icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkula
15. feb 2014

@sinala taky jsem si myslela, že s tou patkou nejde zpětný chod - píšou to všude. Prosím tě, chápu to dobře, že ta patka je dobrá i na to, že se s ní dá šít hned od kraje látky? Já totiž začínám vždy až tak 5 cm od kraje, jinak mi to stroj sežvýká 😢

nelibeli3
15. feb 2014

@petkula nemusiš šiť tak ďaleko od kraja, mne keď zle sil stoj a hužval mi material tak som začínala na kúsku latky a potom som hneď k nej dala vec ktorú som potrebovala prešiť a bolo to pekne, a plynule som prešla z materialu na material, dufam že som to napisala spravne že sa to da pochopit

petkula
15. feb 2014

@nelibeli3 díky, můžu to zkusit 😉

koki_melo
15. feb 2014

Po prvotním nezdaru jsem se zase osmělila střihnout do látek, kterým bych měla ještě nějakou dobu říkat pane a dopadlo to snad docela dobře...pravda, trika jsou jak po starším bráchovi, ale věřím, že do léta budou tak akorát, střihla jsem je moc dlouhé, takže jsou ve finále na boku řasená lastinem a není to vůbec špatné. Zejména žáby měly obrovský úspěch.
Malé rapperce opět neladí ponožky, jak je u nás dobrý zvykem a fotí se zásadně za kus šunky. Nicméně, už máme tuhle mikču všechny tři...jako tři sestry...akorát já teda vypadám jako z hodně prvního manželství 😀.

mahafi
15. feb 2014

Taaaak, přesvědčila jsem konečně muže, aby mě vycvaknul v mých výtvorech (šitých pro mě) 🙂. dnes je to trochu strakaté 😀. flísová bunda, mikina z teplákoviny mtx (střih je stejný, jen trochu upravený, z burdy) - ta mikina není křivá, to jen blbě stojím 😀. Triko, to zas naopak dole je střižené šikmo a na té fotce to úplně není vidět 😅. mám radost, že je dlouhé a volné, ale přitom to není pytel 🙂 (střih je inspirovaný jedním mým trikem, ale je upravený). a čepice z merino extrafine od drops 🙂.

alenf
15. feb 2014

@vianne je perfektná:D!!!Aj farebne a dobre sa ti šila?

sinala
15. feb 2014

@petkula já zrovna s kráčející musím začínat šít trochu dál, ale ne 5 cm, tak max. 0,5- 1, protože mi to shrne a s normální patkou šiju od kraje

petkula
15. feb 2014

@sinala jejda, tos mě nepotěšila 😒

petkasv
15. feb 2014

@sinala @petkula tak já s kráčející šiju přesně u kraje, začišťuju s ní OL steh při sešití na lemu a tam jedu fakt od začátku, nic mi nehrne, hlídám si nitě, ty musí koukat z pod patky a jinak dobrý 😉

sinala
15. feb 2014

@petkula ale ušiju kousek, dám zpětný chod a to se vrátím na začátek a pak jedu normálně. Jen to dělám u tkaných látek na úplety mám OL

petkasv
15. feb 2014

@koki_melo malá je suprácká, proužky jsou boží 😵

petkasv
15. feb 2014

@mahafi super 😉 mikiny jsou hezký 😉 jen houšť jen víc 😀

jieff
15. feb 2014

@mahafi smekám, mikiny jsou krásný! A dobře ti sedí. Možná trochu stáhnout kapuci, ale ty jsou stejne u mikin spíš na parádu...A koukám na nový vodoznak😉

petkula
15. feb 2014

@sinala já to tak právě dělám zatím bez té patky ale musím dát fakt těch 5 cm. Takže jestli by to bylo s patkou 1 cm, tak je to taky pomoc 😉

mahafi
15. feb 2014

@petkasv @jieff díky 😵. jojo, ty kapuce jsou trochu nedomakaný, to je tak podle původního střihu, má to dělat při nenasazení jakoby límec, což to moje nedělá.. asi tam příště dám tunýlek, chci si podle toho udělat softku a tam to budu muset vymyslet víc funkčně

palosek
15. feb 2014

@mahafi ty mikiny jsou super...všechno....ono šít na velkého, aby to sedělo je daleko těžší než šít na malé dítě 😉 aspon pro mě 😀

mahafi
15. feb 2014

@palosek díky 🙂, jojo, je to těžší.. a navíc tý látky, když se to zmrví 😀

jieff
15. feb 2014

@koki_melo malá raperka nemá chybu🙂 Holkám to sluší!

jieff
15. feb 2014

@papajka7 jak se tu toho nakecalo, tak jsem málem ten vrtulník neviděla! Je úžasnej! Obrázek si ukládám, protože když po mě chtěl Tonda raketu tak jsem si myslela, že to nedam. Ale tohle mi dodává odvahu🙂 Raketa bude proti vrtulníku brnkačka😉

ucitelka70
15. feb 2014

kočky, musím vás všetky pochváliť, krásne ste pošili, posledný mesiac nestíham iba lajkovať..... a pokec žiadny,..... nádherné výtvory, ale čo dokázala @papajka7 to je vysoká škola dievčenskej zručnosti.... klobúk hore, sánka dole.... 😉

vianne
15. feb 2014

@alenf paradne sa sila, pouzila som prvykrat kracajucu patku, co mi akurat prisla...super vec, skoda ze som ju nemala skor 🙂)) troska som sa potrapila so zipsami, aby to pekne licovalo...ale vcelku som hrda :D

macin73
15. feb 2014

Holky, SOS. Jak jsem šamanila s tím šroubkem u chapače, tak se mi to zaboha nedaří seštelovat zpět, i když jsem si tam chytře udělala značku lakem... spodní nit je prostě volná a úplně to dělá oka... co s tím? Jinak jsem asi 3x převlíkla horní nit, asi 5x založila cívku se spodní nití a nic. Šiju záclony dětem do pokojíčku - konečně jsem sehnala krásnou, co se líbí starší dcerce a kluk se v budoucnu nebude čílit, že je v holčičím pokoji (krásné mašinky, hvězdičky a měsíc). Díky za rady!

elixia
15. feb 2014

@mahafi paradne mikiny a velmi dobre ti sedia 🙂 co to su za svy na tej druhej,to je COL site?

mahafi
15. feb 2014

@elixia díky moc 🙂. je to na OL, ono je to i u té první, ale tam to není vidět, jak je to tmavou nití na tmavém, šilo se to rubem k rubu, takže ten šev je z lícu. mlj táta si ze mě dělal srandu, proč to nosím naruby 😀

mahafi
15. feb 2014

@koki_melo to je úplná dokonalost 😵, skvěle to malé sluší 🙂

lip72
15. feb 2014

@koki_melo Krásné trička a mikča 🙂 ale děti jsou nejhezčí 😉

jitule23
15. feb 2014

@koki_melo moc krásné výtvory

jitule23
15. feb 2014

@mahafi Moc pěkné. Na velké je složitější šít než na prcky, ale moc se vše povedlo

koki_melo
15. feb 2014

@macin73 Musíš ho dotáhnout pořádně. Mě se povedlo ho úplně vyšroubovat, 3x mi spadnul do stroje, nasazovala jsem jej ve finále pinzetou, kterou jsem si zmagnetizovala a měla jsem pocit, že ten stroj roztřískám. Pravděpodobně se ti povedlo to co mě, že se ten šroubeček teď netrefuje a nesešroubovává ty destičky, ale někde se ti tam protáčí...já jsem stroj položila a záda a opatrně nandala šroubek, pak dala prst proti té dirce od šroubku, lehce přitlačovala a druhou rukou šroubovala, nakonec se povedlo. Držím palce, tahle titěrná práce je o nervy.

elixia
15. feb 2014

@mahafi mne sa to paci velmi 🙂 a potom si ten sev este prisila rovnostehom? sorry za blbe otazky,ja vsetko potrebujem po lopate vysvetlit 😀