Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@petkula nemusiš šiť tak ďaleko od kraja, mne keď zle sil stoj a hužval mi material tak som začínala na kúsku latky a potom som hneď k nej dala vec ktorú som potrebovala prešiť a bolo to pekne, a plynule som prešla z materialu na material, dufam že som to napisala spravne že sa to da pochopit
Po prvotním nezdaru jsem se zase osmělila střihnout do látek, kterým bych měla ještě nějakou dobu říkat pane a dopadlo to snad docela dobře...pravda, trika jsou jak po starším bráchovi, ale věřím, že do léta budou tak akorát, střihla jsem je moc dlouhé, takže jsou ve finále na boku řasená lastinem a není to vůbec špatné. Zejména žáby měly obrovský úspěch.
Malé rapperce opět neladí ponožky, jak je u nás dobrý zvykem a fotí se zásadně za kus šunky. Nicméně, už máme tuhle mikču všechny tři...jako tři sestry...akorát já teda vypadám jako z hodně prvního manželství 😀.
Taaaak, přesvědčila jsem konečně muže, aby mě vycvaknul v mých výtvorech (šitých pro mě) 🙂. dnes je to trochu strakaté 😀. flísová bunda, mikina z teplákoviny mtx (střih je stejný, jen trochu upravený, z burdy) - ta mikina není křivá, to jen blbě stojím 😀. Triko, to zas naopak dole je střižené šikmo a na té fotce to úplně není vidět 😅. mám radost, že je dlouhé a volné, ale přitom to není pytel 🙂 (střih je inspirovaný jedním mým trikem, ale je upravený). a čepice z merino extrafine od drops 🙂.
kočky, musím vás všetky pochváliť, krásne ste pošili, posledný mesiac nestíham iba lajkovať..... a pokec žiadny,..... nádherné výtvory, ale čo dokázala @papajka7 to je vysoká škola dievčenskej zručnosti.... klobúk hore, sánka dole.... 😉
Holky, SOS. Jak jsem šamanila s tím šroubkem u chapače, tak se mi to zaboha nedaří seštelovat zpět, i když jsem si tam chytře udělala značku lakem... spodní nit je prostě volná a úplně to dělá oka... co s tím? Jinak jsem asi 3x převlíkla horní nit, asi 5x založila cívku se spodní nití a nic. Šiju záclony dětem do pokojíčku - konečně jsem sehnala krásnou, co se líbí starší dcerce a kluk se v budoucnu nebude čílit, že je v holčičím pokoji (krásné mašinky, hvězdičky a měsíc). Díky za rady!
@macin73 Musíš ho dotáhnout pořádně. Mě se povedlo ho úplně vyšroubovat, 3x mi spadnul do stroje, nasazovala jsem jej ve finále pinzetou, kterou jsem si zmagnetizovala a měla jsem pocit, že ten stroj roztřískám. Pravděpodobně se ti povedlo to co mě, že se ten šroubeček teď netrefuje a nesešroubovává ty destičky, ale někde se ti tam protáčí...já jsem stroj položila a záda a opatrně nandala šroubek, pak dala prst proti té dirce od šroubku, lehce přitlačovala a druhou rukou šroubovala, nakonec se povedlo. Držím palce, tahle titěrná práce je o nervy.

@sinala taky jsem si myslela, že s tou patkou nejde zpětný chod - píšou to všude. Prosím tě, chápu to dobře, že ta patka je dobrá i na to, že se s ní dá šít hned od kraje látky? Já totiž začínám vždy až tak 5 cm od kraje, jinak mi to stroj sežvýká 😢