icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

a_jik
10. okt 2011

@rebelie Ahoj, mam podobný problém, taky jsem koukala na dumlátek na popelín a zajímalo by mě jestli by se z toho dala ušít třeba vesta ven, vyplněná vatelínem + fleece. :o)))

caramilla
10. okt 2011

@rebelie Je to takové hrubší plátno - podle mě tak na potahy (jako třeba obal na sedátko do jídelní židličky, na přebal. podložku atp.), podle mě i na ložní prádlo by to šlo. A takový jemnější popelín, co maj u Mráze jde i na oblečení, ale mě se to třeba moc nelíbí, má to takovou hrubší strukturu a já radši jemné plátýnko 😀

rebelie
10. okt 2011

@caramilla Super, díky. Tak na nějaké ty blbosti doma se to hodí... třeba kapsář, pokud tomu rozumím... No, kousek objednám...

animal
10. okt 2011

no já osobně neznám popelín od mráze - důmlátek, ale správně to má být jemňoučké příjemné plátýnko, proto bývá taky většinou dražší, protože ta úprava toho tkaní je náročnější

a_jik
10. okt 2011

@caramilla tak nová objednávka :o))) Dříve, když prodávali ještě po 1kg, tak jsem objednávala, ale teď je už toho moc :o)

stassy
10. okt 2011

@caramilla už ok, díky 🙂

stassy
10. okt 2011

@rebelie jak psala Animal - popelín je jemný, příjemnější než klasická bavlna, kor česká. Za mě určitě na oblečení, i na kabelky se dá použít, patchworkové deky.. On i prý vydrží déle hezký, nežmolkovatí. 😉

michamicha
10. okt 2011

ahoj,
tak jsem nakonec psala dotaz do Strimy a odepsali mi, že ten můj stroj vůbec neznají a tudíž mi nemůžou říct, jestli by tam pasovalo příslušentsví k Janome ☹ chjo
ale nafotila jsem ten můj stroj i "vnitřek" a nějak nemůžu přijít na to, jak vypadá stroj s tím CB chapačem 😅 tak jestli se na to podíváte jestli to ten můj stroj taky má 😅 😀
jo a musim ho vyčistit, jsem se podívala pořádně zblízka a je tam prachu 😝

rebelie
10. okt 2011

@stassy Tak nevím, caramilla píše hrubší plátno, Ty s animal jemnější 🙂, prostě za 39Kč/metr toho kus vyzkouším a uvidím, k čemu mě to inspiruje...

rebelie
10. okt 2011

@michamicha Podle toho, co psala stassy jsem pochopila, že tohle je ten CB chapač - já mám taky tenhle systém...

lillyzelvicka
10. okt 2011

@michamicha ahoj tak jak na to koukám máš cb chapač a podobný jako veronika a janome.Patku máš na rychloupínak

crawler
10. okt 2011

@mooncaa jasánek holky😉 chvíli mi to trvalo než jsem to pochopila :-/ zn.vykojenej mozek

michamicha
10. okt 2011

tak já jim zkusim do tý Strimy poslat ty fotky, aby se na to mohli kouknout a říct mi, jestli tam k tomu půjdou ty patky na Janome 🙂 jsem si našla tuhle sadu http://www.nej-sici-stroje.cz/prislusenstvi-jan... , je tam 13 patek vč. té kráčející 🙂

stassy
10. okt 2011

@rebelie za tu cenu to zkus určitě, to se neztratí 😉
@michamicha Tvůj stroj vypadá stejně jako můj bývalý, koupila jsem si k němu několik patek od Janome a seděly. Jen hlídat, že kupuješ pro CB chapač a mělo by to být ok. 😉

lillyzelvicka
10. okt 2011

@michamicha to není špatná cena🙂

rebelie
10. okt 2011

Tak objednávka dokončena, jsem zvědavá, co se z toho popelínu vyklube... Jsou takové čtverečkované, styl utěrek, nebo záclon na chalupu, takže bych z toho asi stejnak nedělala oblečení, ale tak něco jsem objednala, ono se to bude hodit...

stassy
10. okt 2011

@rebelie ještě Ti tu zkopíruju popis z jednoho eshopu s dovozovýma látkama - "100% bavlněná látka, popelín (zůstává déle krásný, bez otěru; vhodný i na oděvní tvorbu včetně šití společenských oděvů; na polštářích apod. zůstává látka dlouho krásná; sama mám látky Pat Bravo ráda na šití tašek a domácích dekorací)"

rebelie
10. okt 2011

@stassy Díky, no fakt uvidím, co se mi z toho bude chtít udělat, přišlo mi, že za ty prachy to má cenu vyzkoušet...

stassy
10. okt 2011

@rebelie to určitě, už se těším, čím se pochlubíš 🙂

ivuska.h
10. okt 2011

Mylly aktualizace -- dnes odpoledne budeme balit, takže kdo ještě touží po nějakém přebytku, je poslední šance. Jinak už se to pak bude muset poslat extra.

rebelie
10. okt 2011

@ivuska.h Já tedy nemám nic objednaného, ale jsou-li ještě nějaké přebytky, kde se můžu kouknout, co přebývá?
@stassy No, já jsem dost pomalá... Teď jsem si přešila jedno triko, to ještě nafotím, a až příští týden nastoupím na MD, tak se chci vrhnout na žínky, vkládačky a snad i nějaké kalhotovky... a předpokládám, že to mě úplně udolá, takže nevím, jak se dostanu k flísáčkům, fleesové vestě a softovým kalhotám pro manžela a vkládací vložkce do mé softshelky... No, když to takhle sepíšu, tak je toho habaděj a s mojí rychlostí a schopnostma mám plán na několik dlouhých zimních měsíců dopředu 🙂

medvi11
10. okt 2011

@caramilla Kompletek úžasnej! Jako vždy vše...heleď, já už ti to asi vážně přestanu chválit, už mě to neba ti skoro denně mazat med kolem ...úst 😀 😀 😀

michamicha
10. okt 2011

super, tak mi odepsali, že to tam bude pasovat 😉 se mi bude hodit hlavně to zipová a knoflíková na cejchy 😎 nesnáším ruční přišívání knoflíků 😝

michamicha
10. okt 2011

@caramilla já kupovala u Mráze hlavně satén, když jsem nechtěla kupovat u Stoklasy celou roli...

caramilla
10. okt 2011

@medvi11 No, chvály není nikdy dost, že 😀 Když to člověk šije celý den a noc, tak si to snad, kurňa, zaslouží, ne? 😀 😀 😀
Hele, napiš mi pak, jestli budeš chtít pomoci s objednáváním wendy nebo VTC, u VTC jsem se zaregistrovala, abych nemusela otravovat se zjišťováním cen - ukáže se pak drahá a je mi blbý to mazat 😀

medvi11
10. okt 2011

@caramilla no pokud tě můžu obtěžovat...nebo poskytni přihlašovací údaje...si vyber. ŽL nemám, tož mám na objednávání smolíka...jinak jsem právě utratila na Strimě za nitě do OL asi 700 (s osobním odběrem a platbou hotově...) - peníze ještě nemám, mateřská - složenka - ještě nedošla...

medvi11
10. okt 2011

@caramilla a jedu k Ivusce balit mylly (prvně jedu odložit Janu MHD), tož si odpověď dočtu večer 🙂

a_jik
10. okt 2011

@medvi11 podle tabulky sem nepochopila co přebývá z Moraviatexu......můžeš mi poradit :o)

rebelie
10. okt 2011

@caramilla A mohla bych kdyžtak já otravovat se zjišťováním cen? Taky jsem o něčem uvažovala, ale nebyla jsem s to zjistit, kolik daná věc stojí... Jinak hromadka VTC je do středy, že jo?