Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
já policajty ani nemusím, já bych radši ty rakety 😀 😀
petkasv @ sinala @ a ostatní, děkuji za líbíky. Musím Vám napsat, že po dlouhé dob jsem tady něco dala a neuvěříte, jak jsem se těšila jako malá až dnes zapnu počítač a kouknu se, komu se to líbilo 🙂 ona ta pochvala opravdu dělá hodně velké věci 😀 a je jedno, jestli jsem profík, nebo jen začátečník, děkuji 😉
Ráda bych Vám ukázala mé poslední počiny 🙂 jde to pomalu a ztuha, ale snažím se 🙂
Je to kabelka - dárek, polštáře pro sestřičku do bytu a softshellky pro mě (s vysokým nápletem) - sice nejsou zas tak profi, ale jsou moje... jsem zvědavá, jak tvar nápletu obstojí v těhotenství. Obdivuji, že se tu holky umíte tak hezky tvářit do foťáku 🙂
nevíte někdo, kde se dá v Praze koupit džínovina - klasická i tenčí, barevná? Jak se z toho prodávají kalhoty v H&M, Tchibo, atd. Vím jen o jednom obchodě 😒 , ale chtěla bych si to ohmatat naživo. Mají třeba ve flextexu? Na netu jsem neviděla.
Asi se zeptám blbě, ale k čemu hlavně využíváte tu kráčející patku? Jen sem teď pár stránek prolítla a postřehla jejich řešení. Tak jestli mám po ní taky prahnout nebo ne? Šiju vlastně jen úplety a trochu kapsovek a mám OL, tak jestli je to pro mě ta patka "životně" důležitá 😉 nebo ne? Budu mít narozeniny a tohle je evidentně o dost levnější než COL, co jste tu teď některé k narozeninám dostaly. 😀
@kveta007 já jí mám od podzimu a používám jí skoro pořád, ale nejdůležitější mi přijde na pružné látky - hlavně úplety. Pomáhá posouvat látku i zvrchu, takže se při šití nehrne, nenatahuje atd. Taky mám OL, ale když na úpletu potřebuju něco prošít obyč. strojem (př. lemování atd.), tak v takovém případě se to hodí.
@koki_melo děkuju za nabídku, tu mám doma...myslím trošku tlustší, aby se z toho fakt daly ušít úzké kalhoty džínového typu. Jinak ta z batani je na jiné věci super, to jo. 🙂
@elentari to je nádhera, nevím, na co se mám dívat první 🙂
@papajka7 to je krásný vrtulník! Já budu šít kočku, ale to sem po tobě snad ani nemůžu dát, nasadila jsi laťku vysoko 🙂
@allymally no tak to je podobné jak v Praze, s Elou jsem chytla poslední postel na šestinedělí (jinak bych první noc/dvě na rizikovém oddělení a dítě by muselo být u sester) a teď jsem chytla poslední porodní box (teda nejdřív pro mě vůbec nebyl, ale já už rodila-myšleno byla jsem na 9, tak to museli nějak vymyslet, tak jednu jinou maminku na chvíli vystěhovali jinam).
Holky, jak je to s posíláním platby na slovensko? Pokud mám např KB, ne fio, tak mi asi napaří vysoké poplatky, že? Dá se to zaplatit ještě nějak jinak, prosím pěkně, kdo má zkušenosti...psal mi pan z Tenexu, kde jsem objednala patku, ať to prý nemám moc drahé kvůli poplatkům...dobírka asi nejde, že? Pay pal předpokládám, že nemá...

@a_lexa @bury @allymally policajty jsem teda vůbec nezaregistrovala, ti by se klukům líbili