policajske auto,si objednali k tomu 😝 ,no nie su narocny ti nasi chlapci 😅
baby mam blbu otazku,az po usiti zopar kuskov z upletu,som sa docitala,ze som mala sit pruznym svom,tak som to vyskusala na kusku latky,ale mne az taky pruzny nepripada,mam ho zle nastaveny,alebo ako ma vlastne vyzerat,lebo som to nikde nenasla.Nevlastnim overlock,len klasiku toyotu 🙂
@jitu22 paní z nej-sicich strojů mi hned odpověděla, že neví, jestli patka bude sedět i na jiné stroje než na Ladu, tak teď nevím, jestli to mám risknout a koupit ji. Tys věděla, že ti bude sedět i na tvůj stroj nebo s´to prostě zkusila a vyšlo to? Jinak, přímo na Toytu jsem našla toto a tam je ten úchyt plastový, že? Já to z té fotky prostě nepoznám ;-o
http://www.sici-stroje.com/patky-pro-sici-stroj...
@petkula tenex je nazov firmy, znacka je nejaka no name :D predpokladam ze made in china 😉
@bury inak tiez suhlasim s babami, ked uz mas 6tisic, tak to uz naozaj aj novy OL do tej sumy pomestis.. napr. nedavno bol aj singer v akcii v lidli.. tu stal tusim 150€ ja tie nemam brother, ale silver a som naozaj veeelmi spokojna 😉
@papajka7 tu snad uz ani nie je co dodat 😀 😉
Baby prosim o pomoc...
Moja mala juniorka 1,5 roka bude mat v jaslickach svoj prvy karmeval a netusim co aku masku.
Je este dost malicka a navyse to budu mat uz vo stvrtok. Najlepsie nieco nenarocne rychlo usite 🙂)
Dakujem
@zojec @caramilla @saaralota @anastazieb @zuzkasim - holky díky moc za názory.... já právě chtěla dát max. 5 tisíc, protože opravdu šiju málo a nepředpokládám, že bych šila někdy fakt hodně (i když nikdy neříkej nikdy, že jo 😀). Ale tak nějak mi ten OL prostě chybí. Já už paní napsala, že ten pfaff ne - nakonec mi přišlo i divný její jednání ve smyslu "kup a nevymejšlej, je to super nabídka". Takže budu sledovat nabídky, jestli třeba chytnu něco výhodně a asi fakt radši půjdu do nového.
@zuzkasim - to je výhoda, když se kupuje stroj v kamenném obchodě. Já to mám všude daleko, takže asi budu muset koupit přes internet.
@bury Ono je to těžké, před 7 lety nebyl žádný overlock pod 10 tis (to jsem si ho kupovala já), takže ten její mohl stát třeba 12tis a chce za něj polovinu... Dnes jsou ty ceny jinde. Já bych předpokládala, že při osobním prohlédnutí se zkusím zeptat, jestli by s cenou nešla níž nebo jestli třeba nepřidá krabici nití🙂 Ale jestli má takové jednání, tak to smysl nemá.
@diapozitiv01 a co třeba nějakou škrabošku: http://www.petitpoulou.com/2012/02/diy-masques-...
Já jsem dělala nejdřív toho lva ale pro nás byl už malý - je to právě tak pro 12-18 měs. dítě. Pak jsem šila sovu a škrabošku jsem si zvětšila na 150 %, tak už pak byla dobrá.
Anebo jsou papírové škrabošky na vystřižení v únorovém Sluníčku - jsou tam čtyři: medvěd, kocour, japonka, indián.
@bury jestli bys ho využila jen občas - jako třeba já, tak bych možná zkusila počkat, až bude v Lidlu zase Singer. Vyšel na 3,5 tis. a já bych si normálně OL nekoupila ale když byl za tu cenu, tak jsem neodolala a zatím jsem spokojená. Kdybych šila hodně, tak si ho taky nekoupím, to bych si taky koupila zde tolik doporučovaný Brother 😉 ale na to mé šití mi stačí a jsem za něj moc ráda. Zrovna včera jsem s ním obšívala soví peří (na karneval) a říkala jsem si, jak je fajn, že ho mám protože mi hrozně urychlil šití.
@zuzkasim - ona ho prý má jenom rok a vůbec na něm nešila. Ale účtenku ani krabici už nemá, takže to je pak těžký, když nevíš historii toho stroje 😒 prý ho kupovala za 12 - přesně jak píšeš. Já koukala, že oni ho ještě někde mají a opravdu je nový takhle drahý 😝 ale nevidím na něm žádné velké výhody. To ten Brother 3034 mi přijde lepší.
My jsme hrozně blbej kraj, žádnej pořádnej obchod, servis .... 😝 a ani nikoho osobně neznám, kdo by šil a mohla bych to s ním řešit, OL si u někoho ošahat a tak 😢
@petkula - díky za názor 😉 já mám u toho Singru akorát strach z toho, že je to celý umělohmotný 😖 Já si ho můžu koupit v Německu v Lidlu / Aldi - taky ho tam mají a vyjde ještě levněji... Je zase pravda, že ta cena je fakt dobrá. No sakra to je rozhodování 😀 Nejdřív jsem si říkala, že počkám, až se přestěhujeme a budu mít svojí pracovnu, ale jsem nějaká nedočkavá 😀
holky, omlouvám se, bude teď asi ještě dlouho otravovat s tou kráčející patkou 😉 Našla jsem ještě tuto: http://www.sici-centrum.cz/patka-kracejici-vrch...
Ten úchyt je asi plastový, že?
Holky, nezkoušely jste některá dělat vnitřní začištění mikiny vzadu kolem krku lemovací gumičkou (napůl a prošít)? Nemám žádný úplet vhodné barvy, jen tu gumičku...ale nevím, jestli to není blbost? Co myslíte? Napadá mě, že by to mohlo škrábat...případně dělat nějakou neplechu při šití....??
@petkula jestli Ti pasují univerzální patky, bude i tato. Nevím, jak je to teď ponovu s vracením zboží do 14 dnů bez udání důvodu, ale postaru bys prostě zkusila a kdyby to nesedlo, vrátila bys a oni by ti vrátili peníze. Já jsem se na to někoho ptala, ale už nevím, kdo to byl. .Ale říkal mi, že Lada má stejný systém upínání patek jako Janome, Brother a většina dalších běžně prodávaných strojů. Zkus zjistit, jak je to s tím vracením a já ych to asi riskla

@allymally jojo, taky jsem na tebe myslela, já teď 2. den tisknu, myslela jsem si, že jeden šanon nejtlustší, co měli v papírnictví bude na ten rok stačit, mám červenec a mám ho plný, to je fakt tak trapné někdy mám fakturu na 15 Kč 😀 😀 😀 😀