icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

rebelie
10. okt 2011

@crawler Můžu to zkusit, napiš mi mail do IP

caramilla
10. okt 2011

@crawler pošlu ti to pdfko 😉 Dnes jsem ti ještě nic neposlala, mám absťák.

caramilla
10. okt 2011

@rebelie @crawler
Holky, nejde to poslat, je to moc velký. Takže smolík pacholík ☹

baarca
10. okt 2011

@crawler @mooncaa Rozumím tomu dobře, že mooncaa má střiženo 0,6m žužu bambusu a ráda by celý ten metr, co zbývá? Já bych se případně těch 0,6m ujala na zkoušku, aby si mooncaa mohla vzít ten metr vcelku.

crawler
10. okt 2011

@caramilla mě se akné zhoršuje právě v tomto počasí a při MS:-/ v těhu to bylo ok...máme to bohužel v rodině...jako není to žádná tragédie, když dám makeup, tak je vše skryto, ale já nerada makeup :-/---jéj tak tu Burdu budu dál zkoušet a ona určitě podlehne a neodolá 😀

crawler
10. okt 2011

@baarca už se v tom zamotávám...jdu to poměřit, abych věděla přesně kolik toho je či není...😀

crawler
10. okt 2011

Ještě mi holky řekněte, jaký je rozdíl mezi CB chapačem a rotačním chápačem???pochopila jsem, že preferovaný je rotační, ale proč??

crawler
10. okt 2011

sem si totiž všimla ještě tohoto stroje, ale má právě CB chápač

http://www.sicistroje-shop.cz/janome-920-3-patk...

baarca
10. okt 2011

@crawler Uvidíš, nechci to komplikovat, to spíš kdyby to pomohlo, že bych si vzala ten menší kousek.

rebelie
10. okt 2011

@crawler Koukám, že je to děsná věda ty stroje... Já Ti bohužel neporadím, ale máš můj obdiv za snahu se v tom zorientovat (nedávno jsem vybírala notebook a to mi přišlo stejně bláznivé...)

stassy
10. okt 2011

@crawler CB chapač je pod stehovou deskou umístěn vertikálně, cívka s nití se dává do kovového pouzdra, při štelování napětí spodní nitě je potřeba správně utáhnout / povolit takový malý šroubek, který na pouzdru je.
Rotační chapač je umístěn horizontálně a co jsem si tak sama udělala názor (dle mého měsíc nového stroje), tak spodní nit nemusím řešit, šteluju jenom horní - podle ní se reguluje i napětí právě té spodní. 😉

Shrnuto - u CB chapače musíš sama poštelovat spodní a horní nit každou zvlášť, u rotačního jen horní. 🙂

animal
10. okt 2011

@rebelie jasně může být, nebudu to komplikovat a střihnu ti to vcelku a vy si to mezi sebou vyřídíte??

1riki
10. okt 2011

@caramilla ahoj tak som tu opät pre radu, fusačik je už hotový akurat by som chcela poprosiť či by si mi nezmerala kolko su otvore na 5 bodove pase, ja ked si to tam prikladam raz mi to vychádza tak a raz tak. veľmi pekne dakujem už som dlho nebola boli chorý ako sama mali drobček?

crawler
10. okt 2011

@baarca @mooncaa

Holky tak žužu bambus tu mám ještě zbytek a to lehoulince nad 90cm vcelku...cca 92cm, tak mi písněte, kdo ho chcete...monco, už tě mám střihlou, jak jsem psala, ale třeba tato míra vcelku zvlášt by ti nevadila...😉 a nebo Barča?

crawler
10. okt 2011

@stassy výborně...takže teď mám CB chápač a je to nic moc...nemohla jsem docílit ideálního napětí...tož to by bylo fajn, kdybych musela regulovat jen horní 😵 děkuji za odpověď!

rebelie
10. okt 2011

@animal Jasně, nějak se domluvíme.
@crawler Tak jestli je ten rozdíl v tom, jak popisuje stassy, tak já si zas nemůžu vynachválit to vertikální uložení cívky, u máminého stroje se cívka zandavala horizontálně a bylo (podle mého dojmu) s tím víc práce a častěji se šmodrchala niť (ale samozřejmě to může být i odlišnou kvalitou strojů)

stassy
10. okt 2011

@crawler rádo se stalo 🙂

stassy
10. okt 2011

@rebelie u starých strojů to asi být mohlo, pamatuju si kamarádky starou šlapací Ladu, že u šití nadávala. U nových strojů se to určitě taky stát může, ale myslím, že minimálně a když už, tak do stroje hezky vidíš a víš, kde se to zacuchalo 🙂

rebelie
10. okt 2011

@stassy Tak máma přeci jen už nemá šlapací stroj... ale chápu, co chceš říct... Já jsem prostě zatím docela spokojená s tím vertikálním zakládáním cívky a s napětím spodní nítě jsme zatím neměli problém, ale co není, může být, že...

stassy
10. okt 2011

@caramilla nevím, jestli se obracím na správného člověka ohledně objednávky Wendy, ale přišlo mi, že se v tom vyznáš nejlíp.. 😀
Chtěla jsem se připsat k patentu P-623 grosček, celkem by se to i se mnou měla nasbírat na nutné minimum pro objednání, ale ukazuje se v tabulce míň.. Je chyba na mé straně přijímače a už neumím ani do dvou napočítat? 😀 😀 😀

stassy
10. okt 2011

@rebelie jasné, každému vyhovuje něco jiného 😉 u mě to bylo přesně jak říkáš - vertikální mi vyhovoval, pak se stalo, že spodní nit nešla nastavit ať jsem dělala cokoliv a než se s tím v budoucnu muset zase potýkat, zvolila jsem variantu nákupu nového stroje 😀

daisyr
10. okt 2011

@crawler já burdu stáhla, kdyby ti to nešlo, mohu zkusit poslat přes ulozto.cz apod... 😉
A co jinak, vycházela u mtx ta kila na metry? asi to pak budeš muset přepočítat dle skutečné ceny, abychom tě pak neoškubali 😉

mooncaa
10. okt 2011

@crawler
@baarca
Jestli to chápu, tak bych vzala 0,92 m žužu vcelku místo 0,6 m žužu a Barča by si vzala těch 0,6 žužu. Neprotestuji, pokud ostatní strany souhlasí.

baarca
10. okt 2011

@mooncaa
@crawler Já jsem pro 🙂

rebelie
10. okt 2011

Holky, prosím, poradíte mi někdo, na co se používá popelín? Objednávám nějaký flees z domu látek a líbí se mi tak něco z popelínu, ale vlastně vůbec netuším, co se z toho tak dělá 😀 . Díky.

animal
10. okt 2011

@rebelie pořádný popelín je lépe zpracované bavlněné plátno, takže takový lepší materiál, ale je to tkané

rebelie
10. okt 2011

@animal A co bys z toho šila? Něco na sebe, nebo spíš utěrku? 😀 Mám blbé dotazy, já vím...

a_jik
10. okt 2011

Ahoj, chci se zeptat, prý nedávno proběhla hromadná objednávka z Moraviatexu, nemáte někdo nějaké přebytky :o) Děkuji

caramilla
10. okt 2011

@1riki Otvory je nejlepší asi měřit podle kočíku, bych řekla. Ten fusak od Emitex jich má hrozně moc, abysis mohla vybrat ty, které jsou vhodné pro tvůj kočít, tak moc nevím, které bych měla měřit 😀
@stassy Už to je OK?

Můj včerejší celodenní počin - tentokrát jsem ve spolupráci se zákaznicí z Fleru vychytala bundu co do funkčních detailů, aby byla i na zimu super 😀

caramilla
10. okt 2011

@a_jik 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Myslím, že těžko, naopak je tu problém s nedostatky a je to tu pěkný sado!