icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
14. feb 2014

@anastazieb Jako učetní stačí jen soupiska, já taky posílám jen excel soupisku výdajů, příjmů a pak dary na odpis od základu daně a částku zaplacených záloh na zdravotním a ona z toho udělá DAP. Ale pokud ti přijde kontrola, jsi povinna kontrole dát vytištěné faktury, ale to stačí vytisknout až když na to přijde, je to zbytečné tisknout takové tuny dopředu, když na to třeba ani nedojde. Ale jak to mám na 3 místech, tak to prostě chci mít srovnané a tada sedí to, už to má hotové a i do jednoho šanonu jsem to narvala, ale skoro jsem na tom teda skákala, aby se to tam vešlo 😀
@crawler manžel včera v 9 večer šel do kauflandu pro 2 balíky papírů 😀

petkasv
14. feb 2014

@caramilla slušný šanon 😀

petkula
14. feb 2014

@bury super, díky 😉 a větší je lepší proč?

bury
14. feb 2014

@petkula - no podle mě má větší tu díru, kterou jde jehla - takže nemusíš mít strach, že by ti nešel širokej cik-cak.

sinala
14. feb 2014

@saaralota @petkula originál je stejná jako neoroginál, já bych šla do té levnější, já jsem koupila draze, protože jsem měla strach, aby mi pasovala, ale ony asi jdou na všechny stroje

sinala
14. feb 2014

@petkula je to stejné

macin73
14. feb 2014

Holky, tak opět mohu něčím přispět, i když teda oproti ostatním jsem prostě holt věčný začátečník... ale snad se to už teď zlomí. Manžel mi v týdnu nanosil krabice s látkami do pracovny, takže jsem si je už konečně mohla vybalit z banánovek a hned je to veselejší 😎. Tohle tričko je část pyžama, které jsem nastříhala někdy v říjnu, ale jak jsme se stěhovali, stihla jsem ušít jen kalhoty a na triko se dostalo až teď. Ale pořád se s tím peru, když to dělám podle návodu, zdá se mi to lehce nelogické, ale zase jak nemám ty zkušenosti, tak nevím, jak to udělat líp. Konkrétně mám na mysli, v jakém pořadí se šijou třeba rukávy... nejdřív jsem přišila k PD a ZD, pak vnitřní šev a pak jsem se tu trápila s našitím patentu. Jako výsledek ok, ale pořád laboruju, jestli to nejde udělat nějak líp... ten relativně úzký patent se totiž přišívá dost blbě... Omlouvám se za horší foto, ale chytala jsem poslední denní světlo a tak jsou ty barvy takové divné... Jo, a taky jsem teda odmontovávala poprvé stehovou destičku a šamanila se šroubkem, ale povedlo se mi hned zlomit Schmetz stretch dvojjehlu ☹ , protože jsem prostě trubka a nastavila jsem špatný steh... no chybami se člověk učí, ale zamrzí to... Jestli se mi povedlo vyladit správné napětí spodní nitě, to netuším, musím znovu mrknout na chytré články, jak to má vlastně vypadat. Ale rozhodně to vypadá líp, než před zásahem... ale jestli to chápu správně, pokud nebudu šít dvojjehlou, musím zase šroubek dát do původní polohy, že?

petkula
14. feb 2014

holky, díky moc 🙂 Já se zas asi brzy zeptám na něco nového 😀

petkula
14. feb 2014

@sinala já bych zase klidně i ten originál koupila, kdyby k té Toyotě byla ta patka kovová, tak bych ty peníze obětovala. Ale takhle mě štve, když to stojí přes 800 Kč a ještě je to plastové 😲

laeela
14. feb 2014

@macin73 Jé, to je hezký, jak máš dvoubarevný steh. 🙂 Já raglán šiju tak, že napřed sešiju ty rukávy s tělem vše dokola, pak olemuju výstřih, pak sešiju rukávy, pak založím spodek a pak sešiju boky - toto proto, že když napřed sešiju boky a pak založím spodek, tak se ten spodní rantl přetáčí, když to šiju v opačném pořadí, tak se netočí.
A poslední lemuju rukávy, pokud je tam patent. Pokud je zakládám, tak zas před sešitím si je založím a pak je až sešiju. je to hezčí a netočí se to, jen to chce hezky pak ukončit ten overlockový šev, hezky stáhnout nitě a jehlou provlíknout dovnitř do švu.
Někdy to ještě zakápnu lepidlem.
Možná holky poradí jinak, takto se to osvědčilo mě.

jemi
14. feb 2014

@laeela Díky za info, to mě vůbec nenapadlo, právě u tohodle typu pyžam se ten lem Ele pořád přetáčí, tak to příště zkusím.

laeela
14. feb 2014

@macin73 A spodek si právě napřed začistím na OL a pak zažehlím a prošiju dvojjehlou. Tak mi to přijde nejúhlednější.

anfei
14. feb 2014

@jemi jsem to asi prošvihla, tak dodatečně gratuluji k Honzíkovi a užívejte si to spolu. 🙂

sinala
14. feb 2014

@jemi @laeela aby se spodek netočil je třeba ho více založit ( podehnout)

petkasv
14. feb 2014

@macin73 já raglán šiju tak že přišiju rukávy k PD, potom jeden k ZD, pak olemuju a přišiju druhý rukáv k ZD, potom sešiju rukávy s tělem a přišívám patent k rukávům, pokud nepřišívám patent tak vezmu v tvém případě dvojjehlu a založím rukávy a nakonec založím triko dvojjehlou a na tu dvojjehlu si vem kráčející patku, nebude se ti to tak vlnit 😉

barcav
14. feb 2014

@jemi jejda , opožděně gratuluji k narození Honzíka 😵 😵 😵 😀

macin73
14. feb 2014

@petkasv no já ji tu mám na vyzkoušení zapůjčenou, ale nějak si na ni netroufám, asi budu muset pohledat, jak se instaluje a jak na ni... 😕

laeela
14. feb 2014

@jemi taky mě to zlobilo. Teď nevím, jak jednolíc, protože jsem tento postup dělala jen na oboulíci, ale myslím, že to taky ty sešité boky podrží. 😉

laeela
14. feb 2014

@sinala myslíš, jako větší šířku?

petkasv
14. feb 2014

@macin73 není to nic složitého, jen to vyzkoušej 😉

mehlo
14. feb 2014

@jemi taky opožděně gratuluju k Honzíkovi!!! At Vám dělá jen radost!

rammar
14. feb 2014

@petkula já mám tuto,taky kovový úchyt,zatím funguje bez problémů a šiju jen s ní, jsem líná tam dávat jinou 😅 http://www.raj-siti.cz/patka-kracejicihorni-pod...

allymally
14. feb 2014

@caramilla krásné 🙂 a až se zase rozjedeš, tak přeji, aby byl rekord 😉 nejenom v počtu faktur, ale spíš toho zisku 😀

allymally
14. feb 2014

@petkasv pokud chceš 6 metrů, tak je znova na Lille 😉

allymally
14. feb 2014

@jemi Taky gratuluji k miminku 🙂 A teda slušně závidím 🙂 Já tu furt čekám, žehlím, uklízím a jediné, co se děje, jsou boule na břiše a stlačený močák, ale festovně 🙂 Ale termín je zítra a bráška byl na termín, tak mám ještě čas 😀

allymally
14. feb 2014

@petkasv tak se omlouvám, už tam nejsou ☹

petkasv
14. feb 2014

@allymally nekecej,dneska tam ještě byly 😀 6m bych neužila 😀

stassy
14. feb 2014

@laeela jj, vetsi sirku, ja davam 2,5cm a ok. driv jsem na par trickach mela 1,5cm a tocilo se to, musela jsem to presit, nemohla jsem se na to koukat 😀
a siju to jako @petkasv 🙂

jemi
14. feb 2014

@allymally já jsem taky ráda, že už ho mám u sebe 🙂 s dcerkou jsem přenášela. Jinak já měla původně termín dnes 🙂 U nás asi malý poslech tatínka, který se nechal slyšet, že nemám rodit dřív než 5.2. a nakonec to vyšlo skvěle, že zrovna jela dcerka plánovaně k babičce na hlídání i přes noc...takže první 2 noci vůbec neveděla co se děje a že maminka není doma. Držím palce ať zítrejší termín vyjde 🙂

vranovcanka
14. feb 2014

@martinkah nemam mam c.1-to by malo byt na uplet,ale mne to pride velmi nepruzny steh,ja stale sijem obycajnym.