icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jitule23
14. feb 2014

Dnes jsem došila synovi kalhoty na lyže ze softu. Nejsou tak zdobené a vypracované jako vaše, ale 15-ti leté dítě nechce žádné ozdůbky.

zuzkasim
14. feb 2014

@jemi Gratuluji, je paráda mít to za sebou a držet miminko v náručí🙂

a_lexa
14. feb 2014

@jitule23 ty jsou super. 🙂

petkula
14. feb 2014

Ještě k patkám 🙂 Já jsem teď zjistila, že mám asi kyvný chapač, a ten odkaz, co jsem dávala: http://www.sicistroje-shop.cz/kracejici-patka-1... je pro rotační chapače. Takže to znamená, že ta z Tenexu je určená taky pro rotační??

saaralota
14. feb 2014

@terezita díky, tak škrábat to tedy snad nebude. Já to nechci přímo lemovat, ale začistit šev vzadu na krku (to přišití stojáčku k zadnímu dílu). Zrovna přemýšlím, jak na to 🙂. Myslela jsem přehnout napůl a přišít přes ten šev.... Prvotní nápad se nezdál špatný, ale technicky teď přemýšlím, jak to udělat. No uvidím. Pak se samozřejmě nezapomenu pochlubit 🙂.

macin73
14. feb 2014

@laeela Díky! Ten dvoubarevný steh se mi taky líbí, už jsem ho vlastně praktikovala na těch kalhotech, ale není to z mé hlavy, myslím, že jsem to snad už někde viděla. No, a taky jsem byla líná namotávat další cívku, to byl další argument 😝.

petkula
14. feb 2014

@zojec , @saaralota holky, vy máte ty stroje s rotačním nebo kyvným chapačem? Já mám totiž ten kyvný, takže mi ta univerzální patka ani ta z toho tenexu asi nebude pasovat, že?

petkasv
14. feb 2014

@jitule23 jsi dobrá 😉

jitule23
14. feb 2014

Holky díky za pochvalu.

saaralota
14. feb 2014

@petkula já mám rotační chapač. S tím tenexem nevím, nijak jsem jí nezkoumala.... asi zkus hledat univerzální patku pro kyvný chapač.

sinala
14. feb 2014

@laeela místo např. 1cm založíš 2,5 cm

saaralota
14. feb 2014

@macin73 já jsem minulý týden takhle dvoubarevně prošívala pyžamo taky - byla jsem líná namotávat další cívku a tak jsem si říkala, že by to takhle mohlo vypadat dobře 🙂.

allymally
14. feb 2014

@petkasv no právě jsem na ně dneska hleděla ☹ aj minule jsem propásla ty policajty ☹ jsem já to ale matěj 🙂

allymally
14. feb 2014

@jemi já se přenášení bojím, ale nepřipouštím si to 🙂 zase se musím trefit tak, aby u nás ve Zlíne bylo místo, neboť je nyní prý přeplněno a dávají přistýlky ( u nás jsou jen 2 maminky na pokoji), což si nedovedu představit. Takže načasováváme tak, aby to bylo vše v klidu a měli jsme kde ležet 😀 Ale tuším, že víkend zřejmě bude celý ještě spolu 🙂

mehlo
14. feb 2014

@petkula dáváš tam člunek zvrchu nebo zepředu? Jestli zepředu tak je to kyvný.

petkula
14. feb 2014

@mehlo právě že zepředu, takže je to ten kyvný ☹ U toho tenexu http://www.sijaciestroje-tenex.sk/?314,patka-kr... ale právě nemají napsáno, pro jaké je to chapače ale asi to bude pro ty rotační...

bury
14. feb 2014

@petkula - no tak kup tuhle http://www.sicistroje-shop.cz/patka-kracejici-p... ta je na ten kyvný. Hele jsou to čtyři stovky a kdyžtak jí vrátíš 😉 Já si jí kupovala taky s tím, že jí kdyžtak vrátím, když nebude sedět. Přijdeš o poštovný, ale to zase není tolik, ne?

saaralota
14. feb 2014

@allymally ale policajty teď mají, ne? Dá se tam nakupovat i maloobchodně - metr, půl metru...? Já tou němčinou moc nevládnu 🙂.

petkula
14. feb 2014

@bury díky, právě jsem si ji prohlížela 🙂 akorát s poštovným to pak vychází na 500 a když to vrátíš, tak další prachy. Ještě mi nabídla jedna paní ze Slovenska, že by mi koupila v Tenexu a poslala z Čech. Akorát je divné, že na těch stránkách nemají uvedeno, pro které je to chapače, třeba se hodí pro všechny, nebo co myslíš?

Nemáte někdo kráčející patku z Tenexu ale pro stroj s kyvným chapačem?

bury
14. feb 2014

@petkula - tak do Tenexu napiš, určitě ti k tomu napíšou víc 😉 já se taky rozhodovala, jestli jí koupím na Slovensku, nakonec jsem se na to vyprdla. Sice bych ušetřila třeba 250 Kč, ale co kdyby byla vadná a já to musela vracet? Další náklady... takže jsem prostě vzala tady v ČR a hotovo. Myslím, že ty dvě stovky člověk rozfofruje ani neví jak za blbiny. Moc to řešíš 😉 😉

petkula
14. feb 2014

@bury asi máš pravdu, taky si říkám, že už to takový rozdíl není 😉

bury
14. feb 2014

@saaralota @allymally - jooo, policajti teď jsou 😉
@saaralota - já myslím, že se tam nakupovat maloobchodně dá - akorát není tak výhodná cena a hlavně poštovný bude velký 😝

zikie
14. feb 2014

@saaralota Já jsem to zkoušela, ale moc dobře se mi to nešilo. Ale myslím, že to člověk časem vychytá.

a_lexa
14. feb 2014

@bury @allymally ježiši holky co mi to děláte? Já jsem o policajech neměla ani tušení a když je tu už po několikáte zmiňujete, tak jsem se musela kouknout ...... a jsou boží. 😅 A to se mi líbily jen ty indiánský péra (Pluma), tak na ně pořád číhám jestli se někde objeví. A teď budu ještě číhat kvůli vám na policajty 😀 😀 😉.

zojec
14. feb 2014

@petkula patka pasuje na oba.. brother mam s rotacnym, novy stroj mam s kyvnym.. 😉

saaralota
14. feb 2014

@bury no musím to vykoumat. Vždycky se mi nejvíc líbí vzory, co tu nejsou v hromádkách nebo pak v obchůdkách... navíc u hromádek často prošvihnu termín...tak jsem si říkala, že se mi snad nakonec vyplatí to objednat přímo 🙂. Ještě se mi líbí tohle (pro mě 🙂) http://www.minimenschundco.com/epages/62615212.... No, tak třeba to bude v nějaké další hromádce 🙂.

saaralota
14. feb 2014

@zikie no já se na to chystám asi zítra...tak jsem zvědavá, jak dopadnu 🙂 Jen doufám, že nebudu muset párat..v tom coral fleesu se ty stehy blbě hledají 🙂.

ucitelka70
14. feb 2014

@petkula ja ani neviem, či na to má vplyv chapač.... ved sa to upevnuje na hornú tyč, ale tie patky pasujú aj na moju starú veritasku, aj na nové brotherky, janomky..... takže si myslím, že by mohli byť dobré.... alebo sa mýlim? kočky napíšu k tomu názor

ucitelka70
14. feb 2014

@a_lexa policajtov som nevidela a plumy som chcela, ale zmizli zo stránky tento týždeň, hodíš link, aby som nemusela dlho hľadať?